Slider

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν ομοφυλόφιλους που όμως θέλουν να γίνουν μαχητές του!!!

Του Σορέν Σιλό*
Στα εδάφη που ελέγχει ανάμεσα στη Συρία και το Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος συνηθίζει να πετάει τους ομοφυλόφιλους από τις στέγες των σπιτιών. Αν το Κοράνι δεν καταδικάζει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία, οι τζιχαντιστές θεωρούν τον σοδομισμό «διαστροφή» και κατηγορούν τις δυτικές δημοκρατίες, μεταξύ άλλων, ότι «νομιμοποίησαν» την ομοφυλοφιλία.
Παρ’ όλα αυτά, η οργάνωση έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις που πραγματοποίησαν «στρατιώτες» της με έναν σεξουαλικό προσανατολισμό διαφορετικό από αυτόν που κυριαρχεί στη Ράκα. Τη νύχτα της 11ης προς τη 12η Ιουνίου, ο Ομάρ Ματίν σκότωσε 49 ανθρώπους σε ένα γκέι νυχτερινό κέντρο της Φλόριντα, δηλώνοντας πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Η οργάνωση ανέλαβε αμέσως την ευθύνη γι΄ αυτή την επίθεση κατά των «σοδομιστών». Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, ένας εραστής του δράστη δήλωσε ότι ο Ματίν ήταν 100% ομοφυλόφιλος. Αυτός ο προσανατολισμός του, τον οποίο απωθούσε, τον έκανε να αναπτύξει ένα μίσος κατά των γκέι. Το βεβαίωσε και η πρώην γυναίκα του, «υπήρχαν στιγμές που εξέφραζε τη δυσφορία του για τους ομοφυλόφιλους».

Έναν μήνα αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση που διέπραξε άλλος ένας «βίαιος» σύζυγος, που του άρεσαν κι εκείνου οι άντρες. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Λαχουαϊέι Μπουλέλ, που σκότωσε 84 άτομα με το φορτηγό του στη Νίκαια. Και στην περίπτωση αυτή, οι αποκαλύψεις για την «άσωτη» ζωή του -όπως είπε ο εισαγγελέας του Παρισιού- ήρθαν στο φως μετά την ανάληψη της ευθύνης από το Ι.Κ.

Το προφίλ αυτών των δύο δολοφόνων θέτει σε αμφισβήτηση την τζιχαντιστική διάσταση των πράξεών τους. «Οι ακραίες περιπτώσεις μπορεί να μοιάζουν με εξαιρέσεις, στην πραγματικότητα όμως ρίχνουν φως και στις άλλες περιπτώσεις: Μεγεθύνουν, όπως ένα μικροσκόπιο, αυτά που δεν φαίνονται εύκολα» σημειώνει ο καθηγητής Ψυχοπαθολογίας, Φετί Μπενσλαμά. «Στην περίπτωση του Ορλάντο, δεν είναι φυσικά η ομοφυλοφιλία πίσω από την πράξη, αλλά το μίσος που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ομοφυλοφιλίας. Πρέπει πάντα να εντάσσουμε την ομοφυλοφιλία σε ένα προσωπικό, και στην περίπτωση αυτή παθολογικό, πλαίσιο. Η ομοφυλοφιλία του Ομάρ Ματίν αποτελούσε γι’ αυτόν μια διαστροφή που έπρεπε να χειριστεί, σβήνοντας τον εαυτό του και όσους την ενσάρκωναν».

Πέρα από τις περιπτώσεις των δολοφόνων της Νίκαιας και του Ορλάντο, το ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας δεν είναι καθόλου περιθωριακό στη σφαίρα των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Monde», πολλοί ισλαμιστές είχαν ομοφυλόφιλες τάσεις. Και η πληροφορία αυτή δεν έχει στόχο να μειώσει την πολιτική διάσταση της τρομοκρατίας, αλλά να αποκαλύψει τα «μικρά πράγματα» που μπορεί να κρύβουν οι «μεγάλες ιδεολογίες».

Ο πιο γνωστός τρομοκράτης που η σεξουαλικότητά του ερχόταν σε αντίφαση με την υπόθεση που υπηρετούσε ήταν ο Σερίφ Κουασί, ένας από τους δολοφόνους του Charlie Hebdo. Οι υπηρεσίες που τον παρακολουθούσαν είχαν διαπιστώσει ότι είχε εραστή. Μερικά χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στη σφαγή στο Charlie Hebdo. Αντιμέτωπος με δύο απαγορεύσεις -τον σοδομισμό και την απεικόνιση του Προφήτη-, ο δολοφόνος καταδίκασε σε θάνατο τους παραβάτες του δεύτερου ταμπού, θεωρώντας έτσι ότι σβήνει τις δικές του αμαρτίες.

Η διαδρομή ενός νεαρού τζιχαντιστή, του οποίου θα διατηρήσουμε την ανωνυμία, δείχνει σε ποιο σημείο ο σαλαφιστικός πουριτανισμός αποτελεί έναν τρόπο διαχείρισης των εσωτερικών συγκρούσεων. Επιστρέφοντας από τη Συρία, ο Μ. ανακρίθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Ένας αστυνομικός τον ρώτησε γιατί ασπάστηκε το Ισλάμ.

«Την εποχή εκείνη, δεν ήμουν πιστός, ένιωθα ομοφυλόφιλος. Το Ισλάμ μού φάνηκε αληθινό, κατάλαβα ότι ήταν φτιαγμένο για μένα, και εδώ κι έναν χρόνο δεν νιώθω πια ομοφυλόφιλος. Ούτε έχω σεξουαλικές σχέσεις. Συνεχίζω όμως να μιλώ με ομοφυλόφιλους, κυρίως στο Facebook».

Ο προσηλυτισμός του φαίνεται λοιπόν ότι είχε στόχο την καταπολέμηση επιθυμιών που του φαίνονταν αισχρές. Το τέχνασμα όμως δεν πιάνει. Λίγο μετά τον προσηλυτισμό του, ο Μ. σχεδιάζει να πάει στη Γάζα. Ανακριτής: «Τα ταξίδια σας στη Γάζα παρουσιάζονται συχνά με τη μορφή σεξουαλικών φαντασιώσεων. Στις 4/12/2012 είπατε στον Χ ότι θα σας άρεσε να σας βιάσουν στα τούνελ που συνδέουν τη Ράφα με τη Γάζα. Τι έχετε να πείτε;» Μ. : «Είναι αλήθεια ότι θα μου άρεσε να έχω ακραίες επαφές εκεί».

Ο Μ. αποφασίζει τελικά να φύγει για τη Ράκα και προσπαθεί να πείσει δύο 17χρονους να τον ακολουθήσουν. «Ίσως το τζιχάντ να ήταν ένα πρόσχημα για να έρθω σε επαφή μαζί τους» αναγνωρίζει. Οι νεαροί γνώριζαν, άλλωστε, το ομοφυλόφιλο παρελθόν του. Μόλις έφτασε στη Ράκα, ο Μ. κλείστηκε σε ένα μπουντρούμι για πενήντα ημέρες. Η ισλαμική αστυνομία ανακάλυψε ενοχοποιητικές φωτογραφίες στη φωτογραφική του μηχανή. Ως εκ θαύματος γλύτωσε από τον θάνατο και του επιτράπηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Δεν αναζητούσα τον κίνδυνο» είπε στον ανακριτή, «επιδίωκα να εξιλεωθώ για την ομοφυλόφιλη συμπεριφορά μου που είναι αντίθετη στο Ισλάμ».

«Υπάρχουν χίλιοι τρόποι να ριζοσπαστικοποιηθεί κανείς, έχω δει όμως αρκετές περιπτώσεις όπου το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας κυριαρχεί» σημειώνει ο ψυχίατρος Σερζ Εφέζ, που παρακολουθεί καμιά δεκαπενταριά περιπτώσεις. Ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθεί εναλλάσσει βίαιους τζιχαντιστικούς ιστότοπους – κυρίως με αποκεφαλισμούς- με ιστότοπους ομοφυλόφιλης πορνογραφίας.

Άλλοι τζιχαντιστές βιώνουν πιο ανοιχτά την ομοφυλοφιλία τους. Ένας καθοδηγητής, αφού πέρασε ένα χρόνο στη Συρία, διέσχισε τα σύνορα με την Τουρκία και αποφάσισε να παραδοθεί. Ήρθε σε επαφή με τις γαλλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν αμέσως από τις τουρκικές Αρχές να τον συλλάβουν. «Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν ενώ γύριζε τα γκέι μπαρ της Κωνσταντινούπολης και μας είπαν ότι προφανώς είχαμε κάνει λάθος» λέει ένα μέλος των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών. «Ιδρώσαμε να τους πείσουμε ότι ήταν αυτός».

«Οι κρίσεις ταυτότητας που οδηγούν στη ριζοσπαστικοποίηση είναι πολλών ειδών» καταλήγει ένας Γάλλος ειδικός. «Η θρησκεία αποτελεί μια μετουσίωση: Παντρεύεσαι τον Θεό».

ΠΗΓΗ: Le Monde-ΑΠΕ

* Ο Σορέν Σιλό είναι, από τον Φεβρουάριο του 2008, αρθρογράφος της «Le Monde» (http://www.lemonde.fr/journaliste/soren-seelow/). Δημοσιογραφούσε στη γαλλόφωνη καμποτζιακή εφημερίδα Cambodge Soir, το διάστημα Δεκέμβριος 2002 – Αύγουστος 2007.

2 σχόλια:

 1. Μπράβο, ρε "παληκάρια της φακής"... Σας συγχαίρω για αυτήν την πολύ καταπλητική πανέξυπνη αίσθηση του χιούμορ που ... νομίζετε πως έχετε !!! Δώστε μου, μερικές Αντρίκιες ειλικρινείς απαντήσεις, όσο σας επιτρέπει να σκεφθείτε ο αποχαυνωτικός, μηδενιστκός Μαρξιστικός - Λενινιστικός - Τροτσκιστικός κρετινισμός σας ; ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΗΝ ΚΑΨΕΤΕ ΚΑΝΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ! Αφού μισήτε την Ελλάδα και τους Μη-Αριστερούς / Μη-Εθνομηδενιστές, τί θα λέγατε, αν η αθλήτρια της Ελλάδας ήταν μελαμψή ή ασιάτισσα; Θα την κοροϊδεύατε ως Ελληνίδα, ή θα την στηρίζατε ως μετανάστρια; ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ !!! Αν κυβερνούσατε, θα υπόστηρίζατε οικονομικά τις προπονήσεις και τους αγώνες της Βούλας Παπαχρήστου, ή θα την κόβατε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο Κούβελος ο άντρας της εβραίας ΔΗΘΕΝ δεξιάς Ντόρας; ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ;;; Θα την δολοφονούσατε, επειδή τα είχε κάποτε με τον ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΚΡΕΤΙΝΟ Κασιδιάρη; Όπως την ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη το 1944;;; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΘΕΝ "ΛΑΪΚΑ" ΣΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ;;; "ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ", ΠΑΛΙΟ...ΠΑΠΑΡΕΣ !!! Ποιος "αγωνιστής του ρουφιάνου της Γκεστάπο του Soroz" θα μου απαντήσει;;; Καλώς, δολοφονήσατε την Παπαδάκη ως πράξη φασιστικής τρομοκρατίας; Γουστάρετε τα τσεκούρια και τα αίματα; Σπάω μεγάλη πλάκα με την πάρτη σας, κι αν δεν σας αρέσει ... να πιείτε σταλινικό ξυδάκι! Κι ένα ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ άσχετο, σας άρεσε η ταινία Child 44; Εγώ τη βρήκα πολύ διαφωτιστική ! ΜΟΥ ΚΛΑΣΑΤΕ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ... ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ !!!

  Πόσο πολύ Τσούζει η αληθεια!!! Σας έκαψα τον βεβλαμένο, "αριστερό", διεστραμμένο, τροτσκιστικό ΑΝεγκέφαλο;;; Ξέρω, πως είναι πολύ δύσκολο κι οδυνηρό να σκέφτεσαι και ν'απαντάς για ... εγκλήματα άλλων! Ορίστε, λοιπόν, πάρτε ... στη μάπα κι ένα καλύτερο ευφυλόγημα / σόφισμα ! Έχω μπόλικα "ράμματα για τη γούνα σας", παλιοτόμαρα! Εφ'όσον η ήττα της Βούλας Παπαχρήστου καταρρίπτει τις ΟΝΤΩΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ρατσιστικές θεωρίες των κρετίνων, συνεργατών της Κρατικής Ασφάλειας, Χρυσαυγιτών, τί θα λέγατε, αν έπαιρνε το χρυσό; Πως η Χ.Α. έχει "δίκιο"; Επειδή γ@μήθηκε "ένα φεγγάρι" με τον Κασσιδιάρη; Τον πήρε χαμπάρι, πόσο επικίνδυνος παπάρας είναι, και τον παράτησε! Αυτό το "λάθος" είναι για θάνατο; Επειδή δεν ψηφίζει τον AxeL Chiprut Texas ;?; Είναι αριστερός; Εσείς Θα τον ξαναψηφίσετε; Πείτε μου! ΞΥΠΝΗΣΤΕ, και μην διαγράφετε σχόλια, γιατί όσο προσπαθείτε να με φιμώσετε, τόσο εγώ θα φωνάζω την ανθρώπινη δημοκρατική αλήθεια! Όσοι σήμερα καίνε (διαγράφουν) βιβλία, δηλαδή καταργούν την ελευθερία του λόγου, αύριο θα καίνε κι ανθρώπους! Ψάξτε να δείτε ποιος το είπε αυτό!!! Σας εύχομαι ολόψυχα "Καλά Μυαλά" (ψυχική υγεία) και δημοκρατική συνείδηση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΠΟΛΥΤΑ, ΛΕΒΕΝΤΕΣ MΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΦΑΓΕΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣIA!!! ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!
  Κατ'αρχήν, ο ΔΗΘΕΝ "ακροδεξιός" Σερίφης είναι ο διάσημος David Clarke, Μαύρος κι ο ίδιος, εκλεγμένος κατ' επανάληψη σε γενικές λαϊκές ψηφοφορίες στην επαρχία με πρωτεύουσα το Μilwaukee, με 40% Μαύρους και 22% άλλες μειονότητες (κυρίως ισπα-νόφωνους)!!! Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο Μαύρο, που απειλούσε τους αστυνομικούς κι ήταν γνωστός κακοποιός της περιοχής με ποινικό μητρώο, ήταν επίσης ... Μαύρος, όπως κι περισσότεροι αστυνομικοί της περιοχής! Μαύροι ρατσιστές ... ΔΗΘΕΝ αριστεροί των τρομοκρατικών οργανώσεων Black Lives Matters και New Black Panthers (τις οποίες χρηματοδοτεί κι ελέγχει ο "φιλάνθρωπος" χαζαροεβραίος, ρουφιάνος της Γκεστάπο από 14 ετών, οπαδός της παγκόσμιας εωσφορικής δικτατορίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων / Νέας Εποχής, κι αχυράνθρωπος των Ρόθτσιλντ, Μεγαλοαπατεώνας George Soroz) έχονται από άλλες πόλεις ως ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ για να κάψουν τις γειτονιές και τα μαγαζιά των ΝΤΟΠΙΩΝ μαύρων (ως Δήθεν Βολεμένων Προδοτών της «Φυλής» τους), όπως έχουν κάνει με σχέδιο στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ τα τελευταία δύο (2) χρόνια, ώστε να «Αναγκαστεί» να κηρύξει δικτατορία (έκτακτη ανάγκη) ο αριστερός, Μαύρος (όχι όμως απόγονος σκλάβων, αλλά δουλεμπόρων της Ανατολικής Αφρικής), κρυπτομοφυλόφιλος, κρυπτομουσουλμάνος πρόεδρος Ο-μπάμια!!! Αυτοί οι κατευθυνόμενοι Τρομοκράτες ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ και ΔΕΡΝΟΥΝ αθώους ανθρώπους, περαστικούς, στους δρόμους!!! Αυτούς τους Συμπολίτες και Ψηφοφόρους του (... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;?;) θέλει να προστατέψει ο Μη-Αριστερός, Μη-Εγκληματίας, Μη-Πουλημένος στην Εβραιομασονική Τραπεζοφασιστική Μαφία, Όχι «Yes Man» κι άρα ΣΥΜΦΩΝΑ με τη Κόκκινη "ΜΑΥΡΗ" (= εντελώς ψεύτικη) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αποκαλούμενος "ακροδεξιός", λεβέντης Σερίφης !!! Nα πλύνετε το στόμα σας με σαπούνι για τον πασίγνωστο και σεβαστό στην Αμερική, ηρωϊκό αγωνιστή της ανθρώπινης ελευθερίας κι αξιοπρέπειας, Μαύρο Σερίφη David Clarke, κοπρόσκυλα ερυθροφασίστες, πραγματικοί ρατσιστές φονιάδες των λαών υπέρ των Αφεντικών Τραπεζιτών!!!

  ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑLΑ "ΜΑΟ". ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι. Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα αλλά κατάντησαν ζητιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν την είδηση αλλά και για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η "τρύπα του λαγού" πηγαίνει πιο βαθιά από ότι αρχικά φαίνεται πάμε να δούμε τι είναι το Προεδρικό Διάταγμα No. 9855, που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά, αντισυνταγματικά, την μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Με το διάταγμα απευθύνεται έκκληση για τη δημιουργία ενός «μεταβατικού καθεστώτος εργασίας» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το διάταγμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη των στρατηγικών επιπέδων αυτάρκειας και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται αναγκαστικά από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια στον γεωργικό τομέα αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται στον τομέα τροφίμων για περίοδο 60 ημερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή