Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Που είναι ο Άνθιμος ΟΕΟ! Εισβολή αντιεξουσιαστών στη μητρόπολη και διακοπή της λειτουργίας - Δείτε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν [pics]

Χαμός στη μητρόπολη με τη λειτουργία να διακόπτεται. Προσαγωγές αντιεξουσιαστών από άντρες των ΜΑΤ που κλήθηκαν και έφτασαν στο σημείο...

Στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν λίγο πριν τις 09.30 το πρωί αντιεξουσιαστές, διακόπτοντας την Κυριακάτικη λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών πέταξε έντυπο υλικό διαμαρτυρίας κατά των εκκενώσεων των καταλήψεων και στη Μητρόπολη επικράτησε αναστάτωση. Η ομάδα των 25 ατόμων άρχισε να φωνάζει συνθήματα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στην Μητρόπολη έφτασαν άντρες των ΜΑΤ. Κάπως έτσι οι αντιεξουσιαστές αναγκάστηκαν να βγουν αρχικά στο προαύλιο και στη συνέχεια έγιναν προσαγωγές, με την λειτουρία που πήρε απρόβλεπτη τροπή να συνεχίζεται. Δείτε τις εικόνες...
ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΦΩΤΟ από seleo.gr

Οι ποινές στους αντιεξουσιαστές

Με ποινή φυλάκισης 4 μηνών τιμώρησε προχθές το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι άτομα που συνελήφθησαν σε ένα από τα τρία υπό κατάληψη κτίρια της Θεσσαλονίκης όπου έγινε προχθες το πρωί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους. Πρόκειται για τους κατηγορούμενους του «Μανδαλίδειου» Μεγάρου, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας. Για όλους τους κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή για 3 χρόνια, εκτός από τον 6ο κατηγορούμενο, για τον οποίο η ποινή μετατράπηκε προς 5 ευρώ, ημερησίως. Όλοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζαν ότι η παραμονή τους ήταν παράνομη, ενώ έκαναν λόγο για «κατάληψη στέγης», τονίζοντας ότι εάν τους εζητείτο θα αποχωρούσαν. Πανεπιστημιακοί που κατέθεσαν από το βήμα του μάρτυρα αναφέρθηκαν στα στατικά προβλήματα του κτιρίου - το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ΑΠΘ - όπως επίσης στο γεγονός ότι το οίκημα δεν χρησιμοποιείτο για τις διδακτικές ανάγκες του Ιδρύματος. Κατέθεσαν δε, ότι υπήρχε «σιωπηρή ανοχή» από τις προηγούμενες πρυτανικές Αρχές σε ό,τι αφορά την παρουσία των«ενοίκων».

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν τρεις συγκατηγορούμενοί τους, που τελικώς κρίθηκαν αθώοι λόγω έλλειψης δόλου, ανάμεσα στους οποίους δύο νεαροί Ιταλοί που φιλοξενήθηκαν στο κτίριο, κάνοντας στάση στο ταξίδι τους προς τη Σαμοθράκη, κι ένας φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που επίσης δήλωσε φιλοξενούμενος. Στην αθωωτική πρόταση που έκανε για την περίπτωσή τους ο εισαγγελέας της έδρας, τόνισε ότι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για δημόσια περιουσία.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες των δύο άλλων καταλήψεων, δηλαδή του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα, και της 8όροφης οικοδομής επί της οδού Καρόλου Ντηλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τις 3 και 5 Αυγούστου, αντίστοιχα. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τους αφήσει όλους ελεύθερους.

3 σχόλια:

  1. Θαυμα ! Θαυμα !!! Θα ελεγα,οι πιστοι να κανουν τον σταυρο τους ,και να προσκυνησουν και την Παναγια ,διοτι ειναι ολοφανερο!! Ειδαν ενα αλλο φως!!!Δεν ειν'κακο !!Μια απλη σκεψη ,της πρωτης δημοτικου δηλαδη......με τους αρχοντες που ειχαν μεχρι στιγμης επι της γης.....χαιρι και καλο δεν ειδαμε!! Αντε να διαβασουμε και τιποτα αλλο....δεν εινα'κακο!!!!! Μπραβο στα παιδια που απεταξαν τον σατανα.....και μπουκαραν.....!!! Winde of change.....καλε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την άλλη φορά να πάτε με τσεκούρια, να το φχαριστηθείτε ΣΚΑΤΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ !!! Κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών, η Ελένη Παπαδάκη συνελήφθη στο σπίτι του φίλου και συναδέλφου της ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ Δημήτρη Μυράτ στα Πατήσια (21 Δεκεμβρίου 1944) από άνδρες του ΕΛΑΣ, κατόπιν διαταγής του Καπετάν Ορέστη, του 23χρονου αρχηγού της ΟΠΛΑ της περιοχής. Κατηγορήθηκε για φιλογερμανική στάση κι ως «φιλενάδα του Ράλλη», δηλαδή του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη. Φήμες κυκλοφορούσαν, πως παντρεύεται τον Ράλλη. Η πραγματικότητα ήταν ότι, οι οικογένειες Ράλλη και Παπαδάκη συνδέονταν με φιλία από τα προπολεμικά χρόνια κι η Ελένη Παπαδάκη είχε μεσολαβήσει στον Ράλλη για την απελευθέρωση ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ αντιστασιακών, ή Εβραίων καταζητούμενων. Πράγματι, η Παπαδάκη κατόρθωσε με τις διασυνδέσεις της να σώσει πολύ κόσμο ανεξαρτήτως ιδεολογίας, μεταξύ των οποίων τον γιό του γνωστού βιβλιοπώλη Ελευθερουδάκη και τον γιατρό Γιώργο Μουστρούφα, κατοπινό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας υπό τον Πέτρο Κόκκαλη στη Κυβέρνηση του Βουνού. Όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα. Τον Νοέμβριο του 1944, η Παπαδάκη διεγράφει από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που ελεγχόταν από το ΚΚΕ, για φιλογερμανική στάση.

    Τα μεσάνυχτα άρχισε η ανάκριση της Παπαδάκη από τον καπετάν Ορέστη και τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Δεκεμβρίου του 1944 καταδικάστηκε σε θάνατο από "έκτακτο στρατοδικείο" του ΕΛΑΣ. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε μαζί με άλλους μελλοθανάτους στα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ στο Γαλάτσι, όπου δολοφονήθηκε με 2 σφαίρες στον αυχένα από τον εκτελεστή =ΣΦΑΓΕΑ της ΟΠΛΑ Βλάσση Μακαρώνα. Η διαταγή του "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ" Ορέστη ήταν να εκτελεστεί =ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΙ με τσεκούρι, αλλά ο Μακαρώνας μάλλον τη λυπήθηκε και προτίμησε ένα πιο «ανώδυνο» τρόπο. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΚΑΦΡΟΥΣ ! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΦΙΛΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: Αμέσως μετά την εκτέλεση =ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ο Καπετάνιος του Α’ ΣΣ του ΕΛΑΣ Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας) εδώσε εντολή στον ΕΛΑΣίτη λοχαγό και διαμερισματάρχη Νίκο Ανδρικίδη για τον "πολιτικό" έλεγχο της ομάδας του Ορέστη, οι οποίοι αφού συνελήφθησαν παραδέχθηκαν ενώπιον "λαϊκού δικαστηρίου" του ΕΑΜ, πως ενήργησαν κατ’ εντολή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΕΝΤΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ? ΟΕΟ ? Οι υπαίτιοι της δολοφονίας, όπως ο Καπετάν Ορέστης της ΟΠΛΑ (ΔΗΘΕΝ Εθνικής Πολιτοφυλακής) καταδικάστηκαν σε θάνατο κι εκτελέστηκαν (= ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ - ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - ΞΥΠΝΗΣΤΕ) δημόσια στην πλατεία Κολιάτσου. Το 1945 ο Νίκος Ανδρικίδης παραπέμφθηκε σε κακουργιοδικείο κατηγορούμενος για την εκτέλεση =ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ των εκτελεστών της Παπαδάκη και καταδικάστηκε ισόβια. Ο φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης Βλάσης Μακαρωνάς εκτελέστηκε το 1948.

    Η Παπαδάκη παρέμεινε αγνοούμενη για 1 μήνα. Το πτώμα της βρέθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1945, προκαλώντας σοκ στην αθηναϊκή κοινωνία. Η κηδεία ήταν μεγαλοπρεπεστάτη, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, κι έγινε στις 28 Ιανουαρίου στο Άγιο Γεώργιο Καρύτση, παρουσία πλήθους κόσμου. ΠΟΛΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ Ο τραγικός θάνατος της Παπαδάκη έθεσε πρόωρα τέρμα σε μια λαμπρή καριέρα και την θρήνησαν ως εθνική απώλεια. Ο Άγγελος Σικελιανός ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΣ της αφιέρωσε τους στίχους, εν είδει επιγράμματος: ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ... ΛΕΠΙΔΕΣ

    Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που η λεπίδα του φονιά άστραψε
    κι όλος ο θεός της Τραγωδίας εφάνη.
    Μνήσθητι Κύριε: για την ώρα που άξαφνα, κ’ οι εννιά αδελφές εσκύψαν
    να της βάλουνε των αιώνων το στεφάνι.

    Ο επίλογος της δολοφονίας της Ελένης Παπαδάκη γράφτηκε με τη συγγνώμη του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη (πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ), και την εκτέλεση του Ορέστη ως ΔΗΘΕΝ «πράκτορα της Ιντέλιτζενς Σέρβις». Ο Μακαρώνας κι η ομάδα του συνελήφθησαν από τις ΝΟΜΙΜΕΣ αρχές, δικάστηκαν ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ Μ'ΕΝΟΡΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΙ ΑΝΤΕΞΕΤΑΣΗ καταδικάστηκαν σε θάνατο ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ κι εκτελέστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο για το κειμενο σου. Τα απλυταρια βεβαια δεν θα καταλαβουν τιποτε γιατι ειναι του επιπεδου του Μακαρωνα και του Ορεστη

      Διαγραφή