Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Τransformer κατάντησε τους φαντάρους ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος: στον 1ο ΛΔΒ της Ι ΜΠ 6 στρατιώτες καλύπτουν 20 υπηρεσίες!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η καταγγελία αφορά τον 1ο ΛΔΒ της Ι ΜΠ.
«Ο Λόχος έχει δύναμη 6 στρατιωτών και οι υπηρεσίες είναι 20 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας εξοδούχος, κανένας αδειούχος και αυτοί που απολύονται να μην μπορούν να πάρουν άδειες.
Οι στρατιώτες βγαίνουν μόνο με υπηρεσιακά και με το πέρας αυτόν αναλαμβάνουν εξαντλητικές ώρες περιπόλων και σκοπιάς και ο μέγιστος χρόνος που απομένει για ξεκούραση δεν ξεπερνά τις 3 ώρες.
Κατά την διάρκεια της ημέρας όλοι οι μόνιμοι στρατιώτες εκτός των υπηρεσιών επωμίζονται το ΚΨΜ, το 1ο γραφείο καθώς και το επιλοχάδικο.

Ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν πόστο ανάμεσα στις υπηρεσίες τους αγγαρεύονται από ανώτερους σε εργασίες όλων των ειδών και μετά, χωρίς δυνατότητα ξεκούρασης, αναλαμβάνουν εξαντλητικά ωράρια σκοπιάς.
Οι υπηρεσίες είναι 25-28 ενώ προβλέπονται πολύ λιγότερες.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, το κτήριο απαρχαιωμένο, τα μαγειρεία έχουν σοβαρές ελλείψεις και το φαγητό δεν τρώγεται.
Σε μεγάλη κλίμακα φταίει η διοίκηση της μεραρχίας καθώς και ο Λόχος Στρατηγείου αφού έχουν δώσει όλα τα πόστα της Μεραρχίας στον 1ο ΛΔΒ περνώντας όλες τις ευθύνες και στα στελέχη, και αυξάνοντας τις υπηρεσίες για τους στρατιώτες λόγω ανισοκατανομής υπηρεσιών».
Αλήθεια, τι έχει να πει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας για όλα αυτά;
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΑΙΤΙΑ
Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις-δεσμεύσεις του Πάνου Καμμένου για τη μεταφορά όλων των βυσμάτων στη παραμεθόριο και την ψήφιση του νόμου για τη θητεία τον Ιανουάριο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των κενών στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου.    
Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες των συναδέλφων που υπηρετούν στον Έβρο και τα νησιά. Στρατιώτες που είναι κατάκοποι, κοιμούνται 2-3 ώρες ημερησίως, χωρίς εξόδους αλλά με ατελείωτες υπηρεσίες.
Γιατί όμως βιώνουν τόσο άσχημες συνθήκες;
Γιατί είναι κοινό μυστικό ότι κάνουν πάρτυ τα βύσματα των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο από την παραμεθόριο.
Γιατί οι ΑΝΕΛ μετατρέπουν ολοένα περισσότερο τον Στρατό σε ψηφοθηρικό τους μηχανισμό αφού αρνούνται να υλοποιήσουν τις κυβερνητικές προεκλογικές δεσμεύσεις για κλείσιμο των άχρηστων στρατοπέδων. Θυμίζουμε την εξαιρετική κωλοτούμπα του Υπουργού Άμυνας ο οποίος υποχώρησε ατάκτως από την αρχική ανακοίνωση ότι θα κλείσει το Στρατόπεδο της Καλαμάτας, μετά τις αντιδράσεις των τοπικών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, που τύγχαναν της ευλογίας Του τοπικού Μητροπολίτη! Όλοι αυτοί μπορεί να βγάζουν πύρινους εθνικιστικούς λόγους αλλά στο δίλημμα αμυντικές ανάγκες ή ΕΥΡΩ, Ψηφίζουν ΕΥΡΩ!
Στα παραπάνω να προσθέσουμε τις μεταθέσεις-αποσπάσεις χιλιάδων στρατιωτών στα ΚΑΑΥ-Λέσχες Αξιωματικών για να απολαμβάνουν οι στρατιωτικοί του προνομίου των φθηνών διακοπών και υπηρεσιών χάρη στους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους-υπηρέτες.   
Τέλος, υπάρχουν σαφή προβλήματα διοίκησης και ξεκάθαρες ευθύνες των διοικητών που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χώσουν στεγνά τους υφισταμένους τους φαντάρους προκειμένου οι ίδιοι να φανούν αρεστοί στην ιεραρχία, προσδοκώντας οφέλη για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Η ΙΜΠ βρίσκεται στη Βέροια. Κανείς δεν παίρνει μετάθεση εκεί "τυχαία"...Τι να πούνε τα παιδιά της Πλάτης, του Πρωτοκλησσίου, του Κουφόβουνου, του Προβατώνα, της Καβύλης, των Φερών..Χώρια τα νησιά.. Ας ρωτήσουν εμάς που απολυθήκαμε από πάνω πού βγαίναμε στις εξόδους, όταν και όποτε είχαμε. Εξαιτίας τους τα στρατόπεδα της παραμεθορίου είναι άδεια και τα παιδιά του Έβρου βαράνε ατέλειωτα νούμερα στα στρατόπεδα και τα φυλάκια. Άλλοι έχουν να πάρουν άδεια 3 και 4 μήνες για να πανε να δούνε τους δικούς τους. Οι στρατιώτες του Έβρου είχαμε αλληλεγγύη μεταξύ μας γιατί αλλιώς δεν παλεύεται η θητεία πάνω. Δεν γκρινιάζαμε σαν γκόμενες ποιος πήρε πιο νωρίς υπηρεσιακό και ποιος έχει κάνει περισσότερες υπηρεσίες το μήνα. Για ένα πράγμα αναρωτιέμαι για τα βύσματα των πόλεων... Κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια σπίτι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπηρέτησα πριν πολλά πολλά χρόνια στο 503 τάγμα πεζικού στην Καβυλη. Τότε το τάγμα είχε έδρα στην Καβυλη δηλαδη ΛΥΤ και ΛΔ , 2ος και 3ος Βυσα και 1ος προκαλυψη. Μέση δύναμη τάγματος 670 στρατιώτες. Ήμουν στον ΛΔ η δύναμη ήταν 120 άνδρες. Κάναμε 4 δύωρες σκοπιές τον μήνα αλλά υπηρετούσαμε 28 μήνες. Μήπως η λύση είναι η αύξηση της θητείας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βυσματα που περνετε μεταθεσης σπιτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή