Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Γερμανία: Απορρίπτει την εμπλοκή του στρατού σε εσωτερικά θέματα

Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ισλαμικό υπόβαθρο μετά την βομβιστική επίθεση στο 'Ανσμπαχ της Βαυαρίας, είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου της αστυνομίας της Βαυαρίας Πέτερ Σαλμιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF). Θα μπορούσε όμως να πει κανείς ότι «ένα κύμα αυτοκτονιών σε δημόσιους χώρους» μας πλήττει και μόνο μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα πούμε εάν πρόκειται για ισλαμική τρομοκρατική επίθεση, τόνισε.
Οι πρόσφυγες θα πρέπει να ενημερωθούν για θέματα δημόσιας τάξης και θεμελιωδών δικαιωμάτων στη Γερμανία. Επιπλέον είναι αναγκαία η συνεπέστερη ποινική δίωξη. Θα έπρεπε επίσης «να παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή της ποινής», θα πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχουν συνέπειες και ότι το κράτος είναι ισχυρό και είναι σε θέση να ι δρα, συμπλήρωσε ο Γερμανός συνδικαλιστής.
Τη συζήτηση για πιο αυστηρούς νόμους εμπορίας όπλων στη Γερμανία ο Σαλ την θεωρεί "επιφανειακή". Ο δράστης του Μονάχου προμηθεύτηκε το όπλο μέσω του darknet από το εξωτερικό. Σε αυτό το θέμα δεν βοηθούν ούτε οι καλύτεροι νόμοι στη Γερμανία, όπως είπε.
Την εμπλοκή του στρατού σε εσωτερικά θέματα το συνδικάτο της αστυνομίας την απορρίπτει. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο δρόμο: Ένας στρατιώτης εκπαιδεύεται να «εξουδετερώνει κάποιον όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά», δηλαδή να πυροβολεί. Αντίθετα η αστυνομία θεωρεί το πυροβόλο όπλο ως το τελευταίο μέσον, τόνισε ο Σαλ. 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ-ΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου