Slider

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

“Κολαστήριο” μέσα στο ΥΠΕΘΑ! Που βρίσκεται και ποιοι κινδυνεύουν απ΄αυτό!

Πολλαπλά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο χώρο του Τυπογραφείου του Ελληνικού Στρατού. Το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στο ΥΠΕΘΑ ίσως να θεωρείτε από κάποιους ως προνόμιο το οποίο συνεπάγεται άρτιες εγκαταστάσεις/εξοπλισμούς κλπ. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και την περιγράφει με σαφήνεια άνθρωπος που ξέρει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει.Διαβάστε τα όσα απίθανα καταγγέλει:

“Ας ξεκινήσω αρχικά σχολιάζοντας την κτηρίακή υποδομή. Ένα κτήριο καθόλα ακατάλληλο από άποψη μόνωσης αρχικά. Υγρασία στα περισσότερα σημεία της μονάδας. Σοβάδες έτοιμοι να σου έρθουν κατακέφαλα οπότε με το που εντοπίζεις το σημείο που πρόκειται να κάνει βουτιά όχι στο κενό αλλά κατά πάσα πιθανότητα στο ανυποψίαστο κεφάλι σου, φροντίζεις με κάποιο τρόπο να το ρίξεις από μόνος σου σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγεις τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην καλύτερη περίπτωση!

Στο χώρο αποθήκευσης χάρτου οι συνθήκες μοναχά ιδανικές δεν χαρακτηρίζονται. Υγρασία και ζέστη όπου για όσους δεν γνωρίζουν αποτελούν τον χειρότερο συνδιασμό για την συντήρηση χαρτικής ύλης μιας και οι συστολές/διαστολές του χαρτιού δυσχεραίνουν κατόπιν το έργο των τυπογράφων εκτυπωτών στις μηχανές τις μοναδας.

Να μην ξεχάσω φυσικά να αναφέρω πως όντας υπάλληλος στο ΤΥΕΣ είτε στρατιωτικό είτε πολιτικό προσωπικό, αποκτάς θέλοντας και μη φιλοζωικές ανησυχίες μιας και οι κατσαρίδες και τα ποντίκια αποτελούν τα μόνιμα pets στο χώρο!

Η λεπτοσπίρωση και διάφορες άλλες μολύνσεις απλώς καραδοκούν…

Πάμε στα πιο “χονδρά”.

Στον χώρο των πιεστηρίων, τα μελάνια τα οποία χρησιμοποιούνται καθώς επίσης και τα αντίστοιχα χημικά καθαρισμού των μηχανών έχουν το λιγότερο έντονη οσμή και βλαβερές συνέπειες στο αναπνευστικό σύστημα των χειριστών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στους ετήσιους “προληπτικούς/διαγνωστικούς” ελέγχους συμπεριλαμβάνονται εξετάσεις όπως ακτινογραφία θώρακος, αιματολογικές εξετάσεις καθώς επίσης και σπιρομέτρηση.

Οι δε θερμοκρασίες οι οποιες αναπτύσσονται στο χώρο ένεκα της λειτουργίας των μηχανών είναι υψηλές και κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την υγρασία που προανέφερα και την κακή μόνωση εν γένει.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα, κάποιος θα θεωρήσει πως το αυτονόητο είναι να υπάρχει ένα άρτιο σύστημα εξαερισμού και ψύξης του χώρου! Τουναντίον!!!

Το σύστημα ψύξης λειτουργεί κατά βούληση ενώ το σύστημα εξαερισμού επιφυλάσσομαι αν υφίσταται.

Πάμε τώρα στους κανόνες τήρησης ασφαλείας όσον αφορά τους χειριστές στο χώρο. Έχουμε αναφέρει λοιπόν κατσαρίδες, χημικά, κακή υγιεινή χώρου, σωστά? Το απολύτως λογικό λοιπόν για να προστατευτεί το προσωπικό είναι να έχει το λιγότερο μάσκες άνθρακα για το αναπνευστικό, ειδικά προστατευτικά γάντια και κάποιου τύπου φόρμα εργασίας.

Αυτό θα ήταν το απολύτως λογικό! Τι συμβαίνει πραγματικά; Χρήση απλών χειρουργικών γαντιών με το σταγονόμετρο για να μην τελειώνουν άρα ο υπάλληλος αναγκάζεται να τα προμηθευτεί με προσωπικά του έξοδα, μάσκες που πρέπει να περάσουν από έγκριση προϋπολογισμού το οποίο συνεπάγεται πως περιμένεις 2-3 μήνες αν θα δοθεί η έγκριση ενώ στο ενδιάμεσο συνεχίζεις και εργάζεσαι, οπότε ή που δεν φοράς καθόλου μάσκα και εισπνέεις τα πάντα είτε αν είσαι τυχερός, δέχεσαι να φορέσεις την μάσκα κάποιου άλλου συναδέλφου που θα έχει την καλή διάθεση να σου την προσφέρει. Όσον αφορά τη φόρμα εργασίας, μάλλον αποτελεί όνειρο απατηλό και πλάνο!

Στον χώρο αυτό λοιπόν όπου συνυπάρχει στρατιωτικό με πολιτικό προσωπικό συμβαίνει το εξής παράδοξο!!!

Κρατάτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας όσα έχω προαναφέρει…

Το πολιτικό προσωπικό κολλά βαρέο και ανθυγιεινό ένσημο που λογίζεται ως μηνιαία μισθολογική απολαβή του ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ποσού των 35 ευρώ μεικτά!!!

Οι δε στρατιωτικοι αποτελούν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού και σαφώς και δεν ισχύει για αυτούς!

Σαφώς και αδυνατώ να κατανοήσω τον διαχωρισμό αυτό μιας και οι 2 ομάδες εργαζομένων εκτίθενται στους ίδιους ακριβώς κινδύνους.

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θα θέσω ένα καίριο ερώτημα.

Δεν είναι παράλογο ένας τεχνικός οχημάτων για παράδειγμα να δικαιολογείται με το βαρέο της τάξεςω των 170 ευρώ μεικτά σε μηνιαίες απολαβές ενώ οι υπαλληλοι του ΤΥΕΣ να βρίσκονται στη χαμηλότερη βαθμίδα ενώ είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν χημικά ολάκερη την ημέρα;

Πραγματικά θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω την άποψη των κυρίων Καμμένου και Βίτσα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πάμε τώρα στο θέμα συντήρησης των μηχανών.

Λόγω περικοπών, οι εργαζόμενοι και εδώ αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στο στρατιωτικό προσωπικό, πέρα από τυπογράφοι/ βιβλιοδέτες οφείλουν να είναι και ηλεκτρονικοί, ηλεκτρολόγοι ή για να το πώ πιο απλά Μπομπ μάστορες που γνωρίζουν να επισκευάσουν τα πάντα!!!

Θα μου πείτε γιατί αναφέρω μοναχά το στρατιωτικό προσωπικό;

Γιατί πολύ απλά η εμπλοκή του πολιτικού προσωπικού από ότι έχω έχω κατανοήσει έως τώρα, έγκειται στην καλή διάθεση του εκάστοτε υπαλλήλου που λογίζει τους στρατιωτικούς ως συναδέλφους και όχι ως Βασιλάκη Καίλα ήτοι τα παιδιά για όλες τις δουλειές! Βλέπετε είναι εκ παραμέτρου αντίθετα τα καθεστώτα και οι νοοτροπίες πολιτικού με στρατιωτικού προσωπικού. Δυστυχώς…

Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ που το τελευταιο διάστημα επισκέπτοντται διάφορες μονάδες, αν έχουν γνώση των συγκεκριμένων θεμάτων που αναφέρω.

Γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στο ίδιο το ΥΠΕΘΑ;

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο και των 2, θαρρώ πως αγνοούν τα προαναφερθέντα, οπότε αν δυστυχώς η πεπόιθησή μου είναι σωστή, θεωρώ πως θα ήταν φρόνιμο να κάνουν μια επίσκεψη στο χώρο κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον μιας και η απόσταση μεταξύ των γραφειων τους και του ΤΥΕΣ δεν είναι δα και τόοοσο μεγάλη…!!!

(Ένας προβληματισμένος ΜΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου