Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ο Απόλυτος Παραλογισμός στο 783 ΤΜΕ Κομοτηνής: θεωρούν εξόδους τις αποσπάσεις των φαντάρων και τους χώνουν συστηματικά

Πραγματικά, «ποτέ μην λες ποτέ», με το όριο του Παραλογισμού στον Ελληνικό Στρατό.
Πάντα θα βρεθεί ένας διοικητής, ένας αξιωματικός να αιφνιδιάσει, να ανοίξει νέο δρόμο στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των φαντάρων. 
Και αυτό γιατί η συντριπτικά μεγαλύτερη μερίδα των διοικητών δε θα αντισταθούν στις απαιτήσεις τις ιεραρχίας. Εξάλλου, τους φαντάρους τους χώνουν, εμείς είμαστε ο βατήρας για την εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας.

Έτσι λοιπόν όλοι κάνουν το βρώμικο παιχνίδι τους στις πλάτες μας: το Υπουργείο Άμυνας και τα κόμματα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ που κυνηγούν ψήφους και αναπαράγουν το βρώμικο πελατειακό κράτος, η στρατιωτική ιεραρχία και τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα.
Για να έρθει ακολούθως η στιγμή να μας πουν ότι φταίει ο φαντάρος και η μειωμένη θητεία του για τα προβλήματα στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου.  
Τελικά φταίμε εμείς για τα όσα τραβάμε στον εθνικό στρατό τους που μας κουβάλησαν υποχρεωτικά!
Όπως συμβαίνει και στην Κομοτηνή. Εκεί, στην 783 ΤΜΕ, άλλαξε πρόσφατα ο διοικητής αλλά το χώσιμο παραμένει. Οι φαντάροι πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε 17 υπηρεσίες μηνιαίως. Είτε έχουν απόσπαση σε άλλη μονάδα, είτε όχι. Με μια καινοτόμα προσέγγιση της νέας διοίκησης, οι αποσπάσεις θεωρούνται έξοδοι!
Έτσι λοιπόν, να κάποιος πάρει απόσπαση 7 ημερών στην Λέσχη Αξιωματικών ή λάβει άδεια να ορκιστεί ως φοιτητής δε θα ξαναδεί έξοδο, αφού πρέπει να καλύψει τις 17 υπηρεσίες –τουλάχιστον- που έχει προβλέψει για αυτόν η υπηρεσία.
Τα προβλήματα είναι ακραία. Στρατιώτες της Σειράς που απολύεται υποχρεώνονται να δώσουν 30 υπηρεσίες σερί και δε θα δουν έξοδο μέχρι να απολυθούν. Άλλος συνάδελφος είχε να βγει από το Πάσχα, αφού η συμμετοχή του σε γκρουπάκι εορταστικών αδειών  -όπως πήραν και οι στρατιωτικοί φυσικά- θεωρήθηκε τεράστια εύνοια και κλήθηκε να φτύσει αίμα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μονάδας.
Έτσι λοιπόν όποιος δίνει 15 υπηρεσίες σερί θεωρείται προνομιούχος αν συγκριθεί με τους συναδέλφους που διατάχθηκαν να δώσουν 30-33 υπηρεσίες σερί!
Η διοίκηση όχι μόνο έχει κόψει τις προαναχωρήσεις αλλά εφαρμόζει άλλη μια απαράδεκτη τακτική, τις παράλληλες και ταυτόχρονες υπηρεσίες: ο φαντάρος που είναι στις κάμερες εκτελεί ταυτόχρονα και καθήκοντα θαλαμοφύλακα. Φυσικά, αν συμβεί κάτι ο φαντάρος θα βρει το μπελά του γιατί δεν πρόσεχε….
Οι αιτίες που συμβαίνουν όλα αυτά γνωστές: έλλειψη φαντάρων θα μας πουν… Αλλά οι φαντάροι που λείπουν είναι τα βύσματα των ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν για να βολευτούν, ενώ παράλληλα άλλοι συνάδελφοι εργάζονται σε Λέσχες Αξιωματικών και στα ΚΑΑΥ Αλεξανδρούπολης. Τέλος, οι ΕΠ.ΟΠ. δίνουν ελάχιστες ή και καθόλου υπηρεσίες.        
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου