Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-3 ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΩΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ!

- Πυρά εναντίον επτά αστυνομικών στη Λουιζιάνα από άγνωστο δράστη, τρεις νεκροί
- Δύο χιλιόμετρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα το επεισόδιο
- Η σκηνή του επεισοδίου “ελέγχεται” λέει η αστυνομία
- Είχε προειδοποιήσει για επίθεση από ριζοσπαστικούς ακτιβιστές κατά της αστυνομίας το FBI
- Πρόκειται για την περιοχή που είχε σκοτωθεί από αστυνομικούς ο Άλτον Στέρλινγκ
- Βίντεο με τον ήχο των πυροβολισμών
Λίγες μέρες μετά το μακελειό στο Ντάλας, όπου σκοτώθηκαν 5 αστυνομικοί από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ένα ακόμα περιστατικό, αυτή τη φορά στη Λουιζιάνα και το Μπατόν Ρουζ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση μεταξύ της αστυνομίας και του πληθυσμού στις ΗΠΑ, είναι τουλάχιστον τεταμένη.
Φόβους για τρεις νεκρούς αστυνομικούς μετά από πυροβολισμούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουζιάνα, εκφράζουν οι αστυνομικοί. Ο Δήμαρχος του ανατολικού Μπατόν Ρουζ, τόνισε ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε ότι “πιθανότατα έχουμε τρεις νεκρούς αστυνομικούς”.


Σύμφωνα με το CNN έχουν χτυπηθεί 7 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις φέρονται να είναι νεκροί. Για την κατάσταση στην περιοχή έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος Ομπάμα.
Στο Μπατόν Ρουζ από το φόνο του Άλτον Στέρλινγκ από αστυνομικούς, πριν μερικές βδομάδες, έχει γίνει θέατρο μεγάλων διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Το FBI μάλιστα είχε προειδοποιήσει μόλις πριν μια εβδομάδα, πως κάποιοι ριζοσπαστικοί ακτιβιστές ίσως επιχειρήσουν χτύπημα κατά της αστυνομίας.

 Ένας μάρτυρας μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα και με κουκούλα που πυροβολούσε αδιάκριτα περπατώντας στους δρόμους της περιοχής. Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους προς το αστυνομικό τμήμα.

 Ένας ύποπτος που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας σκοτώθηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί ελέγχουν την περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό, κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους 3 στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι ο ύποπτος δεν είχε τοποθετήσει εκρηκτικά. Χρησιμοποιούν το ειδικό ρομπότ της αστυνομίας.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου