Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Μόναχο: «Είμαι Γερμανός»... του «Hartz 4»! «Αμόκ» με αιτίες...

Μπορεί η αστυνομία του Μονάχου να κάνει λόγο για «κλασικό δράστη αμόκ» αναφερόμενη στον 18χρονο Γερμανό, ιρανικής καταγωγής, ο οποίος χθες το απόγευμα σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 16 σε εστιατόριο της περιοχής του εμπορικού κέντρου «Olympia» της πόλης, αλλά το «παζλ» των αιτιών φαίνεται ότι είναι βαθύτερο. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι και από τα ευρήματα της έρευνας στο σπίτι του δράστη προκύπτει ότι ο 18χρονος μελετούσε «με μεγάλη ένταση» ανάλογες περιπτώσεις μαζικών δολοφονιών. «Δεν έχει πάντως καμία σχέση με το θέμα των προσφύγων» ή με το Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.
Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία, γεννήθηκε στο Μόναχο και ήταν μαθητής, ωστόσο οι γονείς του δεν ήταν ακόμη σε θέση να ανακριθούν και να δώσουν πολλές πληροφορίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Υπό διερεύνηση βρίσκεται και το ιατρικό ιστορικό του νεαρού, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.
Κατά μία τραγική σύμπτωση, ο ίδιος ο 18χρονος έδωσε περισσότερες και πολύ σημαντικές πληροφορίες για τον εαυτό του, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από τις οποίες προκύπτει ότι το «αμόκ» είχε κοινωνικές αιτίες που το «πυροδότησαν». Οπως λοιπόν προκύπτει από τον διάλογο, ο νεαρός γεννήθηκε στην Γερμανία, δηλώνει Γερμανός και μεγαλωμένος με το «Hartz 4», ενώ προσθέτει ότι το όπλο που κρατάει είναι το αποτέλεσμα 7 χρόνων bullying στο σχολείο.
Ο διάλογος όπως ακούγεται στο βίντεο έχει ως εξής:
Άντρας στο μπαλκόνι: «Γαμημένο καθίκι»
Δράστης: «Εξαιτίας σου/σας έφαγα bullying για εφτά χρόνια»
Άντρας: «Είσαι μαλάκας. Είσαι καθίκι»
Δράστης: «…και τώρα έχω όπλο για να σε/σας πυροβολήσω
Άντρας: «όπλο; Το γαμημένο μυαλό σου δεν είναι στα καλά του!»
Ανταλλάσσουν ακατανόητες κουβέντες
Άντρας (προς σε αυτούς που καταγράφουν): «Ο τύπος έχει όπλο!»
Άγνωστος: «Γαμημένοι Τούρκοι!»
Άντρας: «Γαμημένοι ξένοι!»
Άντρας (προς κάποιους άλλους): «Έχει όπλο. Γεμάτο. Φέρτε τους μπάτσους»
Δράστης: «Είμαι Γερμανός»
Άντρας: «Μαλάκας είσαι!»
Δράστης: «Σταμάτα την κάμερα»
Άντρας: «Ένας μαλάκας είσαι, τι σκατά κάνεις;»
Δράστης: «Ναι, σίγουρα, γεννήθηκα εδώ»
Άντρας: «και τι σκατά νομίζεις ότι κάνεις;»
Δράστης: «μεγάλωσα εδώ, στο Hartz 4»
Μιλούν την ίδια στιγμή και οι δύο και δεν ακούγεται τι λένε
Δράστης: Δεν έχω κάνει/καταφέρει τίποτε εδώ και… Πάρε τη μούρη σου από εδώ»
Άντρας: «Καθίκι! Μαλάκα»
Μετά από λίγο αρχίζει να πυροβολεί φωνάζοντας: «Ναι! Σε αυτό έχεις δίκιο! Σε αυτό έχεις δίκιο! Έχεις δίκιο!»

Το «Hartz 4» δεν είναι γκέτο. Αλλά οδηγεί σε αυτό. Ετσι ονομάζεται το πρόγραμμα του γερμανικού κράτους που επεξεργάστηκε μια επιτροπή σχετικά με τις «μεταρρυθμίσεις» – δηλαδή τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις – στη γερμανική αγορά εργασίας το 2002. Το όνομά του το πήρε από τον επικεφαλής της Επιτροπής, Peter Hartz. Οι «συστάσεις» της επιτροπής έγιναν μέρος της «Ατζέντα 2010» της γερμανικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, γνωστές ως Hartz I – Hartz IV. Η επιτροπή επινόησε 13 «μονάδες καινοτομίας» για αλλαγές στο γερμανικό σύστημα στην αγορά εργασίας.
Στην πράξη, όλα αυτά οδήγησαν στα εξής:
– «Συγχώνευση» του βοηθήματος ανεργίας με το λεγόμενο «κοινωνικό βοήθημα», γεγονός που στην πράξη σημαίνει τη δραστική μείωση του βοηθήματος ανεργίας στο επίπεδο του βοηθήματος απορίας.
– Μειώνεται το χρονικό διάστημα παροχής τού επιδόματος ανεργίας σε δώδεκα μήνες μετά την απόλυση του εργαζομένου, αντί 32 όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
– Περικόπτονται το επίδομα ανεργίας και το βοήθημα ανεργίας, όταν οι άνεργοι δεν αποδέχονται εργασίες που τους δίδονται, ειδικά το είδος εργασίας που εκτελούσαν πριν απολυθούν.
– Βαθμιαία «ελαστικοποίηση» της προστασίας των εργαζομένων από απολύσεις στις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου οι εργοδότες να μη διστάζουν, όταν υπάρχουν παραγγελίες, να προσλαμβάνουν εργαζόμενους επειδή δεν θα μπορούν αργότερα να τους απολύσουν.
– Αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων στην τιμή των χορηγούμενων φαρμάκων.
– Περιορίζεται η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Το όριο των 65 ετών παραμένει προς το παρόν άθικτο και η αύξησή του στα 67 αναφέρεται ως «αντικείμενο προβληματισμού στο μέλλον».
– Μείωση φοροαπαλλαγών για αγορά πρώτης κατοικίας.
– Μείωση επιδοτήσεων των αγροτών.
– Μείωση των κονδυλίων υγείας κατά 23 δισ. ευρώ μέχρι το έτος 2007».
Η εφαρμογή των παραπάνω οδήγησε σε ένα πραγματικό «θαύμα» στην Γερμανία: Η καπιταλιστική ανάπτυξη εκτοξεύθηκε… η μισθωτή εργασία τσακίστηκε: Το 2012, το προσκείμενο στα γερμανικά συνδικάτα ίδρυμα κοινωνικών ερευνών «Χανς – Μπέκλερ» σε μελέτη του διαπίστωνε, ότι σχεδόν το 90% των θέσεων εργασίας των «μισοαπασχολούμενων», δηλαδή 7 εκατομμύρια εργαζόμενοι, ανήκει στους χαμηλόμισθους ή πολύ χαμηλόμισθους, δηλαδή σε μισθούς πείνας που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ το μήνα και απαλλαγμένοι εντελώς από ασφαλιστικές και άλλες εργοδοτικές εισφορές, γεγονός που απαγορεύει την πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε συντάξεις…
Η επίκληση του «αμόκ» λοιπόν φαίνεται ότι είναι μόνο ένα μέρος της πραγματικότητας…

2 σχόλια:

  1. EPE TI ΓINETE !


    ΣTO MONAXO (München/Bayern/B.R.Deutschland):

    1. O IPANOΓEPMANOΣ EITANE "ΓEPMANOΣ" XΩPIΣ NA ΞEPEI KAN ΠEPΣIKA !

    2. EITANE AKPOΔEΞIOΣ/ΦAΣIΣTAKI !

    3. ΠYPOBOΛOYΣE KAI EBPIZE TOYΣ ΞENOYΣ ΩΣ "Scheissausländer"="ΣKATOΞENOI" !

    4. EITANE ... "ΨYXIKA APPΩΣTOΣ" ! ΣIΓA TO ... NEO !!! MA EINAI ΦYΣIKH NOMOTEΛEIA OTI O ΦAΣIΣMOΣ/NAZIΣMOΣ KAI TA ΣYNAΦOI TOY EINAI ΨYXIKA ΣKOTΩMENOI !

    ΔIOTI:

    A) TO OIKONOMIKOΠOΛITIKO KAΠITAΛIΣTIKO ΣYΣTHMA EINAI AΠO THN ΦYΣH TOY APPΩΣTO !!!

    B) O NAZIΣΦAΣIΣMOΣ/AKPOΔEΞIA EINAI H EMΠPOΣΘOΦYΛAKH TOY APPΩΣTOY KAΠITAΛIΣTIKOOIKONOMIKOY ΠOΛITIKOY ΣYΣTHMATOΣ !!!

    Γ) OΠOIOI ΔIAΦΩNOYN EITE EINAI BΛAΞ EITE EINAI BΛAΞ EIΣ TON KYBO !!! (AΛΛH ΛYΣH ΔEN YΠAPXEI -ΔEN EΠEPXETE- ΣAYTHN THN ΠOΛITIKH EΞIΣΩΣH !!)

    5. .... KAI ΩΣ ΣYMΠTΩΣH THN MAYPH AYTH HMEPA ΣTO MONAXO EITANE KAI H 5 "EΠETEIOΣ" THΣ ΣΦAΓHΣ ΣTHN ΣKANΔINABIKH XΩPA ! ΣYMΠTΩΣH ;; ΔEN ... NOMIZΩ !!!


    KAI OΣO ANAΦOPA THN TOYPKIA:
    EITANE ENA KΛAΣIKO ΠPAΞIKOΠHMA ΠOY ETYXE NA MHN OΛOKΛHPΩΘEI ΔIOTI ΠPOΛABE KAI KATEBAΣE TON KOΣMO/ΛAO ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ O AΛΛOΣ ΦANATIKOΣ IΣΛAMIΣTHΣ ! KAI EΣEIΣ ΨAXNETAI THOIΣ ΓΩNIEΣ ΣTOYΣ KYKΛOYΣ ΣAΣ ! ΦOBAΣTE NA ΠAPAΔEXΘEITAI THN ΔYNAMH TOY ΛAOY ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ !

    ΓIAYTO XAIPETAI KAI TO ΣKYΛOΛOΓOI ΣTHN XΩPA MAΣ ΠOY YΠAPXOYN ΠOΛΛA "MΠANIΣTIP NTOYΛAΠ" !!!


    ANAΛYTEΣ TOY ... ANAL KAI ... YTEΣ (ANAL=ΛATINIKA KAI YTEΣ= HTTEΣ) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φασισταριά ισλαμοπιθικια του ερντογαν που έσφαζαν φαντάρους, παραδίδοντας μαθήματα ισλαμικού πολιτισμού, αποκάλείς λάο??
    Δεν τρώμε χόρτο κύριοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή