Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-Ε.Ε.!

syrioi1prosfiges23Ο ΙΣΑ δίνει σήμερα στην δημοσιότητα έγγραφο που αποδεικνύει «την εγκληματική αμέλεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Πρόκειται για έκθεση-κόλαφο του Αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής στο ΑΠΘ Αλέξη Μπένου, η οποία απεστάλη στα συναρμόδια υπουργεία στις 21 Ιουλίου 2016 και περιγράφει τις τραγικές συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πρόσφυγες. Μάλιστα καταλήγει ότι αυτά τα Κέντρα πρέπει άμεσα να κλείσουν».
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκαλύπτει ότι κινδυνεύει η υγεία των προσφύγων καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η στέγαση των προσφύγων γίνεται σε αποθήκες εν αχρηστία μετά από βιομηχανική χρήση. Σε όλους τους χώρους υπάρχει συγχρωτισμός εκατοντάδων ανθρώπων σε ενιαίους χώρους, χωρίς επαρκή εξαερισμό, με συσσώρευση απορριμμάτων και αποβλήτων, κακές συνθήκες υγιεινής, ανεπάρκεια στη χορήγηση πόσιμου νερού και κυμαινόμενη ποιότητα και ποσότητα τροφίμων. Οι παλαιότερες χρήσεις των αποθηκών αυτών πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες έκθεσης των πληθυσμών αυτών σε γνωστούς ή άγνωστους παράγοντες κινδύνου.»

Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πως όλα τα κέντρα φιλοξενίας βρίσκονται σε πολύ κοντινή ακτίνα τόσο από μεγάλες εστίες αναπαραγωγής ανωφελών κουνουπιών (ορυζώνες Θεσσαλονίκης, κοίτη εκβολής Γαλλικού Ποταμού, λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου) στις οποίες συλλαμβάνεται σταθερά σε όλα τα έτη, πολύ σημαντικός πληθυσμός ανωφελών ακμαίων »και τονίζει ότι «η μακρόχρονη διαβίωση αυτών των κατ` αρχήν υγιών πληθυσμών σε παρόμοιες συνθήκες πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης τροφιμογενών και υδατογενών επιδημιών καθώς και μεταδιδόμενων με διαβιβαστές (κουνούπια) νοσημάτων, επιβαρύνει το γενικό βιοψυχοκοινωνικό επίπεδο υγείας του πληθυσμού και τον εκθέτει σε σειρά παραγόντων κινδύνου»

Σημειώνεται ότι σε προγενέστερο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 11 Μαρτίου 2016 με θέμα «τα νοσήματα που μεταδίδονται με τα κουνούπια στις περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες ή πρόσφυγες», επισημαίνεται ο κίνδυνος ελονοσίας και τονίζεται η ανάγκη έγκαιρης και συστηματικής υλοποίησης ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης των κουνουπιών.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ιδιαιτέρως σε περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούνται μετανάστες-πρόσφυγες η υλοποίηση συστηματικών προγραμμάτων και η εντατικοποίησή τους θα πρέπει να αναδειχθεί σε θέμα υψηλής προτεραιότητας για την αντιμετώπιση απειλών της δημόσιας υγείας που σχετίζονται με νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε τις προειδοποιήσεις των εμπειρογνωμόνων και με τις παραλείψεις της εξέθεσε σε σοβαρό κίνδυνο καταρχάς τους πρόσφυγες που ήρθαν στη χώρα μας και μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους. Επίσης εξέθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη Δημόσια υγεία ενώ απειλεί να εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας.

Καλούμε τους υπουργούς υγείας Α. Ξανθό και Π. Πολάκη να δώσουν εξηγήσεις για την άθλια υγειονομική κατάσταση των Κέντρων Φιλοξενίας -όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Α. Μπένου- καθώς και για τους σοβαρούς κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τόσο τους πρόσφυγες όσο και τη δημόσια υγεία.

Επίσης καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μας ενημερώσει:

-Να μας διευκρινίσει εάν πραγματοποίησε τα μέτρα τα οποία ζητούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ να ληφθούν τον περασμένο Μάρτιο.
-Ποια μέτρα πήρε για την ενημέρωση όσων απασχολούν εργατικό δυναμικό από χώρες στις οποίες ενδημεί η ασθένεια καθώς όπως ισχυρίζεται τα πρόσφατα κρούσματα ελονοσίας προέρχονται κυρίως από αυτό τον πληθυσμό. Πως διασφάλισε ότι έχουν Κάρτα Υγείας, τι έλεγχοι έγιναν και ποιες κυρώσεις επεβλήθησαν σε όσους εργοδότες τους απασχολούσαν παρανόμως.
-Ποιες εκστρατείες ενημέρωσης έγιναν για τα ατομικά μέτρα προστασίας ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου.

Τέλος καλούμε το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ι. Μπασκόζο να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία οδήγησε τη δημόσια υγεία και τη χώρα καθώς και για τους κινδύνους στους οποίους εξέθεσε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να έχει την στοιχειώδη ευσυνειδησία να παραιτηθεί.

Δείτε εδώ keelpno-odigia-prolipsis-elonosias και εδώ gnwmatefsi-katastasi-kentrwn-filoxsenias-keelpno τα σχετικά έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει λύση. Όλοι στις πατρίδες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ αγαπητοί “αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”!!! Πρέπει να καταργηθεί αυτό το ναζιστικό κόμμα, που οναμάζεται Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλάκή (ένα τερατούργημα του ακροδεξιού αρχιφασίστα και σημερινού συγκυβερνήτη τούτου εδώ του καθημαγμένου τόπου, του Πανούλη του Κα(η)μμένου, όταν παρίστανε τον Υπουργό Αιγαίου κι Εμπορικής Ναυτιλίας), να προσαχθούν τα μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης από τη "Λαϊκή Πολιτοφυλακή"/Ο.Π.Λ.Α. και τις "αδελφές" ισλαμικές πολιτοφυλακές "ISIS", "AL Qainta", "AL Nusra", "salafists", "Muslim Brotherhood" κ.α, στα "λαϊκά / προσφυγικά" δικαστήρια, να δικαστούν με τον ισλαμικό νόμο της Sharia, και να "εκτελεστούν" (= δολοφονηθούν) με οικτρό τρόπο για "εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας"!!! Φυσικά, θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της υποδοχής των ισλαμιστών "προσφύγων"/εισβολέων από το ΝΑΤΟ, τη Τουρκική Ακτοφυλακή και τους "αλληλέγγυους" (πολύ α-φερέγγυους) πράκτορες του Soroz, δηλαδή τη Διεθνή Αμνηστία, την ANTIFA, τον τΣΥΡΙΖΑ, τον ΑΝΤΡΣΥΑ, την "Ανοιχτή Κοινωνία", το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι", διάφορα "ιδρύματα"/Μ.Κ.Ο των ΗΠΑ / CIA και των ευρωπαϊκών χωρών, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (commission), τον ΟΑΣΕ (OSCE), το γερμανικό "Ίδρυμα Αντενάουερ" και τα γερμανικά κόμματα των "Πρασίνων" και των "Σοσιαλδημοκρατών", έτσι, για να "γυρίζει" το χρήμα από τσέπη σε τσέπη!!! Ένα καταπληκτικό δείγμα καλοπληρωμένης "γκρίζας/μαύρης" (= ψεύτικης) προπαγάνδας της Νέας Τάξης Πραγμάτων της "κλασσικής" γερμανικής σχολής του Δόκτωρος Γκέμπελς!!! Αυτά που περιγράφει, όντως αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διώκονται από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ, ανεξαρτήτως της χώρας/κράτους στην οποία τελέστηκαν!!! Ειδού, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για το Διεθνές Ποινικό Εγκλημάτων Πολέμου Δικαστήριο της Χάγης (το οποίο αθώωσε τον Μιλόσεβιτς το 2009, αφού πρώτα τον δολοφόνησε το 2006, όπως έδειξε η τοξικολογική ανάλυση) και τους καλούς κι ευαίσθητους Γερμανούς εισαγγελείς να εκφώσουν διεθνή κι ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και να καθαρίσουν αυτήν την υπηρεσία επιβολής του νόμου από τους δολοφόνους!!! Εν τω μεταξύ, οι "φιλάνθρωποι" εβραιότατοι Άγκελα Μέρκελ κι Αλέξης / AxeL Chiprut - Texas (University of Austin, Texas / George Bush Sr. / George Bush Jr. / George Soroz) μπορούν να φέρουν, με το αζημίωτο, και να εγκαταστήσουν μερικά ακόμα εκατομμύρια φανατικών ισλαμιστών (μεταξύ αυτών και πολλών αληθινών δολοφόνων), για να καταλύσουν τις "αστικές καπιταλιστικές" (= φιλελεύθερες - δημοκρατικές) κοινωνίες των ευρωπαϊκών λαών, κι έτσι, να επιβάλλουν την εβραιομασονική εωσφορική (= απάνθρωπη) Παγκόσμια Δικτατορία της Ν.Τ.Π. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ;? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Ο ΕΛΑΣ υπέγραψε συμφωνία με τη Γερμανική Στρατ. Διοίκηση Μακεδονίας-Αιγαίου και τους άφησε να φύγουν ανενόχλητοι με αντάλλαγμα οπλισμό! Είχαν υπογράψει με τον Τίτο και τον Βούλγαρο Γκεόργκι Δημητρόφ τη Βαλκανική Ομοσπονδία με κατάληψη της Β. Ελλάδας! Το ΕΑΜ ξεκίνησε από το 1942 μαζικές δολοφονίες πολιτών της συντηρητικής μεσαίας τάξης (γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, φτωχοί αγρότες, εργάτες), όταν προσέρχονταν με πρόσκληση του ΕΑΜ, να ενταχθούν στην "Εθνική" Αντίσταση! Παράδειγμα το κολαστήριο στο Φενεό Κορινθίας και πολλά άλλα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ στη Κατοχή! Το ΚΚΕ απείχε από τις εκλογές του Απριλίου 1946, όπου θα λάμβανε 30% και θα γινόταν αξιωματική αντιπολίτευση κι επιτέθηκε στο Λιτόχωρο! Ο "Άρης Βελουχιώτης" διέταξε πολλάκις τη δολοφονία αθώων οικογενειών αντιπάλων του ΚΚΕ (μικρών παιδιών), κι αγνών αγωνιστών κομμουνιστών! Ο ίδιος ο "Άρης" (ΔΗΘΕΝ πατριώτης) είχε πει σε δημόσια ομιλία στη Λαμία: "Να μείνουμε 2 εκατομμύρια οι Έλληνες, να ζήσουμε καλά..." κι "η Ελλάδα είναι ως τα Τέμπη"! Από το 1942 ο ΕΛΑΣ κατεδίωξε όλες τις πατριωτικές αντιστασιακές ομάδες που αρνούντο να ένταχθούν στο ΕΑΜ (παράδειγμα η δολοφονία του συνταγματάρχη Ψαρρού), οι οποίες προκάλεσαν περισσότερες απώλειες στους κατακτητές Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους, με σημαντικότερες τον ΕΔΕΣ του συνταγματάρχη Ναπολέοντα Ζέρβα και τη "Χ" του Κυπρίου στρατηγού Γρίβα - ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ από τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ. Στα "Δεκεμβριανά" (1944) στο Λεκανοπέδιο Αθηνών οι αθώοι άμαχοι που δολοφονήθηκαν, ή απήχθησαν κι εξαφανίστηκαν, ως προγραμμένοι, γιατί ΔΕΝ ήταν μέλη του ΕΑΜ, ξεπέρασαν τις 35.000 σε πληθυσμό 500.000 - ΤΟ 99,5 % ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΔΗΘΕΝ "ΔΕΞΙΟΙ" = ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Μετά τη "Βάρκιζα" το ΚΚΕ τήρησε τα "όπλα παραπόδας", κρύβοντας ένοπλες ομάδες κι οπλισμό στα βουνά, ενώ έστειλε χιλιάδες μέλη του για εκπαίδευση στις σχολές αξιωματικών του Στάλιν και του Τίτο! Ο Καπετάν Γιώτης (ΦΛΩΡΑΚΗΣ) έσφαξε όλους τους άοπλους τραυματίες στο Νοσοκομείο στο Καρπενήσι! Οι αντάρτες του ΑΝΤΙΔημοκρατικού Στρατού που εξέφραζαν επιφυλάξεις για τη συμμαχία με τη ΣΝΟΦ, εδολοφονούντο από τους "Καπετάνιους" δια τυφεκισμού! Η αριθμητική δύναμη του ΑΝΤΙΔημοκρατικού Στρατού έφτασε στο μέγιστο τις 30.000 άνδρες και γυναίκες (αρχές 1948), και περίπου το 40% ήταν "εθελοντές" Σκοπιανοί, Τσάμηδες, Βούλγαροι! Αντίθετα, ο Ελληνικός Στρατός ξεπερνούσε τις 350.000 άνδρες, χωρίς τη Χωροφυλακή! Τα θύματα των κομμουνιστικών "εκκαθαρίσεων" στη Βόρεια, κυρίως, Ελλάδα κατά τον "Εμφύλιο" (ΞΕΝΗ Εισβολή, τύπου "proxy War", όπως σε ΛΙΒΥΗ και ΣΥΡΙΑ) ήταν ΝΕΑΡΕΣ Δασκάλες (ΓΔΑΡΣΙΜΟ), ΓΕΡΟΙ Ιερείς κι πάνω από 150 Χιλιάδες αθώοι άμαχοι (π.χ. Τσουβάλι με μία ΓΑΤΑ μέσα), χωρίς τις απαγωγές γυναικόπαιδων ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ. Το Πρόβλημα είναι, πως ΕΠΙΤΗΔΕΣ οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ της ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ – ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΗΣ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ – ΦΙΛΟΜΟΝΑΡΧΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ζήταγαν "δήλωση μετανοίας πολιτικών φρονημάτων", τόσο από τους αγνούς κεντρώους αντιμοναρχικούς Δημοκράτες, όσο κι από τους καταδικασμένους από τα νόμιμα Στρατοδικεία (Κατάσταση Πολιορκίας) για ένοπλη στάση, φόνους, ληστείες, δολιοφθορά δημόσιας περιουσίας και κατασκοπία υπέρ ξένων δυνάμεων ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, εξομοιώνοντας κατ'αυτό τον τρόπο τα θύματα με τους Θύτες, θέλοντας έτσι, να συκοφαντήσουν τους κεντρώους φιλελεύθερους Δημοκράτες, για να τους εκβιάζουν προεκλογικά, αλλά στην πορεία ΚΑΘΑΓΙΑΣΕ τους οπαδούς του Ολοκληρωτισμού και του Αίματος, φανερούς και λιγότερο φανερούς "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ", επιτρέποντας τους να ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ / ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κέντρο, που ιστορικά αντιμάχεται τη ΞΕΝΗ Μοναρχία κι Εξάρτηση από τη ΑγγλοΣιωνιστική ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ Αυτοκρατορία! Το αγνό Δημοκρατικό Κέντρο έδωσε το περισσότερο αίμα στους αγώνες κατά των Ναζιστών κατακτητών, Κομμουνιστών Προδοτών, Τούρκων κι Άγγλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή