Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Νίκη στον Ευαγγελισμό-πληρώθηκαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι.


Το παρακάτω κείμενο είναι ανάρτηση στη σελίδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ευαγγελισμού στο facebook:
Νικήσαμε. Με πρωτεργάτη το σωματείο μας το ΣΕΝΕ που οργάνωσε αποτελεσματικά αυτόν τον αγώνα.
Νικήσαμε τον μεγαλοεργολάβο που τρομοκρατούσε και απειλούσε με απολύσεις όσους πρωτοστάτησαν στη διεκδίκηση του ιδρώτα τους.
Νικήσαμε την αδιάφορη αρχικά διοίκηση του νοσοκομείου που βρήκε χρόνο και τρόπο να σκύψει στο πρόβλημα και να αναζητήσει λύσεις όπως όφειλε εξ αρχής να κάνει.
Νικήσαμε τη γραφειοκρατική κυβερνητική μηχανή (παρέδρους- δικαστές) που ως συνήθως κρύβονται πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες που ω του θαύματος ξεπερνιούνται στο πι και φι, αν κινδυνεύει η μόστρα του συστήματος και τα συμφέροντα των ολίγων. Νίκησε η οργή μας. Η σημερινή εξαγγελία για επίσχεση εργασίας (8 Ιουλίου) όλων των εργολαβικών εργαζομένων για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ήταν καταλυτική. Έτσι σήμερα βρέθηκαν τα χρήματα -που χτες δεν υπήρχαν- και η διάθεση, να ξεπεραστούν όλα εκείνα που ήταν ...αξεπέραστα εμπόδια. Ενωτική μαχητική συμμετοχή -για πρώτη φορά- τόσων εργολαβικών εργαζομένων σε όλες τις κινητοποιήσεις, ήταν το κλειδί αυτής της αποφασιστικής και αποτελεσματικής αναμέτρησης κι αυτό είναι ένα μήνυμα σε όσους δεν πήραν μέρος σ' αυτόν τον ωραίο αγώνα. Το εγώ έγινε εμείς. Και αυτό έκρινε αυτή την επιτυχία. Ο αγώνας όμως θα ολοκληρωθεί αν πετύχουμε, όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Θα μείνει βαθειά στη μνήμη μας η ζωώδης αδιαφορία της μεγαλοεργολάβου, η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια, όταν νέα συνάδελφος χωρίς δεκάρα στη τσέπη με μικρό παιδί, της έδειξε το χαρτί της έξωσης.

EvaggelismosEvaggelismos.3Evaggelismos.2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου