Slider

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Μήπως ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «δουλεύει» συστηματικά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;

Μήπως Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Κυβέρνηση εργάζονται από κοινού για να περικόψουν τους μισθούς των στρατιωτικών;
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ενώ συμφωνεί και ψηφίζει όλα τα μνημονιακά μέτρα, κάνει ταυτόχρονα πράξη όλες τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, έχει βρει τη φόρμουλα να παρουσιάζεται ως ο "Πατερούλης" των Στρατιωτικών που θα τους υλοποιήσει όλα τα μισθολογικά αιτήματα και θα προβάλλει τα στήθη του για να τους προστατεύσει από τους "κακούς των Οικονομικών Υπουργείων".
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σύγχρονος μπαμπούλας των Στρατιωτικών είναι το Υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζεται περικοπές  200 εκατομμυρίων ευρώ σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Μάλιστα, αποκαλύπτεται και η μεθόδευση για την επιβολή του νέου μισθολογίου:
«θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο κόλπο στο οποίο  όλες οι κυβερνήσεις καταφεύγουν όταν θέλουν να περάσουν εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα: παρουσιάζουν μέσω διαρροών μια τραγωδία, μετράνε αντιδράσεις και μετά αφαιρούν ένα, δύο δυσάρεστα μέτρα για να το κάνουν πιο… εύπεπτο».
Να και η λίστα των μέτρων που έχουν διαρρεύσει:  
Ø  Μείωση των βαθμολογικών συντελεστών
Ø  Κατάργηση της Εξομάλυνσης
Ø  Δεν αποδίδεται το 50% του βασικού μετά και την δεύτερη απόφαση του ΣτΕ.
Ø  Παρατηρείται ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν τους χαμηλόβαθμους μέχρι το Βαθμό του Λοχάγου.
Ø  Λιγότερες οι μειώσεις στους ανωτέρους
Ø  Αύξηση παρατηρείται στους ανωτάτους με ταυτόχρονο άνοιγμα της ψαλίδας.
Όμως η ιστορία των νέων περικοπών στους μισθούς των στρατιωτικών φαίνεται να μην είναι τόσο απλή όπως παρουσιάζεται και να μην περιορίζεται στο γνωστό και επίσης βολικό, για τον Υπουργό Άμυνας και ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ Π.Καμμένο, δίπολο, με τον ίδιο σε ρόλο υπερασπιστή των στρατιωτικών απέναντι στις ύαινες του Υπουργείου Οικονομικών.
Καταρχήν, είναι κοινός στόχος τόσο της κυβέρνησης όσο και της Ε.Ε. να κλείσει προς τα κάτω την ψαλίδα που χωρίζει τους Δημόσιους Υπαλλήλους και πιο συγκεκριμένα τους Στρατιωτικούς με την άβυσσο των αμοιβών όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.  Θυμίζουμε ότι μελέτες πρόσφατα ανέξειξαν το γεγονός ότι  «126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ. Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μικτά. Ουσιαστικά πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση κυμαίνεται από 400 ευρώ μικτά έως και 420 ευρώ μικτά το μήνα. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των νεόπτωχων εργαζομένων που αμείβεται με μισθούς έως και 510 ευρώ μικτά ανέρχεται συνολικά σε 432.033 άτομα». Δίπλα σε όλους αυτούς οι απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες που εργάζονται μαύρα κλπ.
Δεύτερος λόγος είναι ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός όσων απασχολούνται στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς προωθούνται εντεινόμενες διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του πολέμου και του τομέα ασφάλειας, σε συνδυασμό με την έμφαση που δίνεται στην συγκρότηση υπερεθνικών-ευρωπαϊκών δομών.
Τρίτος λόγος είναι η απαίτηση του ΝΑΤΟ σε μείωση των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των κρατών που δαπανούν από τα υψηλότερα ποσοστά του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ και για πολεμικές δαπάνες, αλλά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των χρημάτων καλύπτουν τους μισθούς των στρατιωτικών και δεν δαπανώνται για την αγορά όπλων.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ως αρχηγοί των κομμάτων που συγκυβερνούν συντάχτηκαν με αυτές τις αμερικανικές υποδείξεις που αποτελούν πλέον αποφάσεις της εγκληματικής Νατοϊκής Συμμαχίας. Γιατί σε αυτό τον κόσμο εκμετάλλευσης και καταπίεσης είναι οργανικό  τμήμα η ελληνική αστική τάξη, αυτά είναι τα συμφέροντα της, πάντα εχθρικά για τον κόσμο της εργασίας. Για αυτό στέλνει τα ελληνικά στρατεύματα σε 23 αποστολές στο εξωτερικό, δεσμεύει το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων για να συμμετέχουν στις δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, ξοδεύει 550 εκατ. δολ. στα πανάρχαια αεροσκάφη ORION που κρίνονται απαραίτητα για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου, συμμετέχει στον Πόλεμο κατά των Μεταναστών.
Η ευθύνη λοιπόν για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν περιορίζεται στο Υπουργείο Οικονομικών –όπως αρέσκεται να διαδίδει η προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας- αλλά κυρίαρχα στους κυβερνητικούς πυλώνες, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτοί και για αυτούς τους λόγους κόβουν τους μισθούς των στρατιωτικών. Φυσικά, τα εισοδήματα των στελεχών του βαθέως κράτους –δικαστών, αστυνομικών, στρατιωτικών, πρακτόρων της ΕΥΠ κλπ- ποτέ δε θα ακουμπήσουν την κόλαση του Ιδιωτικού Τομέα. Βλέπεις αυτοί είναι που επανδρώνουν το κράτος του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και  θα αναλάβουν, αν διαταχτούν, να καταστείλουν τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στα Μνημόνια και την αστική πολιτική.       
Γιατί όμως πρέπει η νεολαία να ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας;
Γιατί πρέπει να αναλάβει ρόλο Πραιτοριανού των πλουσίων, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ;   
Αντί λοιπόν να κυνηγάμε Pocemon  και να βολευόμαστε ως Μισθοφόροι καλύτερα να τους Αντισταθούμε και να τους Ανατρέψουμε. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου