Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Στο 80 ΤΥΕΘ στη Κω, με ευθύνη της 80 ΕΑΡΜΕΘ σχίζουν τους φαντάρους σε συνεχόμενες παράνομες υπηρεσίες και τους τιμωρούν μαζικά!

Στην αμαρτωλή 80 ΕΑΡΜΕΘ στη Κω και με ευθύνη της διοίκησης της, επικρατεί μια άθλια κατάσταση που απαιτεί την παρέμβαση του ΓΕΣ και της Ταξιαρχίας. Έχουν βάλει στο στόχαστρο όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στο 80 ΤΥΕΘ, επιδιώκοντας να συνδυάσουν την ακραία εργασιακή τους εκμετάλλευση που συνδέεται με την  κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, με την μαζική τους τιμωρία.
Οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι έχουν ξεχάσει την λέξη έξοδος, αφού οι υπηρεσίες δεν τελειώνουν ποτέ και τα υπηρεσιακά που δίνονται για μια ολιγόωρη ανάσα στις περισσότερες  περιπτώσεις δεν χρησιμοποιούνται αφού προτιμούν να κοιμηθούν 2 ώρες, πριν αρχίσουν πάλι οι υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα υπηρεσιών-διαταγή του ΓΕΣ δεν τηρείται, οι ελάχιστοι φαντάροι δεν επαρκούν για να σηκώσουν το βάρος όλων αυτών των ατελείωτων υπηρεσιών.
Η διοίκηση της 80ης ΕΑΡΜΕΘ αντί να μειώσει τις υπηρεσίες και να μοιράσει καλύτερα τις υπηρεσίες μεταξύ φαντάρων και μονίμων στελεχών, προτιμά να εντείνει την πίεση στους στρατιώτες.
Η καθημερινότητα των στρατευμένων μοιράζεται ανάμεσα σε υπηρεσίες ΑΜ-Πύλη-Θαλαμοφυλίκι-περίπολο κλπ με διπλές και τριπλές υπηρεσίες (νούμερο παρά νούμερο), καταλήγοντας στο τέλος να κοιμούνται 2-3 ώρες ημερησίως!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δύναμη της μονάδας από 35 στρατευμένους περιορίστηκε λόγω απολύσεως σε 11-12 άτομα, χωρίς η διοίκηση της μονάδας να φροντίσει για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Την κατάσταση όμως κάνει ακόμη χειρότερη η προσβλητική και κυρίως επιθετική συμπεριφορά συγκεκριμένου στελέχους, που με την συμπεριφορά του μειώνει πρώτα απ' όλα τους συναδέλφους του και το διοικητή του 80 ΤΥΕΘ, την προσπάθεια των οποίων αναγνωρίζουν οι συνάδελφοι. 
Στα ΣΠΕΝ που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν καταγράφηκαν καψόνια για παραδειγματισμό και γαλούχηση στον στρατιωτικό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να αγοράσουν από το ΚΨΜ σάντουιτς αφού το υπεύθυνο στέλεχος δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει το προβλεπόμενο προάριστο.
Κορυφή του παγόβουνου ήταν η συμπεριφορά του Επόπτη για αυτό το Σαββατοκύριακο, ο οποίος όχι μόνο είχε προστριβές με την πλειοψηφία των συναδέλφων, αλλά έβγαλε όλη τη δύναμη των στρατευμένων Αναφερόμενους ζητώντας την τιμωρία τους. 
Η κατάσταση είναι απελπιστική και απαιτείται άμεσα η παρέμβαση της Ταξιαρχίας και του ΓΕΣ. Όχι μόνο πρέπει να βρεθούν λύσεις στα ακραία προβλήματα της μονάδας και να ανακουφιστούν οι φαντάροι, αλλά επίσης πρέπει να μπει τέρμα στην επίθεση που γίνεται εναντίον τους.
Δεν είναι δυνατόν να παραβιάζονται οι διαταγές και τα δικαιώματα μας, να εξαντλούμαστε οικονομικά και σωματικά, ενώ στην συνέχεια κάποιοι με πρόφαση την τήρηση των κανονισμών κατά γράμμα επιδιώκουν τη μαζική μας τιμωρία. 
Είναι υποκριτικό καθώς αυτή η κατάσταση που δημιουργεί το παράνομο πρόγραμμα εργασιών-υπηρεσιών εκθέτει τους συναδέλφους.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο διοικητής της μονάδας έχει απαγορέψει την προμήθεια φαγητού από έξω. Μάλιστα, είναι αυστηρός στην τήρηση αυτής της διαταγής, τόσο απέναντι στους φαντάρους, όσο και απέναντι στα στελέχη.
Όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο, αδέκαστο στέλεχος φρουρός του Νόμου και ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την εφαρμογή των διαταγών του διοικητή, μήπως έκανε μια παρατυπία; Μήπως εφοδιάστηκε φαγητό από έξω, κάτι που ρητά απαγορεύεται για όλους τους άλλους; 
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

  ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΙΣ 20/8/2015  

ΤΥΕΘ, το Τάγμα Υγειονομικού στη Κω: Χώσιμο, Ρουφιάνοι και Λοχαγός που στρέφει απασφαλισμένο όπλο εναντίον φαντάρου!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ 4 ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/08/4_18.html

ΤΥΕΘ

Το Τάγμα Υγειονομικού στη Κω όπου και πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου και εκεί όπου είδα μερικά από τα χειρότερα που έχει να προσφέρει ο ΕΣ. 

Αλλά και πάλι, θα αρχίσω με τα καλά. Μερικά από τα καλύτερα στελέχη που γνώρισα μέσα σε 9 μήνες τα βρήκα εκεί. Στελέχη τα οποία αντιλαμβάνονται τη θέση τους, τη θέση μας, ότι ο σεβασμός είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης και αντιλαμβάνονται ότι είναι μέλη ομάδας. Δεν είναι πολλοί, 3-4 του υγειονομικού και άλλοι τόσοι περίπου των τεθωρακισμένων. Το κψμ επίσης ήταν όπως πρέπει, είχε ότι χρειαζόμασταν και με το παραπάνω. Υπήρχε Ιατρείο και Φαρμακείο. Και τα καλά τελειώνουν εδώ. 

1ον: Ο στρατοπεδάρχης είναι ένας ανεύθυνος καριερίστας με μόνη του βλέψη πως θα πεθάνει τους αξιωματικούς του στη δουλεία. Συμφεροντολόγος και πάντα με έναν κακό λόγο στο στόμα, από τη μια μιλάει για οικονομία και στη συνεχεία λέει ότι το στρατόπεδο χρειάζεται φωτισμό. Δεν θέλει να καταλάβει το βασικότερο πρόβλημα του στρατοπέδου, ότι δεν υπάρχουν αρκετοί τέθωρες για τις υπηρεσίες που πρέπει να βγουν και παρόλα αυτά, μένει απολύτως άπραγος. 



2ον: Η αναλογία στελεχών - φαντάρων έφτασε κάποια στιγμή να είναι 3 προς 1. Μέτραγα 27 στελέχη και 9 φαντάρους από τους οποίους (φαντάρους πάντα), αναμενόταν να εκτελούν τις υπηρεσίες βγαίνοντας μια φορά την εβδομάδα (αν ήταν τυχεροί). Αυτό έδωσε επίσης την ευκαιρία στα στελέχη να τεμπελιάσουν ακόμα περισσότερο, με κορυφαία προσπάθεια ενός Μαυροσκούφη λοχία ο οποίος ήθελε να βάλει το περίπολο υγειονομικάριων μετά από αυτόν να μαζέψει τα βιβλία εφόδου το πρωί αλλά να τα αφήσει στο κοντινότερο σημείο έλεγχου στο διοικητήριο ώστε να τα παει αυτός στον επόπτη. Δυο καρπούζια, μια μασχάλη.

3ον: Όσον αφορά τον Θεό, δεν ξέρω αν πιστεύω ή όχι. Άρα όταν λέω ότι δεν θέλω να μπω με το ζόρι στην εκκλησία, το λέω γιατί δεν θέλω να πάρω τον εύκολο δρόμο και να πω ψέματα ότι είμαι Άθεος. Έπεσα σε κουφά αυτιά και με διατάξανε να μπω μέσα. Ότι και να πω, λίγο είναι. 

4ον: Όταν άρχισε το όλο σκηνικό με τους μετανάστες στο νησί, φτάσανε στο στρατόπεδο σκηνές στις οποίες αυτοί είχανε κοιμηθεί. Περιττό να πω πόσο βρώμικες θα μπορούσαν να είναι και ότι κανένας δεν ήταν αρκετά βλάκας ώστε να πει ναι και ότι δεν είχαμε τον εξοπλισμό για κάτι τέτοιο. Όταν ο Δήμαρχος ζήτησε κάποιον για τον καθαρισμό, ο Στρατοπεδάρχης πρότεινε εμάς. Πρώτα ζητήθηκε από τα στελέχη της πύλης να το κάνουν και είπανε όχι, λέγοντας ότι δεν θέλουν να κολλήσουν τίποτα, ότι έχουν οικογένεια κλπ. Έτσι, πετάξανε το μπαλάκι σε εμάς, λέγοντας ότι θα είμαστε καλά, ότι έχουνε Τide, ζεστό νερό, σκούπες και στολές. Και όταν τα στελέχη είδαν ότι κανείς δεν λέει ναι, δοκίμασαν να μας δωροδοκήσουν με τιμητικές. Λες και άμα κολλήσουμε τίποτα αυτές θα μας σώσουν.
5ον: Το Υγειονομικό και οι Τεθωρες έχουν διαφορετικό διοικητή. Ο διοικητής του Υγειονομικού μπορεί να μην είναι τόσο χαλιά όσο ο στρατοπεδάρχης αλλά είναι το ίδιο αδιάφορος. Τα μεγαλύτερα προβλήματα του Υγειονομικού τάγματος προέρχονται από εδώ. Θα αναφερθώ σε δυο:
-Αδικίες με τις άδειες να το καταλάβω, δεν είναι κάτι καινούργιο. Η σειρά μου και εγώ όμως τιμωρηθήκαμε επειδή από ότι φαίνεται, η σειρά 334 έφυγε από το στρατόπεδο χωρίς να πει γεια στον διοικητή. Όσες τιμητικές είχαμε έγιναν 5 ημέρες για την άδεια απόλυσης. Από ότι φαίνεται, υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο τιμητικών που μπορούν να δοθούν σε ένα χρονικό διάστημα και εφόσον στους 334 δόθηκαν και τιμητικές και αγροτικές και φοιτητικές, δεν έμεινε τίποτα για εμάς. Και η δικαιολογία; Ότι η 334 έφυγε χωρείς να πει γεια στον διοικητή. 
-Όταν ένας φαντάρος με σοβαρό πρόβλημα στους όρχεις χρειάστηκε αγωγή και μεταφορά στο 401, αυτό που πήρε ήταν ημιτελής αγωγή και ... αυτό. Προκείμενου να λύσει το πρόβλημα, έπρεπε να πέσει κατά τύχη πάνω στον ταξίαρχο, ο ταξίαρχος να τον ρωτήσει τι έχει και γιατί περπατάει σαν πιγκουΐνος και να του δώσει 4 μέρες τιμητική για να προλάβει να πάρει τα πράγματα του από τη Πάτρα και μετά να πάει στο νοσοκομείο. Η αντίδραση του διοικητή ήταν να ρίξει σκατό στον φαντάρο και στη συνεχεία, εφόσον τα γραφεία φάγανε παράπονα για το συγκεκριμένο θέμα, μια λοχίας μέσα από τα γραφεία του διοικητή, πρότεινε να του αφαιρέσουν τις τιμητικές από την άδεια απόλυσης του σαν τιμωρία.
-Εγώ και ένας άλλος φαντάρος αιτηθήκαμε προσωπική άδεια για τον ίδιο λόγο, ώστε να μπορέσουμε να θάψουμε τους παππούδες μας. Αντίθετα με την περασμένη σειρά, δεν μας δόθηκε. Αναγκαστήκαμε "να φάμε" από τις δικές μας.
-Κλασσικά, ο κάθε διοικητής έχει τον ρουφιάνο του στο στράτευμα, ένα φαντάρο καρφί. Ο τότε ρουφιάνος ήταν ένα απαίσιο άτομο, το οποίο μέσα σε όλα πλήρωσε για να πάρει τις τιμητικές πληρώνοντας για τα πλακάκια της τουαλέτας και τις λάμπες. Αυτό θα ήταν κακό από μόνο του αλλά το πράγμα δεν σταμάτησε εκεί. Ο ρουφιάνος είχε στο κινητό του φακέλους με πληροφορίες για τον κάθε έναν από μας, για όλους τους φαντάρους, με προσωπικές και ψυχολογικές πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν καμία δουλεία σε τέτοιου είδους χέρια και τις οποίες μπορούσε να είχε πάρει μόνο από κάποιο στρατιωτικό γραφείο μέσα στο στρατόπεδο. Σαν παράδειγμα, ένας φαντάρος ορφανός από πατέρα ήταν στόχος του εξής αστείου από το παρόν άτομο: 'Καλημέρα Πετράκο, ο μπαμπάκας τι κάνει'. Από ότι ξέρω, αυτό παραβιάζει ένα σωρό κανονισμούς.


6ον: Ορισμένα στελέχη πραγματικά χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης. Ένας από τους αρχιφύλακες της πύλης, για τον οποίο έχουν γίνει κατ' εξακολούθηση παράπονα από τους φαντάρους, στην δήλωση μου ότι είμαι μισός από μια άλλη χώρα της Ευρώπης, η απάντηση του ήταν 'Μη σου πω για τη χώρα αυτή, ανατολικό μπλοκ, 2 ευρώ'. Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και αιτία, το στέλεχος προχώρησε σε εξύβριση συγγενή μου. Και αυτός είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Το 2ο παράδειγμα ακολουθεί έναν Εύελπι λοχαγό. Αρκετά κακός και ημιμαθής από μόνος του, 3 βδομάδες πρώτου απολυθώ προχώρησε σε κάτι το οποίο σηκώνει στρατοδικείο. Όλα άρχισαν όταν ήταν παρόν στην αλλαγή νούμερου βραδινού περιπόλου. Ένας από τους φαντάρους ξέχασε να πάρει μέτρα ασφάλειας πρώτου τελειώσει την υπηρεσία (όχι ότι τα περίπολα κουμπώνουν γεμιστήρα στο περίπολο αλλά τέλος πάντων) και μετά από φωνές, ο λοχαγός άρπαξε το όπλο του φαντάρου, όπλισε και τον σημάδεψε στο κεφάλι λέγοντας 'τα άδεια όπλα σκοτώνουν’. Πολύ συνετή δράση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου