Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Άκρως ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στο λησμονημένο μέτωπο της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα της χώρας .
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τη στιγμή που ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή στις εξελίξεις στην Τουρκία, όχι ασφαλώς αδικαιολόγητα, στην ανατολική Ουκρανία χύνεται πάλι αίμα, με αποτέλεσμα αφενός να εκφράζεται φόβος για σημαντική κλιμάκωση των συγκρούσεων και αφετέρου αναζητείται ποιος έχει συμφέρον και για ποιον λόγο να επιθυμεί κάτι τέτοιο, τη στιγμή μάλιστα που Μόσχα και Ουάσιγκτον έκαναν κάποια πρώτα σημαντικά βήματα συνεργασίας στη συριακή κρίση.
Όπως μεταδόθηκε χθες, επτά Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν μέσα σε μια μέρα σε συγκρούσεις με Ρωσόφωνους, ενώ άλλοι 14 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασαν προβληματισμό και έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ουκρανών, αυτονομιστές άνοιξαν πυρ με όλμους μεγάλου διαμετρήματος εναντίον θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων, με τη μεγαλύτερη ένταση να καταγράφεται στην πόλη Χορλίβκα που ελέγχεται από τους αντάρτες, αλλά και τα προάστια του Λουγκάνσκ.
Η ρωσική πλευρά δίνει φυσικά άλλη εικόνα για τα γεγονότα, κατηγορώντας τους Ουκρανούς ότι επιτίθενται με στοιχεία πυροβολικού εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επετεύχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου