Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

LIVE: Πραξικόπημα στην Τουρκία! Ο στρατός έστειλε mail στους δημοσιογράφους ότι ανέλαβε την εξουσία της χώρας - Κατέλαβαν την κρατική τηλεόραση

- Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος
- Κλειστές από τον στρατό και οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη
- Στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας
- Αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Άγκυρα
- ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG TOY NEWSIT
Πανικός επικρατεί αυτήν την ώρα στην Τουρκία, όπου αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια στρατιωτικού πραξικοπήματος, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δηλώνοντας πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την Άγκυρα. Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

 Ενημέρωση
είδος από :
  Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον αναπλρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για τις εξελίξεις στην Τουρκία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο υπουργείο.

Ο κ. Τόσκας έχει καλέσει τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και όλους τους επιτελείς με τους οποίους συζητάει το θέμα.

Σύμφωνα με πληρογφορίες, σε αυτή τη φάση γίνεται αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να καθοριστούν και οι ενέργειες της ΕΛΑΣ αν χρειαστεί.
  Ξανά σε λειτουργία η κρατική τηλεόραση
Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας, του TRT, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Μετά από λίγο άρχισε και πάλι η λειτουργία με κανονικό πρόγραμμα.
  Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα
Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα ετοιμάσουν σύντομα νέο Σύνταγμα!
  Η πρόσβαση σε Facebook, Twitter αποκλείστηκε
Η πρόσβαση στους γνωστότερους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, υπόκειται σε περιορισμούς στην Τουρκία, σύμφωνα με εταιρείες που παρακολουθούν την κίνηση στο Διαδίκτυο.
Η «εμπειρία» από την ιστορία των στρατιωτικών πραξικοπημάτων στην Τουρκία λέει ότι συνήθως την ανακοίνωση περί πραξικοπήματος την κάνουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί. Το μόνο που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή είναι η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδες εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάτι που να δείχνει στοιχεία που τεκμηριώνουν τα περί απόπειρας πραξικοπήματος.
Αυτό που φαίνεται στην Τουρκία, πέρα από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι οι χαμηλές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στην 'Αγκυρα, το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, ο αποκλεισμός του αεροδρομίου Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης από τανκς και η μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα.
Το ερώτημα είναι αν τα τανκς και οι στρατιώτες που δείχνουν οι τηλεοπτικές εικόνες να βρίσκονται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είναι στην υπηρεσία των πραξικοπηματιών ή αν τελούν υπό τις εντολές της κυβέρνησης.
   Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν την εξουσία για να προστατέψουν την δημοκρατική τάξη
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως κατέλαβε την εξουσία στην χώρα για να προστατέψει την δημοκρατική τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν και πως το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα.
Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN TURK μετέδωσε πως έχουν πιαστεί αρκετοί όμηροι στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα.
Ανάμεσα στους ομήρους, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ασφαλής, σύμφωνα με το CNN TURK
Ένας δημοσιογράφος του NTV ανέφερε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.
‘Ενας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε πως όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ακυρώθηκαν.
Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους αμερικανούς που βρίσκονται στην Τουρκία να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας εν μέσω απόπειρας στρατιωτικού πραξικομήματος, όπως ανέφερε αξιωματούχος.
  Αναμένεται διάγγελμα Ερντογάν
Ο άφαντος μέχρι τώρα Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτντογάν αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από λεπτό σε λεπτό αναμένεται διάγγελμα όπως μεταδίδει το Stratfor.
  Ο στρατός έχει καταλάβει την κρατική τηλεόραση
Εδώ και λίγα λεπτά ο στρατός έχει καταλάβει την κρατική τηλεόραση. Από τη στιγμή που έγινε αυτό η κρατική τηλεόραση παίζει συνέχεια το ίδιο δελτίο καιρό.
  O Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Διοικητή της ΕΥΠ
Με δική του πρωτοβουλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Διοικητή της ΕΥΠ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία
  Έκλεισε το αεροδρόμιο Ατατούρκ! Δεν πραγματοποιείται καμία πτήση



View image on TwitterView image on Twitter

Since 20 minutes no more outbound flights from  airport Istanbul.  

  "Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία"
Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
  Σε εξέλιξη ομηρία στο στρατηγείο του στρατού στην Άγκυρα - Πυροβολισμοί στην Κωνσταντινούπολη
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το στρατηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, ενώ σε εξέλιξη είναι ομηρία στο στρατηγείο του στρατού στην Άγκυρα.
Ανάμεσα στους ομήρους είναι και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων.


  Mail του στρατού στους Τούρκους δημοσιογράφους και ανταποκριτές
Όπως επιβεβαίωσε Ισπανός ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αλλά και οι ανταποκριτές έλαβαν email από τον στρατό ότι ανέλαβε την εξουσία στη χώρα.
  Πτήση μαχητικών στην Άγκυρα
23:36 Το ρεπορτάζ του CNN Turk

Πρόκειται για μια στρατιωτική επιχείρηση που δεν έχει άδεια, δεν ξέρουμε αν είναι πραξικόπημα και αν είναι ποιες δυνάμεις το πραγματοποιούν.

Άνθρωποι του πρωθυπουργού, ανέφεραν ότι σύμφωνα με πηγές ο στρατός δηλώνει ότι έχει πάρει τον έλεγχο της χώρας.


23:33 Τι λέει το Πεντάγωνο
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το Πεντάγωνο αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και ό,τι συμβαίνει καταγράφεται και προσμετράται...

  Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την εξουσία της χώρας
  Οι πρώτες εικόνες του Reuters από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη


  Απόπειρα πραξικοπήματος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ
Απόπειρα πραξικοπήματος είναι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία, σύμφωνα τουλάχιστο με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για απόπειρα κάποιας ομάδας στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων.
Ο Γιλντιρίμ είπε «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πραξικόπημα, αλλά για απόπειρα κάποιων ομάδων που με ανεύθυνο τρόπο και χρησιμοποιώντας τον οπλισμό που τους έχει δώσει το κράτος, επιχειρούν σε διάφορες περιοχές να ακινητοποιήσουν το λαό».
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου