Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! 
Στα χακί και οι Κύπριες γυναίκες σε ρόλο Αναλώσιμου και Ανακυκλώσιμου Μισθοφόρου Στρατιώτη 

Μετά από την πρόσληψη των 3.000 επαγγελματιών οπλιτών και την υπογραφή αρχικά μονοετούς συμβολαίου η Εθνική Φρουρά βρίσκεται επί χάρτου μελετώντας τους επόμενους σχεδιασμούς της για να καλύψει τυχόν κενά. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», δικαίωμα πλέον να υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά ως Συμβασιούχοι Οπλίτες (ΣΥΟΠ), θα έχουν και οι Κύπριες γυναίκες από το 2017.

Οι γυναίκες ΣΥΟΠ θα προσληφθούν για να καλυφθούν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω της μείωσης της στρατιωτικής θητείας.

Στόχος είναι οι γυναίκες που θα προσληφθούν να τοποθετηθούν σε μάχιμες θέσεις, όμως δημιουργούνται πρακτικά προβλήματα τα οποία το υπουργείο Άμυνας πρέπει να αντιμετωπίσει όπως για παράδειγμα οι εγκυμοσύνες και οι άδειες τοκετού.
Πρόκειται για μια σαφή εξαγορά μιας κοινωνίας που βρίσκεται υπό τον βραχνά των μνημονιακών συνεπείων, όπου απόφοιτοι με απολυτήριο 19,9 κάνουν αίτηση για Μισθοφόροι, για μια θέση όμως Αναλώσιμου-Ανακυκλώσιμου Πολεμιστή, καθώς  αρχικά γίνονται δεχτοί μόλις για (1) χρόνο και το περισσότερο για (3) έτη!
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...
ΚΥΠΡΟΣ: ΑΟΖ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!
Τελικά, η ίδια, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και ο τρόπος που γίνεται, όχι μόνο δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες ανόδου του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αλλά προκαλούν την όξυνση της πολεμικής έντασης στην περιοχή και απαιτούν τρομακτικές θυσίες από τον κόσμο της εργασίας. Μάλιστα, όλα αυτά πραγματοποιούνται ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία επιβάλλει τρομακτικά Μνημόνια στο λαό της, με περικοπές μισθών –συντάξεων και τεράστιες κοινωνικές περικοπές, ενώ από παντού προβάλλεται ο φόβος κατάρρευσης της οικονομίας.
Για το ΝΑΤΟ και για εξοπλισμούς όμως υπάρχουν ευρώ!
Έχει σημασία να δούμε ότι μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα εις βάρος της νεολαίας ώστε με κυρώσεις και μεγάλα οικονομικά πρόστιμα να αντιμετωπίσουν την άρνηση της νεολαίας απέναντι στον στρατό, αλλά και την ενίσχυση του θεσμού της εφεδρείας, τώρα προχωρά η πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών και η δημιουργία ενός Ημιεπαγγελματικού Στρατού. 
H αριστερή κυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ, πρότυπο διακυβέρνησης για τον Τσίπρα και το ΑΚΕΛ, αφού έβγαλε τη λάντζα, τιμωρώντας τους ανυπότακτους Ελληνοκύπριους νεους με χιλιάδες ευρώ πρόστιμο-για να την αντιγράψει και ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος, θα αντικατασταθεί από τον Αναστασιάδη που ανταλλάσσει τη μείωση της θητείας στους 14 μήνες ώστε να πετύχει την κοινωνική συμφωνία στην πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων.

ΣΥΝΔΥAΣΜΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσκλησης που πρόκειται να δημοσιευθεί από το υπουργείο άμυνας "οι ΣΥΟΠ θα λαμβάνουν μηνιαίως 1127 ευρώ συν 13ο μισθό τον Δεκέμβριο κάθε έτους. Η σύμβαση που θα υπογράψουν όσοι επιλεγούν θα έχει αρχικώς διάρκεια ενός χρόνου και στη συνέχεια θα μπορεί να ανανεωθεί τρεις φορές για τρία χρόνια κάθε φορά, ώστε η συνολική υπηρεσία να ολοκληρώνεται στα 10 χρόνια. Οι ΣΥΟΠ με την αποχώρηση τους από την ΕΦ θα μπορούν να πάρουν φιλοδώρημα με προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει 3 ½ χρόνια υπηρεσίας. Το φιλοδώρημα υπολογίζεται με βάση συντελεστή ενός δωδέκατου (1/12) του μέσου όρου των συνολικών μηνιαίων απολαβών του ΣΥΟΠ πολλαπλασιαζόμενο επί τους μήνες υπηρεσίας και αναπροσαρμόζεται με βάση την αξία της εκάστοτε ισχύουσας ασφαλιστικής μονάδας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ)".
Ουσιαστικά το ελληνοκυπριακό κατεστημένο συνδυάζει τους τρόπους εκμετάλλευσης της νεολαίας. Εκτελεί άγρια ταξική επίθεση στα λαϊκά στρώματα, που χτυπημένα από την καπιταλιστική κρίση και τα Μνημόνια, θα δουν ως διέξοδο την καριέρα στρατιώτη, ενώ απαλλάσσει τα μεσαία και υψηλά κοινωνικά στρώματα από μερικούς μήνες θητείας. Ταυτόχρονα, εντείνει την εμπλοκή του λαού στην πολεμική προετοιμασία αυξάνοντας τις στρατιωτικές υποχρεώσεις των εφέδρων. 
Την ίδια μέθοδο εξάλλου είχαν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα οι ΥΕΘΑ Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου. Από τη μια μεριά ΠΑΣΟΚ—ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφιζαν το νόμο για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ., μειώνοντας την στρατιωτική θητεία και από την άλλη εφάρμοζαν-ανεπιτυχώς-σχέδια μετατροπής της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων, καλώντας το λαό σε Παλλαϊκή Άμυνα. Τα σχέδια τους αυτά πήραν σάρκα και οστά με τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων-που υπόκεινται υπηρεσιακά στο ΥΕΘΑ-και στα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής που στοχεύουν πρωτίστως στην καθυπόταξη του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού! Σε αυτόν εξάλλου έστειλαν και το λογαριασμό για τις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες, μιας από τις βασικές αιτίες της Χρεοκοπίας του λαού μας.

Αυτό το μέτρο κρίνεται αναγκαίο από το αστικό κατεστημένο για τρεις λόγους: 
Πρώτον, γιατί εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός με την Τουρκία θα ενταθεί, άρα χρειάζονται μισθοφόροι που θα λειτουργήσουν τα σύγχρονα οπλικά συστήματα και θα σταθούν «πιο επαγγελματικά» στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης.

Δεύτερον, δρομολογείται η ακόμη μεγαλύτερη και πιο πολεμική εμπλοκή των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μάλιστα, το ελληνοκυπριακό κατεστημένο φαίνεται να κάνει στροφή από την αρνητική του τοποθέτηση έναντι του ΝΑΤΟ-βασική εξάλλου συνιστώσα στην εφαρμογή των σχεδίων διαχωρισμού του Κυπριακού λαού, στο Πραξικόπημα κατά του Μακάριου, στην Τουρκική Εισβολή και στο μακροχρόνιο δράμα του λαού. Τώρα, δρομολογεί την συνεργασία και είσοδο στο ΝΑΤΟ μέσω της υποβολής αίτησης για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ώστε η Κύπρος να συμμετέχει σε όλες τις δομές της Κοινή Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ!


Τρίτον, γιατί εφαρμόζοντας τα σύγχρονα αστικά δόγματα Άμυνας – Ασφάλειας, απαιτείται να δημιουργήσει εκείνες τις Ένοπλες Δυνάμεις που θα αναλάβουν την Καταστολή των Κοινωνικών Κινημάτων-Ασύμμετρων Απειλών, είτε στην Κύπρο, είτε σε όποια χώρα κρίνει η Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ! 

Η παραπάνω εξέλιξη σε συνδυασμό με την συμμαχία με το ελληνικό κράτος αλλά και την ανάπτυξη στρατιωτικών συμμαχιών με παρανομαστή την κοινή εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών αποτελούν ιστορικής σημασίας επιλογές, όπου αποδεικνύουν ότι το ελληνοκυπριακό κατεστημένο είναι αδίστακτο και έτοιμο να βουτήξει το λαό στο αίμα, προκειμένου να προχωρήσουν τα αμετροεπή κερδοφόρα σχέδια του.

Εδώ εξάλλου εντοπίζεται και μια ειδικότερη αιτία για την πρόσληψη των 3000 Μισθοφόρων Στρατιωτών καθώς για τη φρούρηση των ενεργειακών εγκαταστάσεων -που θεωρούνται ιδανικός στόχος- απαιτούνται εξαιρετικά ειδικευμένα και αποτελεσμαστικά μέλη των Ειδικών Δυνάμεων. Για αυτό και οι Κύπριοι Μισθοφόροι πρέπει να είναι νέοι, να ανακυκλώνονται και στα 10 χρόνια να αποχωρούν από την Εθνική Φρούρα! 

ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η ιστορία του Κυπριακού λαού αποτελεί πηγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Η ύπαρξη της ελληνικής Μεραρχίας τη δεκαετία του 60’ δεν έφερε ειρήνη, αλλά κλιμάκωση της επίθεσης του ελληνοκυπριακού κατεστημένου και των εθνικιστικών κύκλων στην Τουρκοκυπριακή μειονότητα και στις τάσεις συμφιλίωσης-συνύπαρξης του εργατικού-αριστερού κινήματος. Τα ξένα στρατεύματα ήταν πάντα πηγή αστάθειας, επιβολής λύσεων που καθοδηγούνταν από τον επεκτατισμό των «Μητέρων Πατρίδων», την συνδιαλλαγή της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που ήθελαν την Κύπρο αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας (αυτές ήταν εξάλλου οι δεσμεύσεις Καραμανλή-Μεντερές). Το νησί σήμερα είναι υπερεξοπλισμένο, γεμάτο στρατεύματα, αλλά η πολεμική απειλή επικρέμεται. Η εμπιστοσύνη στα δόγματα Αποτροπής είναι δικαίως ανύπαρκτη, καθώς κατέρρευσαν στην περίπτωση των Ιμίων, φέρνοντας προ των πυλών την ελληνοτουρκική αναμέτρηση, σκοτώνοντας τελικά τρία παλικάρια. Τώρα, η Κύπρος βρίσκεται στην αγκαλιά του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ και διεκδικεί την άμεση συμμετοχή της στους νέους γύρους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Επίσης, η ιστορία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι πολύ διδακτική αφού πουθενά δεν έφερε την λαϊκή ευημερία, αλλά μόνο πολέμους, επεμβάσεις και ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων. Τον ολισθηρό δρόμο αυτό ακολουθεί και το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο!
Μόνη απάντηση σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς μπορεί να είναι η ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος, που θα αμφισβητήσει τα «εθνικά δίκαια» και τις «Μητέρες Πατρίδες», προτάσσοντας τα ταξικά-εργατικά συμφέροντα. Που θα απαιτήσει την ικανοποίηση των κοινών εργατικών δικαιωμάτων, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, όπως αυτοί αποφασίσουν.
Την άμεση απόσυρση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το νησί-ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ. Μπλοκάροντας τους εξοπλισμούς και την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. 
Εκφράζοντας την απαίτηση να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να μην εμπλακεί η Κύπρος σε καμιά βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση και να μην μπει στο ΝΑΤΟ. Να αποχωρήσει τώρα από την Ε.Ε. που προβλήθηκε ως λύση ειρήνης και ευμάρειας, αλλά που η καθημερινότητα αποδεικνύει τη διαιώνιση της κατοχής και την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης μέσω των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ
Η λύση του "Κυπριακού Αδιεξόδου" που προκάλεσε ο Μεγαλοϊδεατισμός των αστικών τάξεων και οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις μπορεί να απαντηθεί μόνο από την κίνηση Κοινωνικής Απελευθέρωσης του κόσμου της εργασίας στην Κύπρο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Εε με τις υγειες μας!! Αφου βρεθηκαν και γυναικες μισθοφοροι στην Κυπρο....τι να λεμε τωρα!! Μπορει να ειναι ''υπο κατοχην''....αλλα πολυ ''προχω '' νησι βρε παιδι μου!!Τι να πει κανεις....για το τσαντι της αλληνης!!! Μπραβο κοριτσια!! Το βλεπω εγω....ο επομενος 007 θα βρει ταιρι απο τα Κυπριακα στρατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή