Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Συγκρούσεις του Βραζιλιάνικου λαού με την αστυνομία..Δεν θέλουν τους Ολυμπιακούς αγώνες

Αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού βρέθηκαν διαδηλωτές που κατέβηκαν στου δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο διαμαρτυρόμενοι κατά της κυβέρνησης αλλά και του υψηλού κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, την ώρα που η χώρα μαστίζεται από τη φτώχεια.
Περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι απέκλεισαν λεωφόρο στην Κόπα Καμπάνα, έξω από πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν αθλητές ολυμπιακών ομάδων και σταμάτησαν την κυκλοφορία, λίγο πριν τη διεξαγωγή της τελετής έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του προσωρινού Προέδρου Μισέλ Τέμερ, φώναζαν συνθήματα εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων και έκαψαν μια σημαία. Ακολούθησαν οδομαχίες, στήθηκαν οδοφράγματα ενώ άναψαν φωτιές, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική. Οι δυνάμεις καταστολής απώθησαν το πλήθος με δακρυγόνα και η ατμόσφαιρα έγινε πνιγηρή από την εκτεταμένη ρίψη χημικών.
Οι αρχές απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και απαγόρευσαν την αναμετάδοση εικόνων από τα επεισόδια.
Πηγή ΕΡΤ1, Αποστολή Β. Ιωάννου


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/08/blog-post_433.html#ixzz4GX4T8ggE

2 σχόλια:

  1. Αυτα ,ειναι κολπα ζορικα που τα κανουν στην Κοπα Καμπανα!! Εχουν και αυτο το ''blαck blog''....που δεν αστιευονται καθολου!! Οι κατακαημενοι οι Βραζιλιανοι!! Ενω εμεις βρε....κοτζαμ Ρεμο στελνουμε καθε χρονο στην Ψαρου,ετσι για να περιχαρησουμε τους τουριστες μας!! Εε οπως και να το κανουμε ....ειμαστε φιλοξενος λαος !!Οι Βραζιλιανοι μπορει να ειναι και οξυθυμοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ με αυτά. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ακύρωση τέτοιων προκλητικών φιεστων της αστικής τάξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή