Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ποιες θα είναι οι αποδοχές των ΟΒΑ που επιλέγονται ως πιο φθηνοί και αναλώσιμοι Μισθοφόροι Στρατιώτες;

Όπως έχουν αποκαλύψει πρόσφατα δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί την πρόσληψη 600 νέων μισθοφόρων στρατιωτών ΟΒΑ. Οι προσλήψεις αυτές Πραιτοριανών μιας χρήσης, που ενσωματώνουν το νέο βάρβαρο εργασιακό καθεστώς, αφορούν νέους ανθρώπους οι οποίοι πρόκειται να προσληφθούν αμέσως μετά το τέλος της στρατιωτικής τους θητείας, με ανανεωνόμενες 6μηνες συμβάσεις με ανώτατο όριο τα 3 έτη, με μισθούς αισθητά χαμηλότερους από τους ΕΠ.ΟΠ. και χωρίς το δικαίωμα μονιμοποίησης που είχαν οι τελευταίοι.
Η κυβέρνηση λοιπόν επιχειρεί να στρατολογήσει από την άβυσσο της ανεργίας τους νέους μισθοφόρους, για τους οποίους όμως προβλέπονται οι παρακάτω αποδοχές:

α) Άγαμος με υπηρεσία ενός έτους στο θεσμό 672 ευρώ.
β) Άγαμος με υπηρεσία τριών ετών στο θεσμό 761 ευρώ.
γ) Έγγαμος με υπηρεσία δύο ετών 751 ευρώ.
δ) Έγγαμος με ένα τέκνο και υπηρεσία τριών ετών στο θεσμό 891 ευρώ.
Φυσικά, τα παραπάνω ποσά θα υπόκεινται σε νέες παρακρατήσεις εξαιτίας της βαριάς φορολογίας και μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου Μισθολογίου.
Οι παραπάνω θα υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας και σε αποστολές εκτός συνόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς αμοιβών για την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές έχει μεταβληθεί και σε καμιά περίπτωση οι ΟΒΑ δε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τις υπερτριπλάσιες μηνιαίες αποδοχές που καρπώνονταν οι ΕΠ.ΟΠ., τους οποίους αντικαθιστούν ως πιο φθηνή λύση.
Το πόσο αναλώσιμοι είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολέμου διεκδικεί μια ανακυκλώσιμη μάζα νεαρών Μισθοφόρων που θα εκμεταλλεύεται και ψηφοθηρικά αποκαλύπτουν και οι παρακάτω προβλέψεις:
Δεκτοί για ανακατάταξη ως ΟΒΑ γίνονται όσοι είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων και έχουν ηλικία 19 μέχρι 25 ετών.
Οι ΟΒΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, με τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς. Ασφαλίζονται στον Κλάδο συντάξεων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να μείνουν μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Να μην επιτρέψουμε την αγωνία της Ανεργίας και τον εκβιασμό του εργασιακού μεσαίωνα –που πλέον εγκαθίσταται και στις Ένοπλες Δυνάμεις- να μας μετατρέψουν σε στυγνούς Μισθοφόρους των πλουσίων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.   
Αντίθετα, πρέπει να κλιμακώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Να αναπτύξουμε Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, ενάντια σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και την κυβερνητική πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Στο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού δεν έχουμε τίποτε να μοιραστούμε με τον κόσμο του πλούτου.
Μονόδρομος η ανατροπή του αστικού καθεστώτος που μας επιφυλάσσει βραχυπρόθεσμα το ρόλο ένοπλου φρουρού των σχεδίων αστικής κερδοφορίας, Πραιτοριανού του καθεστώτος βάρβαρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης.     
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου