Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πως οι Αμερικανοί προμηθεύουνν το ISIS με όπλα αξίας 1,2 δις ευρώ από Βαλκανικές χώρες

ΤΩΡΑ ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Δύο ερευνητικά ιδρύματα προχώρησαν στη δημοσιοποίηση ειδικής έκθεσης την περασμένη Πέμπτη, στην οποία υποστηρίζεται, ότι οπλικά συστήματα, πυρομαχικά, βλήματα, εκρηκτικά, βόμβες, νάρκες, όλμοι και… όλα τα καλά, έφθασαν στη Συρία από βαλκανικές χώρες τα τελευταία χρόνια, ένα εμπόριο που ανήλθε σε ύψος άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο εμπλέκει πλειάδα χωρών.

Τα δύο ινστιτούτα που αποκάλυψαν την οδό που χρησιμοποίησαν οι λαθρέμποροι και τα φορτία των υλικών που εστάλησαν, είναι το Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), με έδρα τη Σερβία και το Organized Crime and Corruption Reporting Project («πρόγραμμα αναφορών για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά» σε ελεύθερη μετάφραση).
Σύμφωνα με την έρευνα, τα υλικά αυτά προήλθαν από τη Βοσνία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβακία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Με αρχή από το 2012., οι οχτώ αυτές χώρες πούλησαν τα προαναφερθέντα στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με τα όπλα αυτά να καταλήγουν ομάδες και οργανώσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών μαχητών στη Συρία.
Στις οργανώσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται, το αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμικό κράτος» (ISIS), το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η Ανσάρ Αλ-Σαμ, ακόμα και ο ίδιος ο συριακός Στρατός! Επίκεντρο της μεταφοράς των φορτίων αυτών ήταν τα αεροδρόμια του Βελιγραδίου, της Σόφιας και της Μπρατισλάβας… Πρόκειται για νόμιμα φορτία που κάποιοι πλήρωσαν, με στόχο να εξοπλίσουν αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους στον συριακό εμφύλιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου