Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

80 ΕΡΜΑΕΘ: ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΕΠΕΣΕ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ 80 ΤΥΕΘ

ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΟΔΟΥΧΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση τόσο του ΓΕΣ όσο και της Ταξιαρχίας στην Κω μετά τη δημοσίευση επιστολής καταγγελίας συναδέλφων από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Και η παρέμβαση αυτή ήταν καθοριστική για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η επίδειξη κυνισμού και αυταρχισμού της Διοίκησης της 80ης ΕΡΜΑΕΘ που αποφάσισε σήμερα σε μια πρωτόγνωρη κίνηση τρομοκρατίας να τιμωρήσει όλους τους φαντάρους που υπηρετούν στην 80 ΤΥΕΘ!
Ουσιαστικά, η διοίκηση της 80ης ΕΡΜΑΕΘ βρήκε την ευκαιρία που της έδωσε ένα στέλεχος -εξαίρεση και γνωστό για την ακρότητα της συμπεριφοράς του, να τιμωρήσει παραδειγματικά με 2ημερη κράτηση όλους τους συναδέλφους που έχει οδηγήσει στην απόγνωση. 
Η λέξη απόγνωση δεν είναι υπερβολή αν αναλογιστεί κανείς ότι η έξοδος είναι άγνωστη λέξη, οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες, η παραβίαση του προγράμματος υπηρεσιών – διαταγή του ΓΕΣ συστηματική.
Γιατί όμως τιμωρήθηκαν οι συνάδελφοι;
Ο ένας έκανε το έγκλημα να συνομιλήσει με τους γονείς του που τον κάλεσαν ανήσυχοι –αφού δεν απαντά σε καμιά κλήση τους λόγω φόρτου εργασιών- καθώς ήταν θαλαμοφύλακας!
Άλλος κατηγορήθηκε ότι αντιμίλησε στο Όργανο Υπηρεσίας, αφού βαριόταν να ανοίξει το Γυμναστήριο και ο στρατιώτης αντέκρουσε όλες τις δικαιολογίες του.
Επίσης, τιμωρήθηκαν φαντάροι γιατί τα όπλα τους ήταν βρώμικα. Βεβαίως, η διοίκηση της 80Ης ΕΡΜΑΕΘ πρέπει να μας πει πότε θα καθαριστούν τα όπλα, αφού οι συνάδελφοι τρέχουν από υπηρεσία ΑΜ-κάμερες-περίπολο-θαλαμοφυλίκι κλπ.
Αν να μην ξεχάσουμε ότι τιμωρήθηκε και στρατιώτης με ειδικότητα οδηγού! Περιμένουμε όμως τη διοίκηση της 80Ης ΕΡΜΑΕΘ να μας πει να προβλέπεται και από ποιον κανονισμό ο οδηγός να ξενυχτά δίνοντας υπηρεσίες και την άλλη μέρα να απαιτείται να μας μεταφέρει με ασφάλεια;
Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι είναι με 2-3 ώρες ύπνο! 
Φυσικά εμείς δεν καλύπτουμε τις όποιες παρατυπίες. 
Όμως κρίνουμε την απόλυτη "τυπικότητα" διοικήσεων που αυθαιρετούν και μας εκθέτουν με τους εξοντωτικούς ρυθμούς υπηρεσιών. 
Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζει να αναδείξουμε τον ρόλο της διοίκησης της 80ης ΤΥΕΘ, του Ταξίαρχου στην Κω και του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη που πήραν άμεσα πρωτοβουλίες. 
Οι παράλογες 2ημερες κρατήσεις έσβησαν.
Τα παιδιά για πρώτη φορά μετά από 20 μέρες θα απολαύσουν έξοδο.
Ήδη έγινα κάποια βήματα για την ελάφρυνση των υπηρεσιών.
Όμως οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους φαντάρους που πήγαν κόντρα, που αγωνίστηκαν και υπεράσπισαν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Αν δεν υπήρχε η δική τους αξιοπρεπή και μαχητική στάση, αν δεν υπήρχε η επιστολή καταγγελίας και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τίποτε από τα παραπάνω δε θα είχε γίνει.
Αντίθετα, αν είχε επικρατήσει ο Φόβος, η Παραίτηση, το «δεν βαριέσαι» σίγουρα η κατάσταση θα εξελίσσονταν άμεσα πολύ χειρότερα.
Συνάδελφοι, Μην Ψαρώνετε. 
Μην σκύβετε το κεφάλι. Αντισταθείτε. Μόνο βγαίνοντας Παραπονούμενοι, δημοσιοποιώντας τις αυθαιρεσίες και την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, με ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

η αρχική καταγγελία:

Στο 80 ΤΥΕΘ στη Κω, με ευθύνη της 80 ΕΑΡΜΕΘ σχίζουν τους φαντάρους σε συνεχόμενες παράνομες υπηρεσίες και τους τιμωρούν μαζικά!
Στην αμαρτωλή 80 ΕΑΡΜΕΘ στη Κω και με ευθύνη της διοίκησης της, επικρατεί μια άθλια κατάσταση που απαιτεί την παρέμβαση του ΓΕΣ και της Ταξιαρχίας. Έχουν βάλει στο στόχαστρο όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στο 80 ΤΥΕΘ, επιδιώκοντας να συνδυάσουν την ακραία εργασιακή τους εκμετάλλευση που συνδέεται με την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, με την μαζική τους τιμωρία.
Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι έχουν ξεχάσει την λέξη έξοδος, αφού οι υπηρεσίες δεν τελειώνουν ποτέ και τα υπηρεσιακά που δίνονται για μια ολιγόωρη ανάσα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρησιμοποιούνται αφού προτιμούν να κοιμηθούν 2 ώρες, πριν αρχίσουν πάλι οι υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα υπηρεσιών-διαταγή του ΓΕΣ δεν τηρείται, οι ελάχιστοι φαντάροι δεν επαρκούν για να σηκώσουν το βάρος όλων αυτών των ατελείωτων υπηρεσιών.
Η διοίκηση της 80ης ΕΑΡΜΕΘ αντί να μειώσει τις υπηρεσίες και να μοιράσει καλύτερα τις υπηρεσίες μεταξύ φαντάρων και μονίμων στελεχών, προτιμά να εντείνει την πίεση στους στρατιώτες.
Η καθημερινότητα των στρατευμένων μοιράζεται ανάμεσα σε υπηρεσίες ΑΜ-Πύλη-Θαλαμοφυλίκι-περίπολο κλπ με διπλές και τριπλές υπηρεσίες (νούμερο παρά νούμερο), καταλήγοντας στο τέλος να κοιμούνται 2-3 ώρες ημερησίως!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δύναμη της μονάδας από 35 στρατευμένους περιορίστηκε λόγω απολύσεως σε 11-12 άτομα, χωρίς η διοίκηση της μονάδας να φροντίσει για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Την κατάσταση όμως κάνει ακόμη χειρότερη η προσβλητική και κυρίως επιθετική συμπεριφορά συγκεκριμένου στελέχους, που με την συμπεριφορά του μειώνει πρώτα απ' όλα τους συναδέλφους του και το διοικητή του 80 ΤΥΕΘ, την προσπάθεια των οποίων αναγνωρίζουν οι συνάδελφοι. 
Στα ΣΠΕΝ που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν καταγράφηκαν καψόνια για παραδειγματισμό και γαλούχηση στον στρατιωτικό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να αγοράσουν από το ΚΨΜ σάντουιτς αφού το υπεύθυνο στέλεχος δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει το προβλεπόμενο προάριστο.
Κορυφή του παγόβουνου ήταν η συμπεριφορά του Επόπτη για αυτό το Σαββατοκύριακο, ο οποίος όχι μόνο είχε προστριβές με την πλειοψηφία των συναδέλφων, αλλά έβγαλε όλη τη δύναμη των στρατευμένων Αναφερόμενους ζητώντας την τιμωρία τους. 
Η κατάσταση είναι απελπιστική και απαιτείται άμεσα η παρέμβαση της Ταξιαρχίας και του ΓΕΣ. Όχι μόνο πρέπει να βρεθούν λύσεις στα ακραία προβλήματα της μονάδας και να ανακουφιστούν οι φαντάροι, αλλά επίσης πρέπει να μπει τέρμα στην επίθεση που γίνεται εναντίον τους.
Δεν είναι δυνατόν να παραβιάζονται οι διαταγές και τα δικαιώματα μας, να εξαντλούμαστε οικονομικά και σωματικά, ενώ στην συνέχεια κάποιοι με πρόφαση την τήρηση των κανονισμών κατά γράμμα επιδιώκουν τη μαζική μας τιμωρία. 
Είναι υποκριτικό καθώς αυτή η κατάσταση που δημιουργεί το παράνομο πρόγραμμα εργασιών-υπηρεσιών εκθέτει τους συναδέλφους.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο διοικητής της μονάδας έχει απαγορέψει την προμήθεια φαγητού από έξω. Μάλιστα, είναι αυστηρός στην τήρηση αυτής της διαταγής, τόσο απέναντι στους φαντάρους, όσο και απέναντι στα στελέχη.
Όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο, αδέκαστο στέλεχος φρουρός του Νόμου και ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την εφαρμογή των διαταγών του διοικητή, μήπως έκανε μια παρατυπία; Μήπως εφοδιάστηκε φαγητό από έξω, κάτι που ρητά απαγορεύεται για όλους τους άλλους; 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

8 σχόλια:

  1. Ο ένας έκανε το έγκλημα να συνομιλήσει με τους γονείς του που τον κάλεσαν ανήσυχοι –αφού δεν απαντά σε καμιά κλήση τους λόγω φόρτου εργασιών- καθώς ήταν θαλαμοφύλακας- ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ όταν εχεις υπηρεσια


    Άλλος κατηγορήθηκε ότι αντιμίλησε στο Όργανο Υπηρεσίας, αφού βαριόταν να ανοίξει το Γυμναστήριο και ο στρατιώτης αντέκρουσε όλες τις δικαιολογίες του. ΝΑΙ ΟΚ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑΝ ΚΑΝΑ ΠΕΤΑΜΕΝΟ 1000ΑΡΙΚΟ ΕΠΟΠ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΡΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσε εσύ με 3 ώρες ύπνο για 20 μέρες και μετά να δω αν έχεις δύναμη να ανοίξεις το pc. Και όχι μόνο αυτό αλλά σε αυτή την κατάσταση να τρως σκατό και καμπάνα για ότι τους καπνίσει. Και τα ΕΠΟΠια βέβαια ζωάρα με το χιλιάρικο για μισθό.

      Διαγραφή
    2. Το ότι μπαίνει ο γνωστός τσάτσος των ΑΝΕΛ και υπαλληλάκος του Υπουργείου να γράφει αυτά που γράφει κάθε φορά που τα παιδιά δίνουν και κερδίζουν μια μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, είναι ενδεικτικό της ποιότητας της πολιτικής ηγεσίας.

      Διαγραφή
    3. εχω υπηρετήσει ζώο αργυρίου στην Λήμνο γιαυτο σάλτα και γαμησου και μακάρι να ήμουν υπαλληλάκος των ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ της κυβέρνησης που εσύ ψήφισες



      παντος αν ο κυριος αργυριου φοράει παντελόνια και τα τιμάει ας βγει να δηλώσει τι ψήφισε

      Διαγραφή
    4. Στην Λήμνο να φανταστώ δεν σε πολύ έκαναν παρέα οι άλλοι φαντάροι ε? Και μήπως τα είχες καλά με τα στελέχη? Μήπως εάν έπεφτε κάποιο παράπτωμα στην αντίληψή σου για το καλό της μονάδας το ανέφερες?

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Τα blogs και οι ανώνυμες καταγγελίες σε αυτά, είναι η απόδειξη ότι η ελευθερία του λόγου ερμηνεύεται και υπηρετείται από κάθε ένα κατα το δοκουν.Αυτά λοιπόν χρησιμοποιούνται κατά κόρον από ανθρώπους για τους οποίους η λέξη αλήθεια είναι απούσα από το λεξιλόγιο τους.Στο παρών blog όλα συνηγορούν ότι είναι υπηρέτες ταγμένοι στην ψηφοθηρία υπέρ του Κόμματος.Εξάλλου όποιος έχει δίκαιο μπορεί να το διεκδικήσει ευθαρσώς με ονοματεπώνυμο.και όχι κρυμμένος πίσω από την "φούστα" ενός blog.Εννοείται βέβαια ότι όποιος εκφράζει αντίθετη άποψη με εσάς είναι τσάτσος.Όσο υπάρχουν "πρόβατα" θα έχετε λόγο ύπαρξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο γνωστός τσάτσος των ΑΝΕΛ φόρεσε φούστα, άλλαξε προσωπείο και άρχισε τις υποδείξεις. Άντε στον κομματικό σου μπάμπακα κομματόσκυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή