Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ένας 18χρονος ιρανογερμανός ήταν τελικά ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο και αυτοκτόνησε


«Μοναχικός λύκος» ήταν τελικά ο δράστης της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου ο οποίος και αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ανέτρεψε την αρχική της εκτίμηση της για τρείς ενόπλους.
«Υποθέτουμε πως ο νεκρός είναι ο μοναδικός δράστης» ανέφερε επισήμως η αστυνομία, η οποία ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο στους 10.
Ο δράστης είναι 18 χρονών ιρανογερμανός και τα κίνητρά του εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα.
Η σορός του εντοπίστηκε στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή, περίπου ένα χιλιόμετρο από το εμπορικό κέντρο.
Μετά την ανακοίνωση του εντοπισμού της σορού του δράστη, η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και σήμανε τη λήξη του συναγερμού. Η κυκλοφορία σταδιακά αποκαθίσταται και τα μέσα μαζικής μεταφοράς επαναλειτουργούν.

«Εντοπίστηκε ένας άνδρας που αυτοκτόνησε. Υποθέτουμε πως είναι ο μόνος δράστης», έγραψε στο μήνυμά της στο Twitter η γερμανική αστυνομία.


We found a man, who killed him himself. We assume, that he was the only shooter. #gunfire #munich

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας ο δράστης ζούσε στο Μόναχο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πότε. Σχετικά με το ενδεχόμενο σύνδεσής του με το Ισλαμικό Κράτος, τόνισε πως δεν είναι γνωστό κάτι τέτοιο και θα πρέπει να διερευνηθεί. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε πως ο δράστης είναι ο άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο στην ταράτσα του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου να δηλώνει Γερμανός και να βρίζει τους ξένους και τους Τούρκους.

Σημείωσε πως οι έρευνες για τα κίνητρα του δράστη είναι σε εξέλιξη.

Για την επίθεση σημείωσε πως ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί από το ταχυφαγείο, έξω από το εμπορικό κέντρο, στιγμή που επίσης έχει καταγραφεί σε βίντεο, και συνέχισε προς το εμπορικό κέντρο, προτού τελικά αυτοκτονήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου