Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Στην Κύπρο δηλώνουν Μισθοφόροι Στρατιώτες με 19,9 απολυτήριο ενώ στη Γερμανία Παραιτούνται Μαζικά!

Οι δύο πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με την τύχη των Μισθοφόρων Στρατιωτών σε Κύπρο και Γερμανία νομίζουμε ότι πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα τον εργαζόμενο λαό μας καθώς απηχούν αφενός τις δραματικές συνθήκες και τα αδιέξοδα της νεολαίας, αφετέρου τις διαφορές που διαμορφώνονται πλέον εντός της Ε.Ε.    
Έτσι λοιπόν και ενώ το Υπουργείο Πολέμου του Πάνου Καμμένου διαρρέει ότι πρόκειται άμεσα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην πρόσληψη 600 Μισθοφόρων Στρατιωτών (ΟΒΑ).
Στην Κύπρο, σε αντίστοιχη προκήρυξη ακόμα και άριστοι μαθητές έκαναν αίτηση για τις 3000 χιλιάδες θέσεις επαγγελματιών οπλιτών που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Με βάση τον κατάλογο που ανήρτησε το Υπουργείο Πολέμου, 119 από τους 3651 υποψηφίους έχουν Γενικό Βαθμό απολυτηρίου πάνω από 18,5. Σημειώνεται πως οι αριστούχοι οπλίτες που υπέβαλαν αίτηση ήταν ακόμη περισσότεροι, όμως κόπηκαν στις προηγούμενες φάσεις της διαδικασίας, αφού είτε δεν παρουσιάστηκαν, είτε κόπηκαν στις υγειονομικές εξετάσεις.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως νεαρός με Γενικό Βαθμό Απολυτηρίου 19,9 έκανε αίτηση για τις συγκεκριμένες θέσεις.  
Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν αποκαλύπτει τη φιλοπατρία των Κυπρίων αριστούχων που τρέχουν να γίνουν Μισθοφόροι Στρατιώτες, αλλά αποτελεί μια τρανή απόδειξη των τραγικών κοινωνικών συνεπειών της ασκούμενης αστικής και κυβερνητικής πολιτικής στη Μεγαλόνησο. 
Αυτές τις συνθήκες όμως θα εκμεταλλευτεί τελικά το αστικό κατεστημένο στην Κύπρο για να προχωρήσει στην πρόσληψη Μισθοφόρων που κρίνονται αναγκαίοι για  τρεις λόγους: 
Πρώτον, γιατί εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός με την Τουρκία θα ενταθεί, άρα χρειάζονται μισθοφόροι που θα λειτουργήσουν τα σύγχρονα οπλικά συστήματα και θα σταθούν «πιο επαγγελματικά» στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης.
Δεύτερον, δρομολογείται η ακόμη μεγαλύτερη και πιο πολεμική εμπλοκή των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μάλιστα, το ελληνοκυπριακό κατεστημένο φαίνεται να κάνει στροφή από  την αρνητική του τοποθέτηση έναντι του ΝΑΤΟ-βασική εξάλλου συνιστώσα στην εφαρμογή των σχεδίων διαχωρισμού του Κυπριακού λαού, στο Πραξικόπημα κατά του Μακάριου, στην Τουρκική Εισβολή και στο μακροχρόνιο δράμα του λαού. Τώρα, δρομολογεί  την συνεργασία και είσοδο στο ΝΑΤΟ μέσω της υποβολής αίτησης για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ώστε η Κύπρος να συμμετέχει σε όλες τις δομές της Κοινή Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ!
Τρίτον, γιατί εφαρμόζοντας τα σύγχρονα αστικά δόγματα Άμυνας – Ασφάλειας, απαιτείται να δημιουργήσει εκείνες τις Ένοπλες Δυνάμεις που θα αναλάβουν την Καταστολή των Κοινωνικών Κινημάτων-Ασύμμετρων Απειλών, είτε στην Κύπρο, είτε σε όποια χώρα κρίνει η Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ! Η παραπάνω εξέλιξη σε συνδυασμό με την συμμαχία με το ελληνικό κράτος αλλά και την ανάπτυξη στρατιωτικών συμμαχιών με παρανομαστή την κοινή εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών αποτελούν ιστορικής σημασίας επιλογές, όπου αποδεικνύουν ότι το ελληνοκυπριακό κατεστημένο είναι αδίστακτο και έτοιμο να βουτήξει το λαό στο αίμα, προκειμένου να προχωρήσουν τα αμετροεπή κερδοφόρα σχέδια του. Εδώ εξάλλου εντοπίζεται και μια ειδικότερη αιτία για την πρόσληψη των 3000 Μισθοφόρων Στρατιωτών καθώς για τη φρούρηση των ενεργειακών εγκαταστάσεων -που θεωρούνται ιδανικός στόχος- απαιτούνται εξαιρετικά ειδικευμένα και αποτελεσμαστικά μέλη των Ειδικών Δυνάμεων. Για αυτό και οι Κύπριοι Μισθοφόροι πρέπει να είναι νέοι, να ανακυκλώνονται και στα 10 χρόνια να αποχωρούν από την Εθνική Φρουρά!
Και ενώ στην Κύπρο συμβαίνουν αυτά, στη Γερμανία καταγράφονται  μαζικές παραιτήσεις από τον στρατό αφού περισσότεροι από 400 Μισθοφόροι, έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische Post. Μεταξύ των παραιτήσεων των στρατιωτών, 153 είναι αξιωματικοί, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος για τις σπουδές τους συνολικά 5.6 εκατομμύρια ευρώ αφού σε σειρά κρατών, όσοι παραιτούνται είναι υποχρεωμένοι  να επιστρέψουν στο κράτος τα λεφτά της εκπαίδευσής τους. Τα ποσά αυτά που θα πρέπει να πληρωθούν στη γερμανική κυβέρνηση, κυμαίνονται μεταξύ 1200 και 69000 ευρώ!
Από τα μέσα του 2014 μέχρι σήμερα, 469 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες, έχουν υποβάλλει ανάλογες αιτήσεις να διακόψουν τις στρατιωτικές τους υπηρεσίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 67% των αιτήσεων, έχει γίνει δεκτό, ενώ το 25% απορρίφθηκε. Οι υπόλοιπες αιτήσεις δεν θεωρήθηκαν ολοκληρωμένες νομικά, ή ανακλήθηκαν από τους αιτούντες.
Γιατί όμως οι Γερμανοί Μισθοφόροι αποχωρούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις;
“Όταν το ρίσκο στο επάγγελμα του στρατιώτη -να σκοτώσει ή να σκοτωθεί σε κατάσταση μάχης- θεωρείται μια πιθανότητα για πρώτη φορά… μόνο τότε οδηγεί σε τέτοιες συνέπειες” αναλύει η Γερμανίδα πολιτική επιστήμονας Κατρίν Κουνέρτ στην Deutsche Welle. H Reihnische Post αποκαλύπτει ακόμα πως ο αριθμός των Γερμανών στρατιωτών που πάσχουν από μετατραυματικό στρες, ανεβαίνει ραγδαία. Το 2015, ο αριθμός είχε αυξηθεί κατά 15% συγκρινόμενα με εκείνα του 2014 (235 από 204 ασθενείς).
Ο γερμανικός στρατός επανδρώνεται αυτή τη στιγμή από 167 χιλιάδες άνδρες, αριθμός μικρότερος από τον στόχο που έχει θέσει το γερμανικό κράτος για 170 χιλιάδες. Η επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, σχεδιάζει 7000 επιπλέον προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το συμπέρασμα των παραπάνω είναι το εξής: όσο περισσότερο εντείνεται η συζήτηση χρήσης του Στρατού στο εσωτερικό της Γερμανίας, άρα και η πιθανότητα να στραφεί εναντίον του γερμανικού λαού και όσο κλιμακώνεται η συμμετοχή των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες τόσο περισσότεροι Μισθοφόροι αποχωρούν από τον Στρατό, καθώς αποκαλύπτεται ο βίαιος ταξικός του ρόλος και αποστολή!  
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να μείνουν μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Να μην επιτρέψουμε την αγωνία της Ανεργίας και τον εκβιασμό του εργασιακού μεσαίωνα –που πλέον εγκαθίσταται και στις Ένοπλες Δυνάμεις- να μας μετατρέψουν σε στυγνούς Μισθοφόρους των πλουσίων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.   
Αντίθετα, πρέπει να κλιμακώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Να αναπτύξουμε Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, ενάντια σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και την κυβερνητική πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Στο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού δεν έχουμε τίποτε να μοιραστούμε με τον κόσμο του πλούτου.
Μονόδρομος η ανατροπή του αστικού καθεστώτος που μας επιφυλάσσει βραχυπρόθεσμα το ρόλο ένοπλου φρουρού των σχεδίων αστικής κερδοφορίας, Πραιτοριανού του καθεστώτος βάρβαρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης.    
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Με πολυ μεγαλη εκτιμηση προς τον χωρο σας,θα μου επιτρεψετε να σχολιασω και κατι ακομα. Ουτε ειναι η πρωτη φορα που η ανθρωπινη κοινωνια βρισκεται σε κατασταση εξαθλιωσης,αλλα ουτε και το φαινομενο των μισθοφορων ειναι καινουργιο!! Εξ ανεκαθεν παντα υπηρχαν φαινομενα που δοκιμαζαν τους λαους,καθως και τους κατηγοροποιουσαν. Σε καθε εθνος,στις συμφορες,καποιοι αντεχουν και προχωρουν μεσα απο τις δοκιμασιες,καποιοι λυγιζουν! Δεν δεχομαι στην προκυμενη περιπτωση να εξαντλησω τοθεμα με το γνωστο...''φταιει το συστημα''!! Φυσικα και φταιει ,φυσικα και υπαρχει εκμεταλλευση και καταπιεση και αλλοτριωση....μα ,και απο την αλλη πλευρα,παντα θα βρεθουν οι ''προθυμοι''!!Ναι,πρεπει να εισαι προθυμος ,για να καταφυγεις στην μισθοφορικη στρατευση!Κατα τον ιδιο τροπο που νυκτα-μερα κατηγορουμε τους αρχοντες μας,για την προθυμια τους να μας ξεπουλησουν!! Ναι,υπαρχει ο διαολος παντου....θελει ομως και προσωπικη βουληση για να τον βαλεις μεσα σου!! Να τα λεμε ολα ,και προς θεου οχι απο την πλευρα του ηθικολογου!! Οση αρετη και τολμη θελει η ελευθερια,τοση οσφυοκαμψια στον θεο του χρηματος , θελει ο μισθοφορος!!! Διαφορετικα ,η ανθρωπινη κοινωνια εχει δωσει πολλες φορες περιοδους πεινας ,δυστυχιας και εξαθλιωσης!! Δεν εγιναν ολοι μισθοφοροι....μην τρελενομαστε λοιπον,και μετα ''οτι να'ναι''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ο καμμένος ποτέ θα βγάλει καμία προκήρυξη να πάρει επ.οπ? Πρέπει να πάρει τουλάχιστον 2000 άτομα εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή