Slider

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

1η Στρατιά: Νέες καταγγελίες σκλάβων φαντάρων από τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης – HOT SPOT

Πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων για την κτηνώδη εργασιακή τους εκμετάλλευση και καταπίεση στις μονάδες της Λάρισας, καθώς συστηματικά διατάζονται να αναλάβουν ως δωρεάν εργατικό δυναμικό την κατασκευή-συντήρηση κλπ στα  Στρατόπεδα Συγκέντρωσης – HOT SPOT υπό την εποπτεία ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Βλέπεις, η αισχρή αντιμεταναστευτική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που φυλακίζει πρόσφυγες-μετανάστες και προχωρά σε απελάσεις, βάζει στην ίδια μοίρα και τους φαντάρους.
Όλα αυτά όμως αποκαλύπτουν και άλλο ένα θέμα: το γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το είχε υποσχεθεί προεκλογικά δεν αναγνώρισε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων, τους οποίους αντιμετωπίζει ως φθηνό εργατικό δυναμικό και αναλώσιμους.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να Αρνηθούν να πάνε στα  HOT SPOT περιφρουρώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.
Να επισημάνουμε ότι είχε προηγηθεί επιστολή καταγγελίας με τίτλο "Φαντάροι- θύματα της 1ης Στρατιάς και των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης-Hot Spot"
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/07/1-hot-spot.html
ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ
1Η Μαρτυρία: Αξίζει να προστεθεί πως γύρω από τη Λάρισα θα στηθούν και άλλα hotspot, ενώ το ξεστήσιμο όπως και το μάζεμα των σκουπιδιών θα το αναλάβουν πάλι οι στρατιώτες της 1ης Στρατιάς.
Ο δήμος δεν μπορεί να φέρει οχήματα να μαζέψει τα σκουπίδια;
Είναι θέμα χρόνου οι στρατιώτες να πέφτουν ο ένας μετά από ηλίαση.
Τα πράγματα βέβαια δεν είναι καλύτερα μέσα στο στρατόπεδο. Ειδικά στο φυλάκιο της κεντρικής πύλης δεν υπάρχει κλιματισμός, έχει χαλάσει. Παρά την αναφορά της βλάβης υπάρχει αδιαφορία με αποτέλεσμα ο ύπνος με 40 βαθμούς να είναι αδύνατος.
2η Μαρτυρία: Η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη αφού η μεγάλη Σειρά του Νοέμβρη απολύεται με αποτέλεσμα την ελλιπέστατη επάνδρωση του τάγματος.
3η Μαρτυρία: Μετά το μάζεμα των σκουπιδιών και σκηνών ακολουθεί φυσικά και το πλύσιμο τους από τους στρατιώτες.
4η Μαρτυρία: Για να καλυφτούν οι ανάγκες της μονάδας όταν φεύγει κίνηση για hotspot πολλοί στρατιώτες κάνουν διπλά νούμερα μέσα στη ζέστη χωρίς να έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν.
5η Μαρτυρία: Και το βασανιστήριο καλά κρατεί. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, από τις 9:00 π.μ. το σύνολο των στρατιωτών του Τάγματος Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς βρίσκεται και στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης-hot spot στο Κουτσέχερο με άγνωστη ώρα επιστροφής, έχοντας μάλιστα διαταγή να μαζεύουμε σκουπίδια σε έναν χώρο που τα μικρόβια και οι λοιμώξεις καραδοκούν, ενώ ο ήλιος και η θερμοκρασία κάνουν την ατμόσφαιρα ανυπόφορη.
Την ίδια στιγμή, στον ίδιο χώρο, Ταξίαρχοι και Συνταγματάρχες φροντίζουν ώστε οι στρατιώτες-δούλοι να εργάζονται στο 100% μέσα σε αυτές τις απαγορευτικές συνθήκες, γεγονός που τους καθιστά αυτόματα υπόλογους στις οικογένειες των παιδιών αυτών και ηθικούς αυτουργούς για τη βαρβαρότητα που διαπράττεται καθημερινά.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, οι άνθρωποι αυτοί και οι ανώτεροι τους να λογοδοτήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πριν φτάσουμε στο σημείο να δούμε κάποιον συνάδελφο μας στο νοσοκομείο.
Κανένας φαντάρος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
Φαντάροι και μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. 
Να Αρνηθούν την όποια συμμετοχή τους στα hot spot-στρατόπεδα συγκέντρωσης-καταγραφής-διαλογής-απελάσεων, τον ρόλο του φύλακα των ανθρώπων της τάξης μας. 
Τους καλούμε να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να υπερασπίσουν το Σύνταγμα και τον όρκο που έχουν δώσει απέναντι στον ελληνικό στρατό, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με την πραγματικότητα της φρούρησης και λειτουργίας των hot spot-στρατοπέδων συγκέντρωσης. 
Δεν πολεμάμε, Δεν εργαζόμαστε δωρεάν, Δεν γινόμαστε δεσμοφύλακες της τάξης μας. 
Να κλείσουν ΑΜΕΣΑ τα hot spot, να σταματήσουν οι απελάσεις, να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.
ΟΔΗΓΙΕΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
Μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ στρατιώτες χρεώθηκαν και υποχρεώθηκαν στο ρόλο του Ανθρωποφύλακα. Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, Δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας. 
Και με υπευθυνότητα ενημερώνει τι προβλέπει το Σύνταγμα, ποιο είναι το όριο των υπηρεσιών που προσφέρει ο Στρατευμένος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Στράτευσης: 
Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της χώρας. Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα, των στρατευμένων και του στρατού γενικότερα. Στην άμυνα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενη στρατιωτική απειλή.
Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα ούτε συντρέχει νόμιμος λόγος άμυνας της χώρας έναντι των προσφύγων. Αντιθέτως, αποτελεί καθήκον για τις πολιτικές αρχές της χώρας, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειάς τους.
Σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, η πρόσφυγες έχουν απόλυτο δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, από κάθε χώρα στην οποία εισέρχονται. Στο καθήκον της προστασίας τους, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί συνυπογράφοντας τη συνθήκη αυτή και άλλες διεθνείς συνθήκες που αποτελούν πλέον διεθνές δίκαιο υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συνυπέγραψαν. Πρόσφατες επιμέρους συνθήκες, δεν μπορούν να αλλάξουν τα προβλεπόμενα στη σύμβαση της Γενεύης, δεδομένου ότι αυτά έχουν περιβληθεί τον ανώτατο Συντακτικό τύπο, έχουν συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της χώρας και έχουν αυξημένη τυπική ισχύ.
Στο δε ελληνικό Σύνταγμα, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν απόλυτης προτεραιότητας υποχρέωση της πολιτείας και θεμέλια λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Επιπλέον, η αποστολή στρατευμάτων εντός της χώρας και η ανάθεση σ’ αυτά πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του Συντάγματος και οπισθοδρομεί την πολιτική κατάσταση της χώρας σε περασμένες, μαύρες δεκαετίες, πριν από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταλύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να αναθέσει στο στρατο πολιτικά καθήκοντα. Για την αποφυγή ακριβώς τέτοιων διολισθίσεων, ο Συνταγματικός νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 120 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, «Η τήρηση του Συντάγματος, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
Συνεπώς, η αποστολή στρατιωτικών τμημάτων για οποιονδήποτε σκοπό, πολλώ δε μάλλον, με σκοπό την άσκηση κατασταλτικών πολιτικών ή καθηκόντων περιορισμού και περιφρούρησης προσφύγων, αποτελεί πράξη παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει πλείστες όσες διατάξεις της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας. Επιπλέον δε, η χρήση του στρατού για την άσκηση πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Συνεπώς, νομίμως και κατ’ άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, οι στρατευμένοι μπορούν να αρνηθούν την άσκηση οποιουδήποτε καθήκοντος σχετίζεται με την υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων (στους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, οι πολιτικές αρχές της χώρας, οφείλουν να εξασφαλίσουν ελευθερία, υγιεινή και ασφάλεια από κάθε επιβουλή). Επιπλέον, οι στρατευμένοι, πρώτοι απ’ όλους τους πολίτες, δύνανται νομίμως να αρνηθούν παράνομες και αντισυνταγματικές διαταγές, σε εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου