Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Άστον Κάρτερ: Οι Κούρδοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του ISIS


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, εξήρε το ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν οι Κούρδοι στην καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ και δήλωσε ότι ήταν απογοητευμένος που δεν προσκλήθηκαν στο Συνέδριο της Ουάσιγκτον, που είχε θέμα την καταπολέμηση των ισλαμιστών τρομοκρατών του ISIS.
Ο Κάρτερ είπε ότι οι Κούρδοι έπρεπε να συμμετέχουν στο Συνεδρίο της Ουάσιγκτον, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 30 χώρες, στην υπό την αμερικανική ηγεσία Συμμαχία κατά του Ισλαμικού κράτους, που συνεδρίασε την Τετάρτη.
Ο Κάρτερ είπε ότι οι Κούρδοι είναι φυσικό να έχουν απογοητευθεί που δεν προσκλήθηκαν στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι είναι οι μόνοι που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά των τρομοκρατών του Daesh και συνεχίζουν να το κάνουν.
Διακοίνωσε ότι είχε συναντηθεί με ιρακινές και κουρδικές ηγεσίες κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Ιράκ και επανέλαβε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την καταπολέμηση του Daesh.
Τα σχόλια του Κάρτερ ήρθαν μετά την επίκριση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, Μαστρούρ Μπαρζανί κατά του διεθνούς συνασπισμού για την εξαίρεση των Κούρδων από το Συνέδριο της Ουάσιγκτον με θέμα τον αγώνα κατά του ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου