Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

«ΦΤΩΧΗ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! Απίστευτοι οι κεφαλαιοκράτες, και μην πει κανείς ότι είναι ξεπερασμένος ο όρος!

Απίστευτοι οι κεφαλαιοκράτες, και μην πει κανείς ότι είναι ξεπερασμένος ο όρος!
Πώς αλλιώς να κρίνεις το γεγονός ότι η «Μαρινόπουλος», που πρόσφατα έκανε αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99, και έγινε χαμός για την κατάρρευση ενός επιχειρηματικού κολοσσού για τα δεδομένα της Ελλάδος, και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην ελληνική οικονομία και στους εργαζόμενους εκεί, αποδεικνύεται ότι μόνον «φτωχή» δεν είναι;
Μάλλον «ξέχασαν» οι ιδιοκτήτες της να δηλώσουν στην αίτηση πτώχευσης, ότι ο όμιλος κατείχε το 2014, και σήμερα προφανώς, 65 θυγατρικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο! Από την Κύπρο, τα Βαλκάνια, τη Β. Ευρώπη, την Κίνα, τις ΗΠΑ, και εννοείται τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, το γνωστό φορολογικό παράδεισο!

Λέγεται μάλιστα, πως ένα ακίνητο στο Μανχάταν το οποίο κατείχε μέσω αυτών των εταιρειών, πωλήθηκε, μέσω μεσιτικού γραφείου της Ν. Υόρκης,στο «μηδαμινό» ποσό των 22,2 εκατ. δολαρίων.

Κατά τα άλλα, κηρύσσει πτώχευση η «Μαρινόπουλος»!

Και οι ταλαίπωροι οι εργαζόμενοι, αυτοί οι δώδεκα περίπου χιλιάδες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, θα περιμένουν να δικαιωθούν, αν ποτέ, και να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, με όλους τους δυσμενείς γι αυτούς όρους που εμπεριέχει ο πτωχευτικός νόμος!

Αξεπέραστη η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματο

PUBLISHED BY
rizospastikiparemvasikerkira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου