Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τι έγινε τελικά με την Λοταρία στην 3η Ταξιαρχία;

Πρόσφατα, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είχε προβεί στην εξής ανακοίνωση:

Νέα Εποχή Αυτοχρηματοδότησης-Λοταρίες και Ψησταριές, ενώ πληρώνουμε ρούχα-μετακίνηση-φαγητό

Όσο το Κράτος Πρόνοιας εξαφανίζεται σε αυτή την καλοσχεδιασμένη επίθεση του αστικού κατεστημένου, τόσο θα ενισχύεται το Κράτος της Καταστολής και του Πολέμου. 

Ενώ λοιπόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε άχρηστα όπλα, αυξάνει τις επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τις συνεκπαιδεύσεις με ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, ο Στρατός όχι μόνο δε μπορεί να εγγυηθεί τα αυτονόητα –δηλαδή ότι θα ντύνει, θα σιτίζει, θα εξασφαλίζει την υγιεινή και την συντήρηση των μονάδων- αλλά συστηματικά μεταφέρει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και των ίδιων των στρατοπέδων. 


Αυτός είναι ο Στρατός του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που θέλει να φέρει και τα κορίτσια των λαϊκών οικογενειών. Είναι ένας Στρατός που κυριαρχεί η Βία, η Παρανομία, η Παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων, παρά τις υποσχέσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη και τις όποιες παρεμβάσεις του Επιτελείου του. Γιατί αυτός ο Στρατός που θέλει να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο εργασιακά και οικονομικά τους φαντάρους, δε προσφέρει ούτε τα αυτονόητα.
Ενδεικτικό επεισόδιο αυτής της διαδικασίας αποτελεί η Λοταρία στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με δώρο για τον τυχερό που θα κερδίσει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή!
Στην ανακοίνωση μας παρουσιάζαμε περιπτώσεις τραγικών ελλείψεων αλλά και συγκεκριμένες καταγγελίες για το πώς η μείωση των λειτουργικών δαπανών έχει ως συνέπεια τη μεταφορά του κόστους της θητείας στους στρατευμένους και την ένταση της οικονομικής τους εκμετάλλευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον τα ΚΨΜ χρησιμοποιούνται συστηματικά ως μέσα για να εξασφαλίζουν οι διοικητές ορισμένα ποσά για να καλύψουν τρύπες των μονάδων! 
Σύμφωνα με αναρτήσεις σε δημοσιογραφικά σαιτ αλλά και τις καταγγελίες που λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε από την 3η Ταξιαρχία, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκεμβρίου, μπήκε Λοταρία με έπαθλο ένα λαπ τοπ για να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες της υπηρεσίας. Φυσικά, μετά τη δημοσίευση η διοίκηση αναγκάστηκε να συγκεντρώσει τους λαχνούς και να επιστρέψει τους λαχνούς, το τίμημα των οποίων ήταν εξάλλου πενιχρό και συμβολικό, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αυτά είναι όσα μας καταγγέλθηκαν και συνεχίζουν να μας καταγγέλλουν.
Μια τελείως διαφορετική εικόνα μεταφέρει η διοίκηση της 3Ης Ταξιαρχίας και οι κύκλοι του ΓΕΣ. Στην παρέμβαση τους –την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε και δημοσιοποιήσουμε- γίνεται λόγος για μια κίνηση ανθρωπιάς από τη μονάδα, αφού τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν στην συνέχεια σε άπορες οικογένειες. Μάλιστα, οι κύκλοι του ΓΕΣ, δηλώνουν κάθετοι στην άποψη τους.
Εμείς σε κάθε περίπτωση τονίζουμε την τραγική κατάσταση των μονάδων, καθώς οι περικοπές των λειτουργικών εξόδων είναι αντιστρόφως ανάλογες της αύξησης των ασκήσεων με επικίνδυνα πραγματικά πυρά, των νέων πολεμικών προμηθειών και της έντασης της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο κατά των μεταναστών και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο Στρατός πρέπει να αναλάβει την κάλυψη όλου του κόστους της Υποχρεωτικής Στράτευσης και της λειτουργίας των Μονάδων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου