Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στην Κωνσταντινούπολη παραδίνονται στην Άγκυρα βομβαρδίζουν το παλάτι Ερντογάν!

Πλάνα που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση δείχνουν περίπου πενήντα στρατιωτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην Τουρκία, να παραδίδονται στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη με τα χέρια ψηλά.
Την ίδια στιγμή όμως η τηλεόραση μετέδωσε πως αεροπλάνο έριξε μια βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί εναντίον του κοινοβουλίου συνεχίζονται και πως οι στασιαστές στρατιώτες προειδοποιήθηκαν πως θα καταρριφθούν αν αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν κι άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη, επιπλέον των 42 στην Άγκυρα.
Σύμφωνα εξάλλου με εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, μια στήλη πυκνού καπνού υψώνεται από την περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου αεροπλάνο έριξε μια βόμβα.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ διέταξε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις να καταρρίψουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα τα οποία βρίσκονται στα χέρια των στρατιωτικών οι οποίοι αποπειράθηκαν να προχωρήσουν σε στρατιωτικό πραξικόπημα, δήλωσε τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση τους στο Εσκισεχίρ» της δυτικής Τουρκίας για να αντιμετωπίσουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που βρίσκονται στα χέρια των στασιαστών, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου