Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Επίθεση στο Μόναχο: Τη μέρα της επετείου της επίθεσης Μπρέιβικ στο Όσλο!

Η επίθεση στο Μόναχο και οι πληροφορίες ότι ο ένας από τους δράστες χρησιμοποίησε υβριστική έκφραση για τους ξένους, ξύπνησε μνήμες 2011. 
Σαν σήμερα, στις 22 Ιουλίου 2011, στο Όσλο της Νορβηγίας, ο Άντερς Μπρέιβικ σχεδίασε και εκτέλεσε διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Νορβηγία με δεκάδες νεκρούς.
Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είναι ο σχεδιαστής και εκτελεστής της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2011. 
Στις 22 Ιουλίου του 2011, ο Μπρέιβικ τοποθέτησε βομβιστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο έξω από κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, Όσλο. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ατόμων.

Στη συνέχεια, μετέβη στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, παριστάνοντας τον αστυνομικό, όπου πραγματοποιώντας μια μαζική σφαγή πυροβόλησε μέχρι θανάτου 69 ακόμη άτομα, πριν τελικά συλληφθεί από τις Νορβηγικές αρχές. 

Τον Αύγουστο του 2012 καταδικάστηκε για μαζικές δολοφονίες και τρομοκρατία. Καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης με τη μορφή προληπτικής κράτησης, σύμφωνα με την οποία θα εκτίσει την ελάχιστη υποχρεωτική 10ετή φυλάκιση, με περαιτέρω δυνατότητα επέκτασης της κράτησης για όσο διάστημα θεωρείται «κίνδυνος για την κοινωνία», κάτι που σημαίνει πως, πιθανότατα, θα παραμείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αυτή ήταν και η μέγιστη δυνατή ποινή στη Νορβηγία. Ο Μπρέιβικ ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του δικαστηρίου και, ως εκ τούτου, δεν αποδέχεται την απόφαση του. Σήμερα παραμένει κρατούμενος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Skien.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου