Slider

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Στην Κύπρο Δωρεάν όλες οι μετακινήσεις των Φαντάρων ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος εξαφάνισε τις καταστάσεις επιβίβασης

Η σύγκριση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για δύο λαούς, τον Ελληνοκυπριακό και τον λαό μας που στενάζουν κάτω από τα Μνημόνια και την σκληρή ταξική πολιτική.
Όμως στην Κύπρο, για τους φαντάρους που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά προβλέπεται «Πρόγραμμα Δωρεάν Διακίνησης με Λεωφορεία», ενώ στην Ελλάδα οι Υπουργοί Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας όχι μόνο έχουν τους στρατευμένους γραμμένους στα παλιότερα των υποδημάτων τους, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει ο Στρατός να μας ξεζουμίσει οικονομικά και εργασιακά!
Στην Εθνική Φρουρά λοιπόν εφαρμόζεται «Πρόγραμμα που καλύπτει δωρεάν διαδρομές σε ολόκληρη την Κύπρο, για τις μετακινήσεις των εθνοφρουρών, από και προς τα στρατόπεδα, με μισθωμένα λεωφορεία. Ώρα προσέλευσης για υπηρεσία για όσους κάνουν χρήση του Προγράμματος Δωρεάν Διακίνησης, θεωρείται η ώρα προσέλευσής τους στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων και όχι στις Μονάδες. Από τη στιγμή, δηλαδή, που ένας εθνοφρουρός επιβιβάζετε στο λεωφορείο, θεωρείται ότι βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία. Κάνοντας χρήση του Προγράμματος, οι εθνοφρουροί λαμβάνουν μόρια για συμμετοχή σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα (λ.χ. ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα κ.λπ)».
Στην Ελλάδα βεβαίως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέχισε την απαράδεκτη απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ περιορίζοντας σε μία την κατάσταση επιβίβασης, από δύο που ήταν μέχρι το 2010 για τους στρατιώτες και κόβεται το δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο. Για του λόγου το αληθές:
Τρόπος χορήγησης Καταστάσεων Επιβίβασης, στο Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό, στους Εφέδρους Αξιωματικούς, Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012
ΑΡΘΡΟ 1, Δικαιούμενοι Κατάστασης Επιβίβασης:
3. Σε όλους τους Οπλίτες θητείας, χορηγείται μία (1) Κ.Ε. μετ` επιστροφής, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφ` όσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον 4 ημερών, για ένα μόνο τόπο προορισμού της επιθυμίας τους και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα πλην της αεροπορικής μετακίνησης. 4. Στους Οπλίτες θητείας, που υπηρετούν στη Νήσο Κύπρο, χορηγείται μία (1) Κ.Ε, μετ` επιστροφής, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφ` όσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον 4 ημερών, για ένα μόνο τόπο προορισμού της επιθυμίας τους και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής μετακίνησης.Αποτέλεσμα όσοι μετατίθενται σε Έβρο-νησιά-Κύπρο πρέπει από το υστέρημα τους να καταβάλλουν το κόστος της μεταφοράς τους στις άδειες που λαμβάνουν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το σοβαρό κόστος της μετακίνησης στις εξόδους των συναδέλφων, καθώς ελάχιστες μονάδες εξυπηρετούν με κίνηση στρατιωτικών οχημάτων τους εξοδούχους, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δυσβάστακτο το σημαντικό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Φυσικά, χρήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν αλλά αυτά δίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, για την πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών και για πολεμικούς εξοπλισμούς. Στους φαντάρους και στην λαϊκή οικογένεια απλώς φορτώνεται το κόστος της στρατιωτικής θητείας.
Τι συνέπειες έχουν όλα αυτά; Ας διαβάσουμε την επιστολή καταγγελίας των στρατευμένων από τον Έβρο.   
Μεγάλο το πρόβλημα μετακίνησης στους Φαντάρους- Ανάγκη χορήγησης Καταστάσεων Επιβίβασης
Τεράστια προβλήματα δημιουργεί στους ήδη οικονομικά εξαντλημένους φαντάρους του Βόρειου Έβρου (Καβύλη, Κουφόβουνο, Λαγός, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο ) το κόστος της μετακίνησης. Οι τιμές μιλάνε από μόνες τους. Να σημειωθεί φυσικά ότι σε όλες τις παρακάτω τιμές έχει αφαιρεθεί η στρατιωτική έκπτωση.  
Το πιο φθηνό μέσο παραμένει το τρένο που κοστίζει μέχρι την Αθήνα 26, 52 ευρώ! Με την επιστροφή δηλαδή. Πρακτικά όμως ελάχιστοι το χρησιμοποιούν αφού το μοναδικό δρομολόγιο φεύγει στη μία το μεσημέρι ενώ η έξοδος των φαντάρων είναι στις τρείς. Φυσικά κανείς δε μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα (πού θα μείνει εξάλλου; ) για να κάνει 16 ώρες ταξίδι και να χάσει έτσι 2 μέρες από την άδεια του.
Πάμε λοιπόν στη λύση του λεωφορείου το οποίο κοστίζει 28 ευρώ για Θεσσαλονίκη και 58ευρώ για Αθήνα (56 και 116 ευρώ αντίστοιχα, με επιστροφή).
Το αεροπλάνο είναι απλώς απαγορευτικό. Μια ενδεικτική τιμή είναι τα 130 ευρώ για πτήση μέχρι την Αθήνα χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Για αρκετούς φαντάρους τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Όσοι έχουν προορισμό τη δυτική Ελλάδα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξουν δύο μέσα. Η κατάσταση επιβίβασης όμως δικαιολογεί μόνο το ένα. Δηλαδή ακόμη και αυτό το ένα δωρεάν εισιτήριο που δίνει ο στρατός για αυτούς τους φαντάρους είναι ουσιαστικά μισό.
Πρόβλημα υπάρχει επίσης με τα ΚΤΕΛ ορισμένων περιοχών όπως της Εύβοιας και τη Κορίνθου που δεν προβαίνουν καθόλου στην προβλεπόμενη έκπτωση για τους φαντάρους και τους βάζουν να πληρώσουν ολόκληρο το εισιτήριο. Πρόκειται για αυθαιρεσία και απόπειρα αισχροκέρδειας από την πλευρά των επιχειρηματιών ή μαζεύτηκαν τα χρωστούμενα από την πλευρά του στρατού; Υπάρχουν εύλογα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν άμεσα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία γιατί ένα μεγάλο σκάνδαλο έρχεται στη δημοσιότητα. Τα ποσά είναι μεγάλα αν σκεφτείτε 25% της τιμής του εισιτηρίου x αδειούχους φαντάρους x χρονικό διάστημα που έχει σταματήσει η έκπτωση.
Όποιος έχει την ελάχιστη σχέση με τα στρατόπεδα του Έβρου δε μπορεί να αδιάφορος. Οι φαντάροι δεν αξιοποιούν πλέον τις εξόδους τους και παραμένουν στο στρατόπεδο για να γλιτώσουν λίγα ευρώ. Κάνουν οικονομία στα πάντα. Ένα μόνο επιπλέον δωρεάν εισιτήριο θα εξασφάλιζε τις εξόδους ενός μήνα.
Ευτυχώς όμως εκτός από τη γενικότερη μαυρίλα υπάρχουν και κατακτήσεις. Όποιος εξοδούχος παραμένει στο στρατόπεδο δικαιούται συσσίτιο. Επιπλέον σε όλες τις μονάδες υπάρχουν κινήσεις που πηγαινοφέρνουν τους φαντάρους στις κοντινές πόλεις.
Είναι φανερό ότι η συνεχιζόμενη πίεση φέρνει αποτελέσματα. Ο Βόρειος Έβρος μπορεί να γίνει παράδειγμα για τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Αφού γίνεται εδώ μπορεί να γίνει παντού. Καλούμε τους φαντάρους σε άλλες μονάδες που πληρώνουν ταξί και παραγγέλνουν σουβλάκια-πίτσες, να δουν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Να επιμείνουν στις διεκδικήσεις τους, να απαιτήσουν τα αυτονόητα.
Τα οικονομικά προβλήματα είναι έκδηλα και στα μόνιμα στελέχη. Φαίνεται στα σχόλια που κάνουν, στις συζητήσεις. Στα ίδια τους τα πρόσωπα. Αυτό μάλλον έχει φέρει και ένα κλίμα κατανόησης τουλάχιστον στα οικονομικά ζητήματα των φαντάρων. Υπάρχει όντως μια τάση να βοηθάνεΘα σε βάλουν για παράδειγμα και στο δικό τους αυτοκίνητα αν συμπίπτουν οι διαδρομές.
Δε φτάνει όμως μόνο η καλή θέληση. Βλέπουν τα προβλήματα, τα ζουν από κοντά πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να διαμαρτυρηθούν και να πιέσουν. Ως πότε θα παραμένουν διαχειριστές καταστάσεων που δεν παλεύονται πια. Μπορούν να κάνουν περισσότερα και το ξέρουν. Είναι και για το δικό τους συμφέρον.
Μόνη απάντηση στα προβλήματα μας ο Ελεύθερος Συνδικαλισμός. Να διεκδικήσουμε τη ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ-ΕΞΟΔΟΥΣ! ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ
 Συνάδελφοι, Σας καλούμε μαζικά να παρουσιαστείτε στα Φρουραρχεία των τόπων καταγωγής σας, μετά το τέλος της άδειας σας και να δηλώσετε την οικονομική αδυναμία σας να επιστρέψετε στη μονάδα που υπηρετείτε στη παραμεθόριο. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτή μας την πράξη. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει ότι παραβιάζουμε κανένα νόμο και διαταγή. Κανείς δε μπορεί να μας τιμωρήσει. Είναι ντροπή στην κυβέρνηση, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που μας εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο, που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας σε αυτή την κατάσταση και επιπλέον, τον υποχρεώνουν να καταβάλλει το υπέρογκο κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης του παιδιού του, δηλαδή εμάς, που μας αμείβουν με το εξευτελιστικό και προσχηματικό πόσο των 8.7 ευρώ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου