Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΡΙΩΝ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ 298 Μ/Κ ΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ


ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Στο 298 Μ/Κ ΤΕ στην Σάμο τις προηγούμενες μέρες υπήρξε πρόβλημα με κοριούς. 

Είναι απαράδεκτο στρατιώτης που έρχεται να υπηρετήσει την θητεία του αλλά και στελέχη που κοιμούνται στο στρατόπεδο όταν έχουν υπηρεσία να κινδυνεύουν από κοριούς και να παθαίνουν προβλήματα υγείας. 
Και όπως ξέρετε το να σε τσιμπήσουν οι κοριοί είναι πολύ ενοχλητικό. 
Οι κοριοί καταπολεμούνται με καθαριότητα και την λήψη μέτρων τα όποια πρέπει να τηρούνται καθημερινά για να μην υπάρξει εκ νέου το ίδιο πρόβλημα.
Επιμέλεια χρειάζεται και ενδιαφέρον για τους στρατιώτες.
Τα θέματα αυτά μπορούν να λύνονται χωρίς ούτε καν να χρειάζεται να επέμβει ο διοικητής. 
Για παράδειγμα στρατιώτης πήγε 2 φορές την ίδια μέρα στον γιατρό με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας διότι είχε πρηστεί και ήταν γεμάτος κοκκινίλες , είχε έντονη φαγούρα και ήταν και αλλεργικός.
Το μόνο μέτρο αντιμετώπισης που έλαβε η μονάδα ήταν το τίναγμα των σεντονιών, ενώ οι συνάδελφοι  φαντάροι ουσιαστικά υποχρεώθηκαν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα σπρέι από το φαρμακείο για να ψεκάσουν τα κρεβάτια της μονάδας.
Η δημοσιοποίηση του θέματος ελπίζουμε να ταρακουνήσει όσους δεν έδειξαν την επιμέλεια που έπρεπε προκείμενου να προληφθεί το ζήτημα και κυρίως πάνω από όλα θα βοηθήσει να μην ξανασυμβεί στο μέλλον.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
http://diktiospartakos.blogspot.com

8 σχόλια:

  1. Υπάρχει ενας απλούστατος τρόπος αντιμετώπισης αλλά πολύ αποτελεσματικός... ΜΗΝ ΞΑΠΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΒΥΛΑ στα κρεβάτια. Με ότι και αν ψεκάσετε αν δεν ακολουθήσετε αυτη την απλη συμβουλή δε θα καταφέρετε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ακόμα ένας ακόμα πιο αποτελεσματικός ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΡΑΤΟ !!!

      Διαγραφή
    2. και κατι ακομη..ο 3,42 ειναι βλημα

      Διαγραφή
    3. Να μεριμνήσει η μονάδα. Δεν χρειάζεται να χώνονται οι φαντάροι σε ότι μαλακία που δεν έχει κανένα νόημα για την διαβίωση στο στρατόπεδο. Μία μέρα αντί να οτυς χώνουν σε βλακείες να βγάλουν κρεβάτια έξω και να τα κάψουνε.

      Διαγραφή
  2. υπαρχει και αλλος τροπος.

    1. εκπαιδευση του προσωπικου ωστε να ξερουν τους κινδυνους
    2. επιβλεψη απο τα οργανα υπηρεσιας οτι τηρουνται οσα πρεπει και ελεγχος των οργανων οτι κανουν σωστα την δουλεια τους
    3. οι παραβατες να γνωριζουν οτι θα τιμωρηθουν εαν δεν κανουν οτι πρεπει. Η χαλαροτητα και η αδρανεια ομως επιτρεπουν την καταπατηση των κανονισμων και των διαταγων.

    αληθεια σε ολα τα ταγματα εμφανιζονται προβληματα με κοριους; Εκει που δεν εμφανιζονται, ποια ειναι η αιτια; Μηπως το καρμα και η μοιρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παλιν ειμαι υπερ της αποψης που λεει πως αυτον τον συγκεκριμενο στρατο αυτης της συγκεκριμενης χωρας ,με τους αρχοντες που διαθετει......Οχι!! Και δεκα φορες Οχι δεν αξιζει να υπηρετησεις!! Συγνωμη,αλλα δεν ειμαι υπερ της συνθλιψης της ατομικοτητας και της προσωπικης αξιοπρεπειας ....απο οπου και αν προερχεται....για να μην πω και για οποιονδηποτε λογο !! Πως μπορει ενας ανθρωπος ,που για πολλους και διαφορους λογους καλειται να υπηρετησει την πατριδα ,οταν ο ιδιος δεν αισθανεται να τον σεβονται,να τον εκτιμουν και να του προφυλασσουν την ανθρωπινη υποσταση του!! Ειδικα οταν για τον τελευταιο λογο υποτιθεται πως τον κατατασσουν υποχρεωτικα στον στρατο!!Σιγουρα,δεν ειναι το μονο επιπεδο που με τον τροπο τους οι αρχοντες,υποδηλωνουν το ποσο λιγο σεβονται τον πολιτη!!! Αντε λοιπον και γερασαμε να ακουμε αυτα τα λογια τα μεγαλα!! Κανενας στον στρατο λοιπον!! Μα κανενας ομως!!! Και τοσες και τοσες των χιλιαδων που υπηρετησαν την πατριδα.....αχ η καιμενη!! Παντα βρεθηκαν αυτοι οι 5-6 τυχαρπαστοι που την ξεπουλησαν για παλιοσιδερα!! Κανενα παιδι λοιπον για τα μουτρα τους!Οσο για την δικαιολογια...'''αμα πεσουν παλω μας οι Τουρκοι...''' ελα Δημητρακη προβοκατορα....τα δωσαμε ολα...τι να βρει η Τουρκια να μας κανει χειροτερα; Ειμαστε αρκετοι απο μονοι μας!!Ασε μας στους κοριους μας και στο ζορι μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχικά σχολιασμό του θέματος, ο πολλές φορές σοφός ελληνικός λαός λέει "Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά", αν ο άλλος και ο κάθε άλλος δεν έχει κάποιους βασικούς κανόνες καθαριότητας στη καθημερινοτητά του, μια ζωή προβλήματα υγείας θα έχει. Και συμφωνώ απόλυτα με τον πρώτο σχολιαστή για το να μην ξαπλώνουν με τα άρβυλα. Ποιά η δουλειά των άρβυλων μέσα στο θάλαμο όταν ξεκουράζονται; Και για τα υπόλοιπα σχόλια του τύπου να μην πάει κανένας στρατό, ου 666, εκμετάλευση κτλ κτλ, αρχικά να παραθέσω οτί και εγώ στρατιώτης ήμουν, τον Νοέμβρη κατατάχτηκα και δήλωσα να μπώ στα ΥΕΑ. Είχα μια κάποια εκπαίδευση, ανώτερη και δυσκολότερη των στρατιωτών, 20 ώρες την ημέρα στο τρέξιμο και 4 ώρες έμεναν για ξεκούραση και με έβλεπαν οι στρατιώτες του στρατοπέδου και με λυπόντουσαν για το τι τραβούσα. Και έξοδο αν ήμουν τυχερός κάθε 7 ημέρες ή κάθε 15 αν δεν ήμουν. Άντεξα, τελείωσα με την εκπαιδευσή μου και πλέον είμαι Δόκιμος. Σε όλη την μέχρι τώρα διάρκεια της πορείας μου στο στρατό είδα ένα πράμα, κακομαθημένα από την μαμά παιδάκια, που τους καθάριζε το ψαράκι στο σπίτι μη τρυπηθεί από κανένα κοκκαλάκι ο γιόκας τους, να γκρινιάζουν για το παραμικρό, σαν να ήταν καμιά χαζογκόμενα που της χάλασε το νύχι. Ο στρατός υπάρχει για να μην χρειάζεται εσύ και ο κάθε εσύ να φοβάσαι κάθε μέρα για τη ζωή σου, να τιμήσεις τους προγόνους, ναι, αυτούς που γιορτάζεις με το ζόρι κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο για να μπορείς εσύ τώρα να γκρινίαζεις που δεν είχε ζεστό νερό όταν έκανες υπηρεσία στα μαγειρία και χαλούσαν τα δαχτυλάκια σου. Υπάρχει γιατι αλλιώς η Κύπρος θα ήταν όλη Τουρκική. Υπάρχει γιατί αλλιώς δεν θα είχε σταματήσει στα Ίμια το τότε (κοντινό χρονικά) συμβάν, αλλά θα είχαν μπεί μέσα στο σπίτι σου και θα σου βίαζε τη μάνα, την αδερφή, την κόρη ο κάθε Μουσταφά που θα ξυπνούσε κάποιο πρωί με τέτοια διάθεση. Και 8 μήνες (όλοι τον τελευταίο μήνα παίρνουν την άδεια απολύσεων,κακά τα ψέματα) της θητείας δεν είναι στην τελική και τόσσοι πολλοί, συγγνώμη αν χάνεις για αυτό το καιρό τα ποτάκια με τα γκομενάκια φιλαράκι, σε καταλαβαίνω, είναι εξαθλίωση. Η μανούλα και τα γκομενάκια μπορούν να περιμένουν 8 μήνες, δεν θα πάθουν τίποτα, αλήθεια. Από την άλλη βεβαίως, υπήρχαν και αυτοί που ήξεραν που βρίσκονται, τι στο λύκο ήρθαν να κάνουν σε αυτό το χώρο, έκαναν τις υπηρεσίες τους, έκαναν υπομονή, έμαθαν να κρατάνε ένα όπλο σε περιπτωση που χρειαστεί να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν(ίσως όχι αποτελεσματικά αλλά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, οχι να σου πεί τι είναι αυτό που μου έδωσες εδώ πέρα), γνώρισαν φίλους, έκαναν εχθρούς που δεν θα τους ξαναδούν, κράτησαν φωτογραφίες για τις στιγμές που μετρούσαν για τους ίδιους, τελείωσε η θητεία τους και πήγαν σπίτι τους. Το τελευταίο είδος εγώ προσωπικά το εκτιμώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βύσμα που πήγε ΥΕΑ για να λαμβάνει μισθό και να διατάζει τους φαντάρους, θα πρέπει να θυμάται ότι τους Τούρκους στην Κύπρο έφερε το Πραξικόπημα των Ελλήνων δικτατόρων στρατιωτικών και ότι αν ακολουθούνταν οι υποδείξεις Λυμπέρη στα Ίμια, πολύ απλά σήμερα δεν θα υπήρχε κανείς μας.
    Ας αφήσουμε λοιπόν τις υποδείξεις στους φαντάρους που τους τρέχουν με τον πιο χυδαίο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή