Slider

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Το ρωσικό ναυτικό δημιουργεί μονάδες αντι-σαμποτέρ ως απάντηση στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσία δημιουργεί δύο ειδικές δυνάμεις που θα ασχολούνται μόνο με τους σαμποτέρ του εχθρού σε ακτές και παράκτια ύδατα, αλλά και σε δραστηριότητες σαμποτάζ σε εγκαταστάσεις του εχθρού.
Οι νεοσυσταθείσες στρατιωτικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με σκάφη 'Ράπτορ', που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 80 km ανά ώρα και να ενεργούν σε οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες. Θα χρησιμοποιούν επίσης μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές «Τάχυον» που ανιχνεύουν βατραχανθρώπους του εχθρού σε βάθος αρκετών μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
«Δημιουργούνται δύο κύριες μονάδες. Η μία είναι στον Ειρηνικό και η άλλη στην Κριμαία», είπε στην Ισβέστια ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιβάν Κονοβάλοφ.
Σύμφωνα με αυτόν, οι αυτές ομάδες, προς το παρόν βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, αλλά το κύριο έργο τους είναι η κάλυψη των ακτών από τους υπονομευτές του εχθρού και στόχος θα αποτελεί η προώθηση ομάδας μυστικών υπηρεσιών πίσω από τις γραμμές του εχθρού.
Γιατί λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα;
Ήταν ο Αμερικανός πρέσβης στη Βουλγαρία, Έρικ Ρούμπιν, που δήλωσε ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση κοντά στην Κριμαία, στην οποία θα υπάρχουν αμερικανοί σαμποτέρ των Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού. Αυτή η βάση, κατά πάσα πιθανότητα, θα δημιουργηθεί στη Βουλγαρία μετά την αμερικανική βάση στο Ντεβόσελου της Ρουμανίας, όπου εγκαταστάθηκαν πυραυλικά συστήματα. Ο Ρούμπιν πιστεύει ότι έχει, ήδη, επιτευχθεί η συμφωνία με τη βουλγαρική κυβέρνηση, και ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η αμερικανική παρουσία στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, μεταξύ της οποίας είναι και αυτή η «ειδική μονάδα». 
Σημειώνεται ότι από τις 13 έως τις 30 Απριλίου στην περιοχή του Μπουργκάς και της Βάρνας έγιναν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες εκτός από τις συνηθισμένες θαλάσσιες δυνάμεις συμμετείχε και αμερικανική ομάδα κομάντος 70 ατόμων. Οι Ειδικές Δυνάμεις του Ναυτικού των ΗΠΑ «δημιουργήθηκαν για να εκτελέσουν τις πιο πολύπλοκες μυστικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Βασικά, στόχος τους είναι η εξάλειψη των τρομοκρατών και άλλων ανεπιθύμητων στοιχείων που προσδιορίζονται ως ‘εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών’. Εκτελούν ένα ευρύ φάσμα ειδικών καθηκόντων, όπως η δολιοφθορά, σαμποτάζ, ανατροπές, μαθήματα και τεχνική βοήθεια σε παραστρατιωτικές και παρα-αστυνομικές μονάδες διαφόρων χωρών, στις οποίες ‘απειλούνται τα αμερικανικά συμφέροντα’.
Όπως τονίζουν αναλυτές «το πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι ότι Ρώσοι, στο μεταξύ, έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην Κριμαία και μερικοί δυτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι «είναι πιο εύκολο να πέσει η Μόσχα, παρά η Κριμαία». Η Κριμαία με τη συγκεκριμένη γεωγραφική της θέση και το σχήμα της, που θυμίζει αβύθιστο αεροπλανοφόρο, θεωρείται απόρθητη. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέδειξε την Κριμαία σε μια «τρομερή ισχυρή θέση». Εκτός από το θύλακα του Καλίνιγκραντ ή τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, η Κριμαία είναι η πλέον στρατιωτικοποιημένη περιοχή στον κόσμο. Έτσι, στην περιοχή αναμένεται η επίδειξη δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ από τη μία πλευρά και των ρωσικών δυνάμεων από την άλλη πλευρά με σύνορο τα βάθη της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου