Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Το Ιράν βομβάρδισε κουρδικά χωριά σε ορεινές περιοχές του Ιράκ

Οι ιρανικές πυροβολαρχίες νωρίς την Πέμπτη άνοιξαν πυρ σε ορεινές περιοχές της επαρχίας Αρμπίλ, στην ημι-αυτόνομη κουρδική περιοχή στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.
«Τις πρώτες πρωϊνές ώρες (της Πέμπτης) το Ιράν άρχισε να βομβαρδίζει τις ορεινές περιοχές της Αρμπίλ, δήλωσε ο Καβράν Κερίμ, κυβερνήτης της περιφέρειας Σιντεκάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο Κερίμ δήλωσε ότι ο έντονος βομβαρδισμός του πυροβολικού, ανάγκασε πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αναζητώντας ασφαλές μέρος. Πρόσθεσε ότι τέσσερα χωριά που βρίσκονται στην περιοχή της Σιντεκάν εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού.
Σημειώνεται ότι κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά που συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιρανικού Κουρδιστάν, οργάνωσαν μια σειρά επιθέσεων τον Ιούνιο εισβάλλοντας στο Αζερμπαϊτζάν και στις κουρδικές επαρχίες του Ιράν, ορμώμενοι από περιοχή του βόρειου Ιράκ
Ο στρατός του Ιράν είχε απαντήσει στις 26 Ιουνίου βομβαρδίζοντας θέσεις των Κούρδων στην περιφέρεια της Αρμπίλ, τραυματίζοντας πέντε αμάχους, μεταξύ των οποίων ήταν τρία παιδιά, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου