Slider

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Τα Δυτικά ΜΜΕ κατακρίνουν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν ενώ κάνουν γαργάρα ότι ο Ολάντ επιβάλλει στρατιωτικό νόμο και ψηφίζει τον εργασιακό μεσαίωνα

Γαλλία: Συγκοινωνούντα δοχεία ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και μουσουλμανικός φονταμενταλισμός!
Υπάρχουν τέσσερις ειδήσεις που ουσιαστικά αποτελούν διαφορετικές όψεις του σύγχρονου ολοκληρωτικού Καπιταλισμού που συνδυάζει τον πόλεμο και την καταστολή σε παγκόσμιο επίπεδο, που ονομάζει «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» την ταξική επίθεση που διεξάγει στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια αλλά και εντός των καπιταλιστικών μητροπόλεων εναντίον του κόσμου της εργασίας.
Σύμφωνα με την πρώτη είδηση ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls, ο οποίος πέρασε το ολέθριο αντεργατικό νομοσχέδιο με εκτελεστική πράξη, παρακάμπτοντας την Εθνοσυνέλευση και την άρνηση της Γερουσίας. Μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου από τη Γερουσία και υπό το φόβο ότι η Εθνοσυνέλευση θα καταψήφιζε τον νόμο που επιβάλλει την επιβολή των πιο ακραίων εργοδοτικών αντεργατικών ρυθμίσεων, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας έκανε για τρίτη φορά χρήση του άρθρου 49 παράγραφος 3 του γαλλικού συντάγματος, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να «περάσει» νομοσχέδιο χωρίς την ψήφο του κοινοβουλίου, εάν στο τελευταίο δεν κατατεθεί και υπερψηφιστεί πρόταση μομφής. Δεδομένου ότι αυτή ήταν η τρίτη και τελική ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση, μετά τις δύο στη Γερουσία, το νομοσχέδιο, μετά την υπογραφή του από τον πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande, γίνεται νόμος του κράτους. Η αντεργατική μεταρρύθμιση είχε οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους ανθρώπους στους δρόμους ολόκληρης της χώρας που με μαχητικό τρόπο αμφισβήτησαν τις κυβερνητικές επιλογές, με τον Πρόεδρο Ολάντ να απαντά με Απαγόρευση των κινητοποιήσεων και την λήψη σκληρών κατασταλτικών μέτρων που σηματοδοτούν τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Σύμφωνα με την δεύτερη είδηση οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν την προέκταση εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα ακόμη εξάμηνο, στον τραγικό απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στη Νίκαια την προηγούμενη εβδομάδα. Η χρονική επέκταση εφαρμογής των διευρυμένων εξουσιών της αστυνομίας για την πραγματοποίηση ερευνών και συλλήψεων ψηφίστηκε με 489 ψήφους υπέρ και 26 κατά, σήμερα τα ξημερώματα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε: “Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, καθώς πρέπει να είμαστε δυνατοί στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής”.
Σύμφωνα με την τρίτη είδηση γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη σκότωσαν πάνω από 120 αμάχους κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών την Τρίτη κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα. Οι θάνατοι ήρθαν μόλις μία ημέρα μετά από αμερικάνικες εναέριες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε επιπλέον 20 άτομα στην Ιεράπολη Συρίας. Όλοι αυτοί οι μισθοφόροι φονιάδες που δολοφονούν αμάχους είναι μέλη Διεθνούς Συμμαχίας που καταπολεμά το ISIS, που οι ίδιοι εκπαίδευσαν-χρηματοδότησαν-εξόπλισαν για να επιβάλλουν τα σχέδια τους σε Μ.Ανατολή και Αφρική.

Σύμφωνα με την τέταρτη είδηση  τρεις Γάλλοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Λιβύη (σ.σ. σε συντριβή ελικοπτέρου που διεξήγαγε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών), όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά την παρουσία Γάλλων στρατιωτών στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. «Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια τριών Γάλλων υπαξιωματικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας στη Λιβύη», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω. Η Γαλλία έχει παραδεχθεί μέχρι σήμερα ότι στρατιωτικά της αεροσκάφη πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις στη χώρα αυτή για την συλλογή πληροφοριών. Ωστόσο ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία ειδικών δυνάμεών της στη Λιβύη, στην οποία έχει αναφερθεί κυρίως η εφημερίδα Le Monde.
ΗΠΑ-Ιταλία-Γαλλία-Βρετανία ετοιμάζουν νέα επέμβαση στην Λιβύη
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ τονίζαμε ότι η έξαρση του ευρωπαϊκού και νατοϊκού πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών έχει και έναν επιπλέον λόγο και αυτός είναι η έναρξη της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη. Η αποστολή ευρωπαϊκού στόλου με συμμετοχή και ελληνικού υποβρυχίου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, από την αρχή είχε εκτιμηθεί ότι αποτελεί το πρόπλασμα νέας συνολικότερης επέμβασης. Η επίθεση της Συμμαχίας Προθύμων που έγινε το 2011, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου κράτους παρία και προκαλεί εμπόδια στη δράση των πολυεθνικών, στη μοιρασιά και εκμετάλλευση.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ISIS ήδη στη Λιβύη δρουν χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας. Όλα δείχνουν ότι η φονική παρουσία των ολιγομελών ομάδων Ειδικών Δυνάμεων αποτελούν πρόκριμα μεγαλύτερης χερσαίας επέμβασης, αν οι εκπαιδευμένες από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές στρατιωτικές δυνάμεις δεν τα καταφέρουν απέναντι στους φονταμενταλιστές! 

Τις εκτιμήσεις μας αυτές ήρθαν να δικαιώσουν σειρά δημοσιευμάτων. Μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη είναι πιθανή μόνο αφού εκπληρωθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισής της από το λιβυκό κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Η εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα ανέφερε—επικαλούμενη μια απόρρητη απόφαση του Ρέντσι, με ημερομηνία 10η Φεβρουαρίου—ότι 50 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του ιταλικού στρατού είναι έτοιμα να συμμετάσχουν, μαζί με ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Λιβύης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «The Telegraph», το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξε υπό καθεστώς μυστικότητας μια ομάδα ανδρών των ειδικών δυνάμεών του ως στρατιωτικούς συμβούλους της λιβυκής κυβέρνησης. Η αποστολή των Βρετανών κομάντος είναι να συμβάλουν στην αναχαίτιση της ενδυνάμωσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη. Ήδη στη χώρα, επιμένει η Telegraph, βρίσκονται Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι που εκπαιδεύουν επίλεκτους Λίβυους στρατιώτες.

Επιπλέον, δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου μας προσφέρουν τη δυνατότητα να κατανοήσουμε το πώς συνδέεται ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας με την επιβολή καθεστώτος αστυνομοκρατίας και λογοκρισίας στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών παράλληλα με τη διεξαγωγή των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλύπτει ότι «άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων και κομάντο των υπηρεσιών πληροφοριών μετέχουν σε μυστικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία. Ο "Μυστικός πόλεμος της Γαλλίας στη Λιβύη", όπως τον αποκαλεί η Monde, περιλαμβάνει περιστασιακά στοχευμένα πλήγματα εναντίον ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξής της στη χώρα αυτή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε την "ανεπίσημη στρατιωτική δράση" μιας ομάδας των ειδικών δυνάμεων καθώς και μιας μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE). Η αεροπορική επίθεση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο με στόχο τον Ιρακινό Άμπου Νάμπιλ, το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΙΚ στη Λιβύη, "σχεδιάστηκε από το Παρίσι", διαβεβαιώνει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της. "Η Γαλλία είναι επίσης παρούσα στον ουρανό της Λιβύης, με συμβατικά μέσα για τα οποία το υπουργείο Άμυνας δεν κάνει ανακοινώσεις", συνεχίζει το δημοσίευμα. Ο πρόεδρος Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, στις 13 Νοεμβρίου 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα ότι γαλλικά μαχητικά πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στη Λιβύη και ότι η Γαλλία έχει κατασκευάσει μια προκεχωρημένη στρατιωτική βάση στον βόρειο Νίγηρα, στα σύνορα με τη Λιβύη. 

Η αυταρχική απάντηση της γαλλικής κυβέρνησης δεν άργησε να έρθει, χωρίς να υπάρξει καμιά επίσημη διάψευση. Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν διέταξε τη διεξαγωγή "έρευνας για διαρροή" στρατιωτικού απορρήτου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του. Επισήμως πάντως το υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα. "Η έρευνα θα καθορίσει αν στο δημοσίευμα αποκαλύφθηκαν στοιχεία που συνιστούν στρατιωτικό απόρρητο", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνεργάτης του Λε Ντριάν, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που είχε αναφέρει πρώτο το περιοδικό Le Point. Χωρίς να σχολιάσει το περιεχόμενο του άρθρου της Monde, το περιβάλλον του υπουργού εκτιμά πως "όταν γίνονται απόρρητες επιχειρήσεις, ο σκοπός είναι να μην αποκαλυφθούν, για την ασφάλεια των ανδρών και των επιχειρήσεων".

Για μια ακόμη φορά, με πρόσχημα μια εκδοχή της ασφάλειας, αυτής των μισθοφόρων στρατιωτών και πρακτόρων, επιχειρείται να κρατηθεί μυστική μια ακόμη επέμβαση, σε μια ζώνη στρατηγικών συμφερόντων για τα συμφέροντα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των εταιρειών τους. Και φυσικά η προειδοποίηση της κρατικής λογοκρισίας δεν απευθύνεται στο έντυπο του γαλλικού κατεστημένου –στο οποίο οι ίδιοι διέρρευσαν την πληροφορία-, αλλά στα κινήματα που θα θελήσουν να αποκαλύψουν και να αντισταθούν στην νέα επέμβαση!

Από αυτή επομένως την σκοπιά αξίζει να μελετηθεί ανάρτηση του dimpenews.com με τίτλο «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκστρατεύσουν στη Λιβύη για να διεκδικήσουν τα πετρέλαια από την ISIS», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Η διοίκηση του προέδρου Obama προσανατολίζετε ν΄ ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την ISIS αυτή τη φορά στη Λιβύη για να εμποδίσει τους τζιχαντιστές να δομήσουν ένα νέο προπύργιο στη χώρα που έχει βυθιστεί στο χάος. Η τρομοκρατική οργάνωση κατόρθωσε να πάρει τον έλεγχο της Syrte, που είναι στα 450 km στ΄ Ανατολικά της Τρίπολης και τα περίχωρά της. Περί τους 3.000 μαχητές της οργάνωσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δυτικών εξαπέλυσαν μια επίθεση στις αρχές του Γενάρη στη ζώνη της «πετρελαικής ημισελήνου», όπου βρίσκονται τα πρωταρχικά τερματικά του μαύρου χρυσού. Ανήσυχος από τις εξελίξεις ο Barack Obama συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο. Η σύσκεψη του οργάνου αφιερώθηκε κυρίως στη Λιβύη και τα σημάδια πολλαπλασιάζονται σχετικά με την αμερικανική βούληση να βάλει τέλος για ευνόητους λόγους στην επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε αυτήν τη χώρα.

«Πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα πριν η χώρα γίνει ένα καταφύγιο για τζιχαντιστές και πριν να γίνει εξαιρετικά δύσκολο να τους εκδιώξουμε», υπογράμμισε αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας. Το Πεντάγωνο προετοιμάζει εναλλακτικές για στρατιωτική επέμβαση που εκκινούν από αεροπορικά χτυπήματα και φθάνουν ως και στη συμμετοχή μιας δύναμης υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ έστειλαν τους τελευταίους μήνες στο πεδίο της μάχης μικρές ομάδες των ειδικών δυνάμεων για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να εγκαθιδρύσουν επαφές με τοπικές δυνάμεις. Αλλά «τίποτα δεν είναι ακόμη σχεδιασμένο ή προτεινόμενο» στον Λευκό Οίκο προσθέτει ο υπεύθυνος της αμερικανικής άμυνας. 

Στους παραπάνω σχεδιασμούς θα υπάρξει, όπως είναι αναμενόμενο και συμμετοχή του ΝΑΤΟ. «Οι ΗΠΑ μας ζήτησαν να βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, στέλνοντας αναγνωριστικά αεροσκάφη. Θα εξετάσουμε το αίτημα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, Γιενς Στόλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ, θα ελέγχει τον εναέριο χώρο σε ακτίνα μεγαλύτερη των 400 χιλιόμετρων, δίνοντας έτσι πληροφορίες μέσω των ψηφιακών συνδέσεων.
Πιάνοντας λοιπόν το νήμα από την εποχή της επέμβασης της Συμμαχίας Προθύμων Ιμπεριαλιστών στη Λιβύη για την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι -με την συμμετοχή φυσικά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων- θα θυμηθούμε ότι ένας από τους λόγους που ώθησαν τους Γάλλους-Βρετανούς αλλά και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές για να επιτεθούν ήταν οι εξαιρετική ενδυνάμωση της παρουσίας Κίνας και Ρωσίας στη Βόρεια Αφρική. Και όλοι κατανοούν ότι μετά την ανατροπή Καντάφι, η θέση των δύο αυτών δυνάμεων στην περιοχή έχει υποβαθμιστεί. 
Τις συνέπειες όλων αυτών των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων τις βρίσκουμε στα Στρατόπεδα προσφύγων της Μέσης Ανατολής, στην Ειδομένη, στην Συρία-Ιράκ-Αφγανιστάν, στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης των Τσίπρα και Καμμένου. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει ένας νέος πόλεμος στην Αφρική, μετά την συνεχιζόμενη καταστροφή των λαών της Συρίας. Τι νέα ποτάμια προσφυγιάς θα προκαλέσουν. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λιβύη αποτελεί το προσφυγικό πέρασμα των απελπισμένων της Υποσαχάριας Αφρικής. To 2011, οι δολοφονικές αρμάδες του ΝΑΤΟ είχαν διπλό στόχο: αφενός να βομβαρδίζουν τις δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι, αφετέρου να ορθώνουν ατσάλινα τείχη στις βάρκες των προσφύγων, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε ένα τεράστιο νεκροταφείο.
Άρα η όξυνση του πολέμου κατά των προσφύγων-μεταναστών δεν υπολογίζει μόνο τις συνέπειες των σύγχρονων ιμπεριαλιστών εγκλημάτων, αλλά και των μελλοντικών. 
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. 
Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. 
Χρειάζεται ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου