Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Έφοδος της Αστυνομίας στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Αμερικανικό δάκτυλο στο τουρκικό πραξικόπημα φαίνεται να χρεώνει ο Ερντογάν, με την έφοδο που πραγματοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. 
Αν και ο σκοπός της αιφνίδιας επιχείρησης δεν είναι ακόμα γνωστός, είναι πιθανό να αναζητούν τα 42 τουλάχιστον ελικόπτερα που λείπουν απο την καταμέτρηση και είναι εν δυνάμει κίνδυνος για οποιαδήποτε επιχείρηση ακόμα και για απόπειρα νέου πραξικοπήματος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο. 
'Ηδη έγινε διακοπή ρεύματος από χθες στην αμερικανική αεροπορική βάση και σήμερα έγινε έφοδος της Αστυνομίας στην αεροπορική βάση. Άγνωστο εάν έχουν εισέλθει και στο αμερικανικό έδαφος, από όπου απογειώνονται τα αμερικανικά αεροσκάφη που επιχειρούν στη Συρία. 
Πάντως μια τέτοια επειχείρηση, σηματοδοτεί και κόντρα με τις ΗΠΑ, από τις οποίες ο Ερντογάν ζητάει να του παραδώσουν τον θανάσιμο εχθρό του, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Δεν είναι τυχαίο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, σύμφωνα με το οποίο ο αντιστράτηγος Hasan Polat, διοικητής της 39ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, είχε πριν από την έκρηξη του πραξικοπήματος 12 μυστικές συναντήσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, με προφανές το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων.
Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα στοιχειοθετώντας τις καταγγελίες της, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί μεσολαβούσαν με τον ευρισκόμενο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, για την οργάνωση του πραξικοπήματος ανατροπής του Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου