Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και τα «ελληνόφωνα ζώα»

Οι γνωστοί μπασκετμπολίστες, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Γνωστοί και άγνωστοι «Ελληναράδες» άρχισαν να δημοσιεύουν τις …σκέψεις τους. «Ξεχώρισε» η ανάρτηση της Χριστίνας Σιδέρη. 
Δεν γνωρίζουμε αν είναι ακόμα μικρομεσαίο στέλεχος της ΝΔ, όπως αναφέρεται στα περισσότερα δημοσιεύματα. 
Όπως και να έχει η Σιδέρη έχει γίνει «διάσημη» για εμετικές δηλώσεις και αναρτήσεις, όπως αυτή για τους αδερφούς Αντετοκούνμπο: 


Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, όπως δημοσιεύθηκε, ζήτησαν να πάρουν αναβολή στράτευσης μέχρι τον επόμενο Μάιο, οπότε κάτι «Ελληναράδες», όπως η Χ. Σιδέρη, θα έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν με ανάλογες αναρτήσεις. Μέχρι τότε θα συνεχίζουν με το ίδιο …βάθος σκέψης.Ένα χαρακτηριστικό δείγμα (τις φωτογραφίες στις οποίες αναφέρεται δεν θα τις αναδημοσιεύσουμε, για προφανείς λόγους): 


Δεν γνωρίζουμε τι οδηγεί τη Σιδέρη να θεωρεί πως υπάρχουν ζώα που είναι ελληνόφωνα… Αναρωτιόμαστε, επίσης, τι της φταίνε τα ζώα και τα χρησιμοποιεί για να βρίσει εκείνους «που δίνουν το παραμικρό για τους λαθρομετανάστες».

Ορισμένοι χρησιμοποιούν τη λέξη ζώα για να πούνε πως κάποιος δεν έχει μυαλό, πως είναι ηλίθιος κ.ο.κ. Άλλοι τη χρησιμοποιούν για να χαρακτηρίσουν κάποιον απάνθρωπο. Εμείς θα επιμείνουμε πως η λέξη δεν χρησιμοποιείται σωστά. Δεν φταίνε σε τίποτα τα ζώα επειδή υπάρχουν άνθρωποι απάνθρωποι και ηλίθιοι.

Πάντως, ο συνδυασμός απανθρωπιάς και ηλιθιότητας (μαζί με άλλα στοιχεία) έχει τρόπους να ειπωθεί. Να μια λέξη, για παράδειγμα: Φασίστες.

1 σχόλιο: