Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» στη Βουλή της Ελλάδας

Του Niko Ago
Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσα πολιτικά κόμματα υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την ανέγερση του τεμένους στο Βοτανικό. Οι ναζί και οι ΑνΕλ είπαν όχι. Και αν για τους ναζί, ουδείς περίμενε το αντίθετο, για τον Καμμένο, θα περίμενε κανείς να κάνει την υπέρβαση, έστω μια φορά, και να αποφύγει να συμπορευτεί μαζί τους. Δεν τα κατάφερε. Μάλλον δεν ήθελε. Και αυτό καταμαρτυρά πως παρά τις αρκετές «μεταμορφώσεις» του ιδίου αλλά και του κόμματος, άπαντες παραμένουν προσηλωμένοι στο όνειρο της… Βασιλεύουσας. Ας είναι.
Κατά δεύτερο, όμως, και σημαντικότερο – πέραν του γεγονότος πως, πρέπει να γίνει κιόλας το τζαμί, και να μη μείνει στα χαρτιά (κι άλλο)- από τη συζήτηση στη βουλή πρέπει να σημειωθεί η χυδαία επίθεση βουλευτού των ναζί, στον βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο ναζί βουλευτής, αποκάλεσε «Τούρκο» τον βουλευτή αλλά την ίδια στιγμή, όλοι τους, σαν κοπάδι γκρίζων λύκων, ζητούσαν να υποβάλλει δήλωση πως … δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη. Πώς πάνε μαζί αυτά τα δυο; Πάνε, αν οι φορείς αυτής της «λογικής» είναι οι ναζί.

Δεν θα κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας, αν υποστηρίξουμε ότι οι ναζί της χρυσής αυγής και οι «Γκρίζοι Λύκοι» της Τουρκίας, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, με μόνη διαφορά το όνομα. Και οι μεν και οι δε, μειονότητες κυνηγούν. Και ούτε είναι η πρώτη φορά που μέσα στη Βουλή, οι Έλληνες «Γκρίζοι Λύκοι», ντροπιάζουν το Κοινοβούλιο.

Η απάντηση του βουλευτή Ξάνθης ήταν αποστομωτική και δεν χρειάζεται συνήγορο. Υπενθύμισε σε έναν από αυτούς πως οι δικοί του πρόγονοι αγωνίσθηκαν κατά του φασισμού στην Αλβανία. Στο ερώτημα: «οι δικοί σου που ήταν;», ο ναζί δεν μπορούσε να απαντήσει. Διότι το πιθανότερο, οι δικοί του ήταν στα Τάγματα Ασφαλείας και συνεργαζόταν με τους «SS». Θα ήταν, όμως, παράλειψη, αν δεν σημειωνόταν η σιωπή των άλλων κομμάτων- πλην ΣΥΡΙΖΑ που ο βουλευτής ανήκει στο κόμμα του- στις αθλιότητες των ναζί. Τα, σε άλλες περιπτώσεις, μυγιάγγιχτα επιτελεία Τύπου τους, δεν έβγαλαν κάποια ανακοίνωση, απ’όσο γνωρίζουμε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, η σιωπή δεν είναι χρυσός. Μάλλον «νερό στο μύλο» των απογόνων του Χίτλερ είναι, ενώ είναι σίγουρο πως δεν είναι πρόθεσή τους. Τουλάχιστον, αυτό θέλουμε να πιστεύουμε.

3 σχόλια:

  1. γιατί να γίνει τέμενος?
    οι γείτονες είναι σωστοί απέναντί μας ?
    εμείς ποτέ δεν πήγαμε μέσα σε τζαμί να προκαλέσουμε όπως αυτή στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που πέρα από την ιστορία που έχει και πολλές φορές δεν την σεβαστήκαν καταστρέφοντας αγιογραφίες αλλά διαβάζοντας και το ΚΟΡΑΝΙ?
    Στο θέμα θρησκεία έχουμε κάνει πάρα πολλά στην Θράκη και στον Έβρο είναι γεμάτο τεμένη και μιναρέδες τα οποία λειτουργούν κανονικά ?
    Οι γείτονες έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο ( γιατί με τον Ερντογαν δεν παίζει ) για τους χριστιανούς που κάτοικούς στην Τουρκία και δεν μιλάω για το μια φορά τον δεκαπενταύγουστο που αφήνουν να λειτουργούν ?
    Και γιατί να μην μομιοποιηθούν οι παράνομοι χώροι που υπάρχουν τώρα (οποίος θέλει να τιμήσει τον θεό του είτε Αλάχ είτε θεός είτε Βούδας τον τιμάει παντού ) ?

    Περιμένω σωστές τεκμηριωμένες απαντήσεις αργυρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν προκειται να παρεις τεκμηριωμενη απαντηση απο τους εθνομηδενιστες του σπαρτακου. Αυτοι οτιδηποτε κτυπαει την πατριδα και την ορθοδοξια το προβαλουν και φυσικα το υιοθετουν

      Διαγραφή
  2. σημείωση σέβομαι την θρησκεία του μουσουλμάνου του βουδιστή του ινδουιστή και γενικά οποιουδήποτε άσχετα πως λέγεται ο θεός του αρκεί και αυτός να σέβεται τον δικό μου θεό και θρησκεία αυτός την δική μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή