Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Η Μέρκελ θα παροτρύνει τις μεγάλες εταιρίες να προσλάβουν πρόσφυγες

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κάλεσε τα στελέχη μερικών από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρίες να παραστούν σε μια συνάντηση, τον επόμενο μήνα, όπου θα τους παροτρύνει να προσλάβουν περισσότερους πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο και η κυβέρνηση επιθυμεί οι περισσότεροι να μπουν στην αγορά εργασίας, πράγμα που θα μειώσει την εξάρτησή τους από το κράτος ενώ το φρέσκο εργατικό δυναμικό να δώσει νέα ώθηση στην βιομηχανία της χώρας αφού το υπάρχον δυναμικό είναι γερασμένο. 
Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πιέσει τις απρόθυμες γερμανικές εταιρίες να προσφέρουν μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων για πρακτική, κυρίως στους πρόσφυγες. Την ίδια ώρα οι μεγάλες εταιρίες δέχονται κριτική επειδή δεν κάνουν αρκετά για να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας.

Οι εταιρίες από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι οι νεοαφιχθέντες δεν μιλούν γερμανικά και δεν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση.

Η Siemens, η Evonik , η Opel και η VW αλλά και η RWE θα μοιραστούν με την Μέρκελ τα αποτελέσματα ενός πιλοτικού προγράμματος με πρόσφυγες.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι τριάντα μεγαλύτερες γερμανικές εταιρίες, που είναι εισηγμένες στον DAX, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο είχαν προσλάβει μόνο 54 πρόσφυγες, με τους 50 εξ αυτών να απασχολούνται στο κέντρο διανομών της Deutsche Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου