Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ NΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση από το ΑΚΡ για επίθεση στην Συρία : Έρχονται σαουδαραβικά αεροσκάφη και στρατός, ενδεχομένως πάμε σε χερσαία επιχείρηση. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως οι Σαουδάραβες έχουν κάνει αναγνώριση στην Τουρκία και πρόσθεσε πως ¨Τουρκία και Σαουδική Αραβία μαζί μπορεί να πάμε σε χερσαία επιχείρηση¨

Το ΑΚΡ που για χρόνια στηρίζει τις τζιχαντιστικές συμμορίες, τώρα που αυτές ηττώνται, το ΑΚΡ αυξάνει την επιθετικότητα του. Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου στις συνεχιζόμενες εδώ και καιρό απειλές του, πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία θα στείλει αεροσκάφη το Ιντζιρλίκ για ¨την καταπολέμηση της ISIS¨. Ο Τσαβούσογλου είπε ¨Ήρθαν και έκαναν αναγνώριση. Δεν είναι σαφές το πόσα αεροσκάφη θα έρθουν. Θα στείλουν και στρατό¨.
Σύμφωνα με την είδηση από την Γενί Σαφάκ, ο Τσαβούσογλου είπε πως Τουρκία και Σαουδική Αραβία υποστήριζαν την χερσαία επιχείρηση και ανέφερε πως ¨Σε όλες τις συνεδριάσεις της συμμαχίας εμείς δηλώνουμε πως εάν είναι να αγωνιστούμε κατά της ISIS, πρέπει να το κάνουμε με μια διευρυμένη και εστιασμένη στο αποτέλεσμα στρατηγική¨.

Ο Τσαβούσογλου δηλώνοντας πως ¨Πρέπει να υπάρξει χερσαία επιχείρηση¨ έδωσε το σύνθημα της επίθεσης. Είπε : ¨Εάν υπάρξει μια τέτοια στρατηγική Τουρκία και Σαουδική Αραβία μαζί θα μπούμε σε χερσαίες επιχειρήσεις. Ο κόσμος δεν λέει πως ¨Η Τουρκία δεν έχει βούληση να αγωνιστεί κατά της ISIS¨ ; Η Τουρκία όμως είναι που κάνει τις πιο απτές προτάσεις. Η Σαουδική Αραβία στέλνει τώρα αεροσκάφη στην Τουρκία, στο Ιντζιρλίκ. Ήρθαν και έκαναν αναγνώριση στην βάση. Τώρα το πόσα αεροσκάφη θα έρθουν δεν είναι σαφές. Εάν χρειαστεί είπαν πως θα στείλουν και στρατό. Αυτό είναι μια ένδειξη της αποφασιστικότητας της Σαουδικής Αραβίας στον αντιτρομοκρατικό αγώνα¨. EYXH…

O Tσαβούσογλου στην ερώτηση ¨Στρατιώτες της Σαουδικής Αραβίας θα μπούνε στην Συρία από τα τουρκικά σύνορα ;¨, απάντησε πως ¨Αυτό αποτελεί μια ευχή, δεν είναι κάτι σχεδιασμένο. Η Σαουδική Αραβία στέλνει αεροσκάφη και αν χρειαστεί θα στείλει είπε και στρατό για χερσαία επιχείρηση¨.
………………

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ;

Δήλωσε ο Τσαβούσογλου : Ο στόχος της Ρωσίας είναι σαφής. Ο Άσαντ. Ξέρουμε πω αυτός δεν είναι ο στόχος των ΗΠΑ. Το σημαντικό ερώτημα είναι ποιος θα σταματήσει την Ρωσία ; . Ο ΟΗΕ θα τους σταματήσει, το ΝΑΤΟ θα τους σταματήσει, ή η Αμερική θα τους πείσει ; ¨.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/akpden-suriyeye-saldiri-aciklamasi-suudi-ucagi-ve-askeri-geliyor-kara-operasyonuna

13/2/2016
http://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου