Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία χτύπησε στόχους στη Συρία


Σε απάντηση μια ‘αδέσποτης’ ρουκέτας που έπεσε στο έδαφος των Υψιπέδων του Γκολάν, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε αεροπορική επίθεση κατά παραμεθόριων περιοχών της Συρίας.
Όπως ανέφερε το Κανάλι 7 του Ισραήλ, η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτή περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Κανείς δεν τραυματίσθηκε.
Ωστόσο, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε άμεση αεροπορική επιδρομή που έπληξε τις παραμεθόριες περιοχές με πυραύλους προκαλώντας πυρκαγιές στα συριακά εδάφη.
Όπως τονίσθηκε δεν υπήρξε σκοπιμότητα κατά του Ισραήλ, αφού η ρουκέτα ‘λοξοδρόμησε’ και έπεσε στην περιοχή του Γκολάν και ότι πρόκειται για εντάσεις μεταξύ των μερών στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία
Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι στο σύνολο των 80 χιλιομέτρων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, από τη συριακή πλευρά – εκτός των κυβερνητικών δυνάμεων- υπάρχουν περίπου πενήντα διαφορετικές ομάδες ανταρτών πολλές από τις οποίες έχουν καθορισθεί ως τρομοκρατικές, όπως η Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και το Ισλαμικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου