Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Νέα στοιχεία για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα


Νέα στοιχεία για τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνεισέφερε σήμερα με την κατάθεσή του στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής ο αυτόπτης μάρτυς Ν. Χατζηευστρατίου που βρισκόταν στην παρέα του Παύλου Φύσσα.
Ειδικότερα, ο μάρτυς αναφέρθηκε σε έναν τρίτο άντρα που βρισκόταν έξω από την καφετέρια «Κοράλι» και απηύθυνε κάλεσμα για να μαζευτούν οι χρυσαυγίτες.
Είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «Έκλεινε και τηλεφωνούσε ξανά. Είμαστε στα τρία μέτρα. Κοίταγε τα παιδιά έξω από την τζαμαρία της καφετέριας και έπαιρνε τηλέφωνα. Μάλλον δεν είχε καταλάβει ότι ήμουν και εγώ στην παρέα. "Ελάτε μην αργήσετε", έλεγε στο τηλέφωνο. Φαινόταν πάρα πολύ ότι καλούσε κόσμο».

Επιπρόσθετα, ο μάρτυρας κατέθεσε και για έναν άλλο άντρα, όταν η παρέα του δέχθηκε την επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που τον χαρακτήρισε «πιο φανατισμένο», που προπορεύτηκε και απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο Φύσσα. Περιγράφοντας τα όσα έγιναν είπε:

«Περάσαμε απέναντι και τότε κοιτώντας πίσω είδα 30-40 άνδρες να έρχονται προς την Τσαλδάρη. Ακούγονταν φωνές και βρισιές: "Ελάτε εδώ ρε κότες, θα σας γ...., θα σας σκοτώσουμε", φώναζαν. Ένας πιο φανατισμένος βγήκε στη μέση της Τσαλδάρη και απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο, τον κοίταξε στα μάτια και του φώναξε: "Έλα εδώ, ρε κότα, θα σε σκοτώσω". Έχουν σταματήσει αρκετοί πίσω από τον τύπο που απευθύνεται στον Παύλο. Αυτός προπορεύεται... Γύρισα το κεφάλι μου. Ο Παύλος περπατούσε και είδα κόσμο πολύ κοντά του. Ήταν όλοι επιθετικοί, φώναζαν. Ο ένας κρατούσε κάτι μαύρο μακρύ σαν σιδηρολοστό και ένας άλλος κρατούσε κάτι σαν ξύλο. Υπήρχαν 2-3 άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Εμείς προσπαθούσαμε να φύγουμε».

Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του στην Πολιτική Αγωγή όταν ρωτήθηκε για τη σχέση των 2, 3 ατόμων της καφετέριας με τα 30-40 άτομα που είχαν έρθει με τα μηχανάκια και τους επιτέθηκαν. Ο μάρτυρας ,εκτός από τον κώδικα ντυσίματος, είπε χαρακτηριστικά ότι τους συνδέει η πολιτική τους ιδεολογία, ότι είναι εθνικιστές, φασίστες. Λίγο νωρίτερα, απαντώντας για τα τάγματα εφόδου, είπε ότι δεν μαζεύονται ποτέ τόσα άτομα αν δεν πάρουν εντολές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μαζεύονται μαζί, δέχονται στρατιωτικές εντολές, καθαρίζουν στοχευμένα γειτονιές από αλλοδαπούς».

Στη συνέχεια ο φίλος του Παύλου Φύσσα κατέθεσε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα, μάλιστα είπε για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ότι έφτασαν σχεδόν μαζί με τα μηχανάκια των χρυσαυγιτών.

Ο μάρτυς είπε στο δικαστήριο ότι έπαθε νευρικό κλονισμό όταν έμαθε για τη δολοφονία του φίλου του και υποχρεώθηκε να φύγει από την Αθήνα για να μπορέσει να συνέλθει: «Ήμουν μόνιμα σε κρίση πανικού και φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου