Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

«Ο διαμελισμός της Τουρκίας έχει καταστεί παράνοια»

Ο συγγραφέας Χασάν Τζεμάλ (Hasan Cemal) δημοσίευσε ένα άρθρο – γράφει το κουρδικό δημοσίευμα- που έχει ως τίτλο «Ο φόβος του διαμελισμού» με υπότιτλο «Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να διαμελίσουν την Τουρκία και να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος».
Ο φόβος αυτός σε όλη την δημοκρατική πορεία της Τουρκίας, εδώ και 90 χρόνια δεν σταμάτησε ποτέ.
Αυτός ο φόβος της διαίρεσης ή η παράνοια του διαμελισμού της Τουρκίας είναι μια ιδέα με την οποία διαπαιδαγωγούνται οι στρατιωτικοί και από την άλλη πλευρά αυτός ο φόβος που δεν λέει να τελειώσει, εμποδίζει την πορεία της δημοκρατίας εδώ και 90 χρόνια.
«Δημιουργία κουρδικού κράτους», ένας φόβος που ενέχει την καταστροφή της Τουρκίας και πιστεύεται ότι ξένες δυνάμεις απεργάζονται προς τον σκοπό αυτόν.
«Στην πραγματικότητα», γράφει ο συντάκτης, «αυτός ο φόβος έχει γίνει παράνοια, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας που έγινε από την εθνικιστική Δύση».
Σημειώνει ακόμη ότι το πρόβλημα με τους Κούρδους επί 90 χρόνια όχι μόνο δεν έσβησε αλλά αντίθετα έχει βαθύνει περισσότερο.
«Το PKK δεν έχει τελειώσει, έχει ρίζες και ως πολιτικό κίνημα ενισχύθηκε και κατέβηκε από τα βουνά προς τις πόλεις. Από την άλλη πλευρά οι Κούρδοι στο βόρειο Ιράκ παρέβησαν τις τουρκικές κόκκινες γραμμές και βαδίζουν προς μια κρατική υπόσταση».
Μετά την αυτονόμηση του βόρειου Ιράκ (νότιου Κουρδιστάν), χτύπησε τη θύρα της Άγκυρας η βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι της Συρίας εκμεταλλεύονται τις συνθήκες του εμφυλίου πολέμου στη χώρα και υπό την ηγεσία του PYD-YPG στην Ροτζάβα (δυτικό Κουρδιστάν) έχουν οργανωθεί.
Από το 2014 βλέπει κανείς σε κάθε πόλη στη Ροτζάβα να κρέμονται οι φωτογραφίες του Οτσαλάν.
Η Άγκυρα έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι το PYD της Συρίας είναι το ίδιο με το PKK στην Τουρκία. Εδώ και τέσσερα ή πέντε χρόνια η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει τους Κούρδους στη βόρεια Συρία, αλλά δεν τα κατάφερε.
Ο συντάκτης παραθέτει απόσπασμα από ομιλία του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου απόστρατου στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγκ που αναφέρει: 
Α. Οι κύριες δυνάμεις που θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Β. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και προσπαθούν να τις δυσφημίσουν.
Γ. Μετά το σκάνδαλο της ‘βαριοπούλας’, ήρθε η υπόθεση ‘Εργκένεκον’ και μετά η υπόθεση Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς και οι τρεις περιπτώσεις είχαν τον ίδιο σκοπό.
Δ. Πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου βρίσκονται οι ΗΠΑ, με στόχο να αποδυναμώσουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Ε. Κύριος στόχος τους (των ΗΠΑ) είναι να μειώσουν τη δύναμη του τουρκικού στρατού και να επιδιώξουν την επαναχάραξη των συνόρων, κυρίως με τη Συρία.
ΣΤ. Μια κουρδική αυτονομία στη βόρεια Συρία είναι άμεση απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας.
Ζ. Οι οργανώσεις του PYD-YPG δεν πρέπει να υπερβούν τις δυτικές όχθες του Ευφράτη.
Ο συντάκτης θα αναρωτηθεί εάν η διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση.
«Μετά τη συνάντηση κορυφής Ερντογάν- Πούτιν και στη συζήτηση για τη Συρία, αναμένεται να γίνει αλλαγή πολιτικής ως προς τη βόρεια Συρία;»
Ή ακόμη «ο άξονας Τουρκίας- Ρωσίας- Ιράν για τη Συρία, μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την Τουρκία;».

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΠΟΛΥΤΑ, ΛΕΒΕΝΤΕΣ MΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΣΦΑΓΕΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣIA!!! ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!
    Κατ'αρχήν, ο ΔΗΘΕΝ "ακροδεξιός" Σερίφης είναι ο διάσημος David Clarke, Μαύρος κι ο ίδιος, εκλεγμένος κατ' επανάληψη σε γενικές λαϊκές ψηφοφορίες στην επαρχία με πρωτεύουσα το Μilwaukee, με 40% Μαύρους και 22% άλλες μειονότητες (κυρίως ισπα-νόφωνους)!!! Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο Μαύρο, που απειλούσε τους αστυνομικούς κι ήταν γνωστός κακοποιός της περιοχής με ποινικό μητρώο, ήταν επίσης ... Μαύρος, όπως κι περισσότεροι αστυνομικοί της περιοχής! Μαύροι ρατσιστές ... ΔΗΘΕΝ αριστεροί των τρομοκρατικών οργανώσεων Black Lives Matters και New Black Panthers (τις οποίες χρηματοδοτεί κι ελέγχει ο "φιλάνθρωπος" χαζαροεβραίος, ρουφιάνος της Γκεστάπο από 14 ετών, οπαδός της παγκόσμιας εωσφορικής δικτατορίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων / Νέας Εποχής, κι αχυράνθρωπος των Ρόθτσιλντ, Μεγαλοαπατεώνας George Soroz) έχονται από άλλες πόλεις ως ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ για να κάψουν τις γειτονιές και τα μαγαζιά των ΝΤΟΠΙΩΝ μαύρων (ως Δήθεν Βολεμένων Προδοτών της «Φυλής» τους), όπως έχουν κάνει με σχέδιο στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ τα τελευταία δύο (2) χρόνια, ώστε να «Αναγκαστεί» να κηρύξει δικτατορία (έκτακτη ανάγκη) ο αριστερός, Μαύρος (όχι όμως απόγονος σκλάβων, αλλά δουλεμπόρων της Ανατολικής Αφρικής), κρυπτομοφυλόφιλος, κρυπτομουσουλμάνος πρόεδρος Ο-μπάμια!!! Αυτοί οι κατευθυνόμενοι Τρομοκράτες ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ και ΔΕΡΝΟΥΝ αθώους ανθρώπους, περαστικούς, στους δρόμους!!! Αυτούς τους Συμπολίτες και Ψηφοφόρους του (... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;?;) θέλει να προστατέψει ο Μη-Αριστερός, Μη-Εγκληματίας, Μη-Πουλημένος στην Εβραιομασονική Τραπεζοφασιστική Μαφία, Όχι «Yes Man» κι άρα ΣΥΜΦΩΝΑ με τη Κόκκινη "ΜΑΥΡΗ" (= εντελώς ψεύτικη) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αποκαλούμενος "ακροδεξιός", λεβέντης Σερίφης !!! Nα πλύνετε το στόμα σας με σαπούνι για τον πασίγνωστο και σεβαστό στην Αμερική, ηρωϊκό αγωνιστή της ανθρώπινης ελευθερίας κι αξιοπρέπειας, Μαύρο Σερίφη David Clarke, κοπρόσκυλα ερυθροφασίστες, πραγματικοί ρατσιστές φονιάδες των λαών υπέρ των Αφεντικών Τραπεζιτών!!!

    ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑLΑ "ΜΑΟ". ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
    Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι. Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα αλλά κατάντησαν ζητιάνα. Για όσους δεν γνωρίζουν την είδηση αλλά και για να σας δώσω να καταλάβετε ότι η "τρύπα του λαγού" πηγαίνει πιο βαθιά από ότι αρχικά φαίνεται πάμε να δούμε τι είναι το Προεδρικό Διάταγμα No. 9855, που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά, αντισυνταγματικά, την μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Με το διάταγμα απευθύνεται έκκληση για τη δημιουργία ενός «μεταβατικού καθεστώτος εργασίας» προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το διάταγμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την επίτευξη των στρατηγικών επιπέδων αυτάρκειας και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται αναγκαστικά από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια στον γεωργικό τομέα αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται στον τομέα τροφίμων για περίοδο 60 ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ (ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΣ;?) ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, Ή ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ (ΤΟΝ "ΦΑΣΙΣΤΑ" ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΌΜΩΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ);? ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΟΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ", ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ) "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" (ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ) ΚΟΜΜΑ!!!
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ;? Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/"ΙΑΒΕΡΙΚΗ" ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ;? ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Θ' ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ, ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Ή ΜΙΑ ΣΤΥΓΝΗ ΚΙ ΑΙΣΧΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ/"ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ"!!! ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΕ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΟΣΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ", ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ/ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ, ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΗ (ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ), ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΩΞΗ!!! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ 'ΧΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΧΘΟ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΤΕ ΟΤΙ, ΚΑΠΟΤΕ, ΤΟ "ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟ" ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΤΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ!!! ΚΑΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΙΣΧΥΡΟΥ" ΗΓΕΤΗ "ΣΩΤΗΡΑ", ΚΕΝΤΡΩΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ) ΜΥΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή