Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Σαρώνει το στρατό ο Ερντογάν – Διαπομπεύει τους κινηματίες (ΦΩΤΟ)

Από τη στιγμή που το πραξικόπημα στην απέτυχε και ο Ερντογάν, ανέλαβε και πάλι ξεκαθάρισε ότι οι “κινηματίες” θα πληρώσουν “βαρύ τίμημα”.
Και αυτό ακριβώς συμβαίνει από το πρωί του Σαββάτου. Οι δυνάμεις πιστές στον Τούρκο Πρόεδρο, έχουν αναλάβει την εκκαθάριση των Ενόπλων Δυνάμεων από όποιον συμμετείχε στο πραξικόπημα, την ίδια ώρα που η διοίκηση Ερντογάν έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει με τις δικαστικές αρχές.
Ήδη σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, περισσότεροι από 3 χιλιάδες στρατιώτες έχουν συληφθεί, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία κάποιοι διαπομπεύτηκαν καθώς τους έδεσαν χειροπόδαρα, ενώ τους αφαίρεσαν και τη στρατιωτική περιβολή. Την ίδια ώρα 2.700 δικαστές έχουν καθαιρεθεί.
Περίπου 490 στρατιώτες συνελήφθησαν και στην περιοχή Σιρνάκ. Πρόκειται για στρατιωτική δύναμη, που το προηγούμενο διάστημα έδινε μάχες με τους αντάρτες του PKK και κατηγορούνται πως στήριξαν το πραξικόπημα.

 Ο “σουλτάνος” δεν πρόκειται βέβαια να είναι φειδωλός στις αντιδράσεις του. Η τουρκική εθνοσυνέλευση, συζητά ήδη εδώ και κάποιες ώρες τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ενώ ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής για τους πρωταίτιους.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου