Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Συρία: Πάνω από 77 νεκροί σε μια από τις χειρότερες σφαγές αμάχων από αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ

Έως 77 αθώοι άνθρωποι ή περισσότεροι, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών της συμμαχίας υπό την αμερικανική ηγεσία που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία την Δευτέρα και την Τρίτη.
Σύμφωνα με το Agence France-Presse (AFP), η αεροπορική επιδρομή στην Ιεράπολη Συρίας στόχευσε την ομάδα των αμάχων προσδιορίζοντάς τους λανθασμένα ως μαχητές της ISIS. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει ασαφής, αν και το AFP και οι New York Times ανέφεραν ότι 56 άμαχοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και ακόμη 21 σκοτώθηκαν την Τρίτη. Δεκάδες περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

Άλλες εκθέσεις ποικίλλουν, ωστόσο, και εκτιμούν μεγαλύτερους αριθμούς. «Αυτό το σχολείο στέγαζε εκτοπισμένους ανθρώπους από τα γύρω χωριά”, ανέφερε ο Αμπού Ομάρ αλ-Μανμπίτζι στο Syria:direct, μια υπηρεσία αναφοράς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί στο έδαφος της Συρίας. “Μέχρι στιγμής έχουμε μετρήσει 124 νεκρούς από την επίθεση, και ο αριθμός αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να αυξηθεί.”
Το Συριακό Παρατηρητήριο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο παρακολουθεί θανάτους αμάχων στην περιοχή, ανέφερε ότι 104 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 29 παιδιά, 16 γυναίκες και 8 κρατούμενοι, έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από την αρχή του Ιουνίου, και επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 11 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις τελευταίες επιδρομές.




View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

: 160+ |n civilians were killed by  airstrikes in village, north of  today. 🙏 




At least 65 civilians died in  shelling on Al Toukhar in, SNHR yet to verify it, Jul 19
Η Ιεράπολη είναι μία από τις πιο άγονες περιοχές της Συρίας, με την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να εκτιμά ότι 70.000 άμαχοι έχουν εγκαταλειφθεί στην Ιεράπολη καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της ISIS και ανταρτών χρηματοδοτούμενων από τη Δύση εντείνονται. Σε μια δημόσια δήλωση, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές ως “τις μεγαλύτερες απώλειες αμάχων από συμμαχικές επιχειρήσεις στη Συρία”:




.@amnesty: Alarm over reports of high civilian death toll from US-led coalition airstrikes on Manbij
“Πρέπει να υπάρξει μια άμεση, ανεξάρτητη και διαφανής έρευνα για να καθορίσει τι συνέβη, ποιός ήταν υπεύθυνος, και πώς να αποφευχθεί η περαιτέρω άσκοπη απώλεια ζωών αμάχων. Όποιος είναι υπεύθυνος για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και τα θύματα και οι οικογένειές τους θα πρέπει να λάβουν πλήρη αποζημίωση”, δήλωσε η Magdalena Mughrabi, η ενδιάμεση αναπληρωτής διευθύντρια του προγράμματος Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για τη Διεθνή Αμνηστία.
“Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαιτεί από όλα τα μέρη της σύγκρουσης να αποφευχθεί η άσκοπη απώλεια ζωών αμάχων”, δήλωσε ο Mughrabi. “Ακόμα και αν οι συμμαχικές δυνάμεις πίστευαν ότι οι μαχητές από την ένοπλη ομάδα που αυτοαποκαλείται Ισλαμικό Κράτος ήταν παρόντες γύρω από το al-Tukhar, θα πρέπει να έχουν λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να προσδιορίσουν ποιός άλλος ήταν παρών για να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων.”

Μέχρι τώρα, δεν υπήρξε καμία απάντηση για τις αεροπορικές επιδρομές από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ή τον Υφυπουργό Τζον Κέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου