Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΤΣΙ ΔΙΑΔΩΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ: Επί 16 ημέρες άφησαν 63 ανθρώπους να πεθαίνουν πάνω σε σκάφος

Screen Shot 2016-02-11 at 9.57.13 PMΝαυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, άφησαν 63 μετανάστες από τη Λιβύη, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, να πεθάνουν από δίψα και πείνα, μέσα στο σκάφος τους, που έπλεε μεταξύ Λιβύης και του νησιού Λαμπεντούσα! 
Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian είναι συγκλονιστικό! 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα: Δεκάδες Αφρικανοί μετανάστες αφέθηκαν να πεθάνουν κάπου στη Μεσόγειο, αφού τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, δεν έδωσαν καμία απολύτως σημασία στις εκκλήσεις των προσφύγων για διάσωση! 
Το αποτρόπαιο περιστατικό έγινε στο τέλος Μαρτίου, όταν το σκάφος επιχείρησε να φθάσει στη νήσο Λαμπεντούσα. Η ιταλική ακτοφυλακή τέθηκε σε ετοιμότητα, όπως και τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ. Ένα ελικόπτερο από κάποια φρεγάτα, εντόπισε το σκάφος. Κανείς δεν επιχείρησε τη σωτηρία όσων επέβαιναν στο σκάφος. Επί 16 ημέρες το σκάφος έπλεε στη Μεσόγειο! Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν μόνο εννέα από τους 72 επιβαίνοντες επέζησαν! Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αμπού Κούρκ ενός απ” αυτούς, που μίλησε στον Guardian, «κάθε πρωί πετούσαμε τους νεκρούς στη θάλασσα»! 
Το Διεθνές ναυτιλιακό δίκαιο υποχρεώνει όλα τα πλοία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, να ανταποκρίνονται στις κλήσεις κινδύνου. Πρόσφυγες και ακτιβιστές απαιτούν τώρα έρευνα σχετικά με τους θανάτους, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία, η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση για συνεργασία μεταξύ των εμπορικών και πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές. (…) 
Στις 10 Απριλίου, το σκάφος ξεβράστηκε σε μια παραλία στην πόλη της Λιβύης Zlitan κοντά Misrata. Από τους 72 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει στην Τρίπολη, μόλις 11 ήταν ακόμα ζωντανοί, και ένας από αυτούς πέθανε σχεδόν αμέσως μετά. Ένας άλλος επιζών πέθανε λίγο αργότερα στη φυλακή, αφού οι δυνάμεις του Καντάφι συνέλαβαν τους μετανάστες. [ Βαθύ Κόκκινο ] μέσω http://www.aksioprepeiakantoxh.com
Διαβάστε περισσότερα: http://www.kar.org.gr/2016/02/11/nato-epi-16-imeres-afisan-63-anthropous-na-pethenoun-pano-se-skafos/

1 σχόλιο:


  1. ΕΤΣΙ ΔΙΑσώΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ: Επί 16 ημέρες άφησαν 63 ανθρώπους να πεθαίνουν πάνω σε σκάφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή