Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η ΤΟΥΡΙΚΗ ΜΙΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Ο διοικητής των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)Αμπντουλσετάρ Αλ Καντιρί (Abdulsettar Al Cadirî), δολοφονήθηκε τη Δευτέρα από δύο πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ.

Ο Αλ Καντιρί δολοφονήθηκε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος για την ίδρυση του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τζαραμπλούς [δείτε εδώ], δηλαδή του επιτελείου των SDF που θα διεξάγει την επιχείριση απελευθέρωσης της πόλης Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τζαραμπλούς την έχει βάλει στο μάτι και ο Ερντογάν και συγκεντρώνει στρατεύματα από την τουρκική πλευρά των συνόρων για να εισβάλει στη Συρία.

Η πόλη Τζαραμπλούς βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Ο Αλ Καντίρι, στην ανακοίνωση της ίδρυσης του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τζαραμπλούς, προειδοποίησε αυστηρά την Τουρκία ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεν θα επιτρέψουν τουρκική εισβολή στη Συρία και κάλεσε τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους προς τις SDF, ότι επίσης δεν θα επιτρέψουν τουρκική εισβολή στη Συρία.

Προφανώς και η δήλωσή του πρέπει να προκάλεσε μεγάλη ταραχή στους Τούρκους για να στείλουν φονιάδες να τον σκοτώσουν.

Οι τουρκοπράκτορες τον τραυμάτισαν θανάσιμα στο μέτωπο Σεξλέρ. Ο καπετάνιος των SDF μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Οι δύο πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ συνελήφθησαν από τους αντάρτες των SDF και ανακρίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου