Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μειώσεις μισθών και… λιτότητα στο Ισλαμικό Κράτος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η λιτότητα φαίνεται ότι χτύπησε και την πόρτα των μαχητών του «ιερού πολέμου» (jihad) αν και εδώ οι αιτίες είναι πολύ διαφορετικές από έναν… Σόιμπλε! Στη μείωση των μισθών των μαχητών του αναγκάστηκε λοιπόν το Ισλαμικό Κράτος το οποίο σύμφωνα με επίσημα διοικητικά έγγραφα που μετέφρασε και πρώτος δημοσίευσε ο Aymenn Jawad al-Tamimi, ειδικός επί θεμάτων του Ισλαμικού Κράτους και συνεργάτης του Middle East Forum. 
«Λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει το Ισλαμικό Κράτος, αποφασίστηκε η μείωση των μισθών που καταβάλλονται στους mujahideen στο μισό», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που αλιεύσαμε στη διαδικτυακή πύληhttp://www.vocativ.com. «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εξαιρεθεί από αυτή την απόφαση, ανεξάρτητα της θέσης που κατέχει».
Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι οι μισθοί θα συνεχίσουν να καταβάλλονται δύο φορές τον μήνα όπως η ισχύουσα πρακτική. Κατά τον Aymenn Jawad al-Tamimi, παρά το γεγονός ότι ακριβή στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, εκτιμάται ότι σε μηνιαία βάση οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους λαμβάνουν μισθό που ανέρχεται σε λίγες εκατοντάδες δολάρια ΗΠΑ και ότι οι δαπάνες προσωπικού αναλώνουν τα δύο τρίτα του λειτουργικού προϋπολογισμού των τρομοκρατών.
Η μείωση των μισθών των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους αποδίδεται στη στρατηγική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που ως πρώτη προτεραιότητα έχει την καταστροφή των οικονομικών πόρων και των οικονομικών λειτουργιών του Ισλαμικού Κράτους, με τους Ρώσους να κάνουν ασφαλώς ακριβώς το ίδιο!
Ίσως καθοριστική να υπήρξε η πρόσφατη αμερικανική αεροπορική προσβολή κατά την οποία δύο βόμβες 2.000 λιβρών «εξαέρωσαν» θησαυροφυλάκιο του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη που περιείχε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (απεικονίζεται στο συνημμένο βίντεο).
«Σε συνδυασμό με τις άλλες προσβολές που έχουμε πραγματοποιήσει κατά των εγκαταστάσεων παραγωγής και διανομής πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους και κατά της οικονομικής υποδομής του και των πηγών εισοδήματος, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αισθάνεται την πίεση στο μπλοκ των επιταγών του», δήλωσε σχετικά ο στρατηγός Lloyd Austin, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM).
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι αν και πότε η απομείωση των οικονομικών πόρων του Ισλαμικού Κράτους, θα επηρεάσει την αριθμητική οροφή των δυνάμεων του. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ (National Counter Terrorism Center) περισσότερα από 36.500 άτομα από 100 χώρες μετέβησαν στο Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να ενταχθούν στις δυνάμεις τους με περισσότερα από 6.000 άτομα να έχουν καταγραφεί το περασμένο φθινόπωρο.
http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου