Slider

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ HOT SPOT ΕΝΑ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΠΟΥ TO «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ» ΣΚΛΑΒΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΘΗΒΑ!

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της «UNICOT»
Το πόσο επικίνδυνη, αδίστακτη και απάνθρωπη είναι η κυβέρνηση αποδεικνύεται μια ακόμη φορά μέσα από τις καταγγελίες των φαντάρων από το ΚΕΤΘ Αυλώνα και το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Λειβαδιάς για την αντιμεταναστευτική της πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρωταγωνιστώντας στον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών, αισχρός Πραιτοριανός της Ευρώπης-Φρούριο, καταγράφει ένα ακόμη επεισόδιο στην υλοποίηση  της αιμοβόρας συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για τους μετανάστες κλείνοντας 600-1000 πρόσφυγες σε ένα άθλιο εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια εργοστάσιο, πνιγμένο στον θανατηφόρο αμίαντο, που χρησιμοποιείται ως ποιμνιοστάσιο.

Επίσης, όλοι καταλαβαίνουν ότι οι πρόσφυγες είναι μια καλή ευκαιρία για να εξασφαλίσουν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. Κυβέρνηση, ΜΚΟ, Δήμαρχοι, φιλάνθρωπες εταιρείες και οργανώσεις όπως της Μπακογιάννη έχουν πέσει με τα μούτρα στα αντίστοιχα κονδύλια και στις κάθε λογής προμήθειες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλει και πάλι το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς «η φιλοξενία των προσφύγων επιδοτείται με το ποσό των 50 ευρώ ημερησίως ανά άτομο». Αυτά τα χρήματα λιμπίζεται ο Δήμαρχος Λειβαδιάς και θέλει να κλείσει τους πρόσφυγες στα ποιμνιοστάσια!
Αυτό όμως είναι το βρώμικο πελατειακό κράτος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Δημάρχων.
Σε αυτό λοιπόν τον ακατάλληλο χώρο στέλνουν για αγγαρεία ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα συνάδελφοι από το ΚΕΤΘ Αυλώνα. Οι εργασίες καθαριότητας-χορτοκοπτικής επεκτείνονταν ολόκληρη τη μέρα, με αποτέλεσμα συχνά να μην βγαίνουν εξοδούχοι.
Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι οι περισσότερες μονάδες έχουν αυτή την περίοδο πρόβλημα επάνδρωσης. Τα όσα βιώνουν όμως οι συνάδελφοι αφήνουν αδιάφορους τους Υπουργούς Άμυνας  Πάνο Καμμένο και Δημήτρη Βίτσα, οι οποίοι αναλώνονται σε συνεντεύξεις διαφημίζοντας το κυβερνητικό έργο.
Την ίδια στιγμή η υγεία και η ζωή του προσωπικού αντιμετωπίζουν πραγματικούς κινδύνους, η εργασιακή εκμετάλλευσης χτυπά κόκκινο,  η παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων είναι πρωτόγνωρη καθώς δεν τηρείται κανένα πρόγραμμα εργασιών, στρατευμένοι και μόνιμοι διατάζονται να εκτελέσουν υπηρεσίες που δεν έχουν καμιά σχέση με τον όρκο που έχουν δώσει και την αποστολή που έχουν αναλάβει.
Διοικητές και Υπουργοί όμως θέλουν να δείξουν έργο. Παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας, καθώς οι εργασίες στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης είναι ατελείωτες, ενώ είτε όσοι μένουν στις μονάδες φορτώνονται με πρόσθετες υπηρεσίες, είτε και οι αγγαρειομάχοι των  HOT SPOT,  όταν επιστρέψουν στις μονάδες, συχνά χώνονται να εκτελέσουν υπηρεσία φρούρησης. Εννοείται βεβαίως, ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων αρνούνται ένα μπουκάλι νερό και ένα αξιοπρεπές γεύμα στους φαντάρους, που ως σκλάβοι εργάζονται ακατάπαυστα συχνά κάτω από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού.
Η αποσπασματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται αποκαλύπτονται μέσα από τις ενέργειες του Υπουργείου Άμυνας. Ενώ ο χώρος είναι ακατάλληλος, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους τόσο για τους φαντάρους-στελέχη όσο και για τους πρόσφυγες εξαιτίας του αμιάντου, η διοίκηση της μονάδας και το Υπουργείο Άμυνας, ακριβώς λόγω του θέματος που είχε προκύψει με τις φήμες για φυματίωση στα Γιάννενα, έστειλαν για εμβόλια όλο το προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές.
Ο Στρατός γνωρίζει το πρόβλημα με τον Αμίαντο και μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα για να εξαφανιστεί από τις στρατιωτικές μονάδες. Τώρα όμως που στέλνονται οι φαντάροι και τα στελέχη για να εργαστούν; 
Σαφώς και η εμπλοκή του Στρατού στο Προσφυγικό ζήτημα και η χωροθέτηση των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης είναι κυβερνητική απόφαση, με τον Υπουργό Άμυνας να αρέσκεται στην ανάδειξη του έργου του, αλλά πλέον προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για την εμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.     
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, που εδρεύει στην Λιβαδειά και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ την Δήμαρχο Λεβαδέων, Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: – Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, Ελισάβετ (Ελίζα) Γεωργαντά, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά – Στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων -Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού, Δημήτριο Βίτσα, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα
Μετά την έγκαιρη γνωστοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, κατά την συνεδρίασή στις 13-7-2016, ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψε την πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και πολιτικού συντονιστή για το προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα, για τη δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της «UNICOT», στο 5ο χλμ. Λιβαδειάς-Αταλάντης.
Σχετικά με την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της «UNICOT», σας υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεών του χρησιμοποιείται ως ποιμνιοστάσιο, και επιπλέον, ένα μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων αυτών είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι η στέγη αποτελείται από φθαρμένες πλάκες από τσίγκο και «ελενίτ» (που ως γνωστόν συντίθεται από καρκινογόνο αμίαντο), δεν υπάρχουν καθόλου χώροι υγιεινής, οι τοίχοι είναι διαβρωμένοι κλπ.
Κατόπιν αυτών, στην ίδια συνεδρίαση, εσείς προτείνατε την δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ», ιδιοκτησίας σήμερα της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., μη αναλογιζόμενη ότι πρόκειται για έναν χώρο, η κατάσταση του οποίου είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο της «UNICOT».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για αποθήκες, χτισμένες προ του 1970, που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες βάμβακος, δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής, οι εσωτερικοί χώροι δεν έχουν πάτωμα, η στέγη αποτελείται εν μέρει από τσίγκο και εν μέρει από τσιμέντο, και δεν υπάρχουν πόρτες.
Πέραν τούτου, όπως προκύπτει από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Λεβαδέων, στην συγκεκριμένη περιοχή επιτρέπονται ΜΟΝΟ βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις χαμηλής και μέσης όχλησης, επαγγελματικά εργαστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ. και όχι η εγκατάσταση ανθρώπων.
Η παραπάνω πρότασή σας, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη, χωρίς καν να έχει επισκεφτεί και ελέγξει κλιμάκιο του Δήμου Λεβαδέων τον χώρο, ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξή σας.
Από τα προαναφερόμενα, όμως, προκύπτει η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του χώρου που προτείνετε για την εγκατάσταση προσφύγων.
Είναι δυνατόν λοιπόν να προτείνετε την εγκατάσταση 600 (1000 είπε ο κ.Θηβαίος Νικόλαος, που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη) προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από γυναίκες και μικρά παιδιά, σε ένα εργοστάσιο «φάντασμα» – εγκαταλελειμμένες αποθήκες της δεκαετίας του 1970;
Για ποιο λόγο επιμένει η δημοτική αρχή για την δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, από την στιγμή που δεν υφίσταται κατάλληλες υποδομές;
Όπως είναι γνωστό, η φιλοξενία των προσφύγων επιδοτείται με το ποσό των 50 ευρώ ημερησίως ανά άτομο. Φιλοξενία, όμως, σε κατάλληλα κτίρια (Ξενοδοχεία κ.α.) , που πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και όχι σε κτίρια «φαντάσματα».
Με την παρούσα, σας καλούμε να μην χρησιμοποιήσετε τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων και σε κάθε περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στις αρμόδιες αρχές της πόλης (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κλπ.) και στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προφυλάξουμε τις ανθρώπινες αυτές ψυχές από το στοίβαγμά τους στα ερείπια των αποθηκών του πρώην εργοστασίου «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ», που προτείνει η δημοτική αρχή, την οποία εκπροσωπείτε.
Λιβαδειά, 18-7-2016, Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
Εμείς συνυπογράφουμε την καταγγελία των εργαζομένων και καλούμε τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα να απεμπλέξουν άμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Καλούμε τους φαντάρους, τόσο στο ΚΕΤΘ Αυλώνα όσο και στο ΚΕΝ Θήβας να βγούνε άμεσα Παραπονούμενοι και να Αρνηθούν την προσφορά κάθε υπηρεσίας στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Κανένας δεν έχει καμιά δουλειά και υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης! Περιφρουρούμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Ο όρκος που έχουμε δώσει αφορά την υπεράσπιση της άμυνας και όχι την εμπλοκή μας σε πολιτικές λειτουγρίες.
Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου