Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ:
Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ!
 ΤΟΜΠ σε νέα υπηρεσία
Αποκτώντας παράταση ζωής, πολλά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού υπηρετούν σε καθήκοντα πολιτικής προστασίας με κυβερνητικές υπηρεσίες.
Στην συλλογή αυτή, παρουσιάζεται το αειθαλές Μ-113 (κι ένα YPR-765 ολλανδικό στην τελευταία φωτό) που αποκτήθηκαν δωρεάν από τις οικείες στρατιωτικές δυνάμεις μετά την απόσυρσή τους και επανεξοπλίστηκαν για καθήκοντα προστασίας, πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές ή επέμβασης εναντίον ενόπλων για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού και ομήρων πολιτών.
Η κιβωτιόσχημη σιλουέτα του Μ-113, η ύπαρξη αποθέματος ανταλλακτικών και εκπαιδευμένου (πρώην στρατιωτικού) προσωπικού για τη συντήρηση και χειρισμό του κάνουν την επιλογή πιο εύκολη από την απόκτηση ενός σύγχρονου ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος για να χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια καθήκοντα.
Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, τα περισσότερα οχήματα ανήκουν σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ, που οι διαδικασίες "πολιτικοποίησης" είναι πιο εύκολες. Μπορεί όμως να συναντήσει κανείς το "πυροσβεστικό" (ουσιαστικά όχημα διάσωσης) στην Γαλλική Άνω Κορσική ή το όχημα επέμβασης των Ιταλών Καραμπινιέρων στην Ευρώπη.
Η μετατροπή του οχήματος σε πολιτικό είναι απλούστατη και οικονομική. Απλά αφαιρούνται τα καπνογόνα και το πολυβόλο, το όχημα αποκτά πινακίδες κυκλοφορίας κι ένα διακριτό βάψιμο και... έτοιμο. Υπάρχει μία περίπτωση που ο αστυνομικός διευθυντής του Τολέντο (Οχάϊο-ΗΠΑ) αιτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ένα κονδύλι $25,000 για να εξοπλιστεί το Μ-113 του τμήματος με νέες ελαστικές ερπύστριες της BAE Systems ώστε να μην καταστρέφεται το οδόστρωμα.
Πόσες εφαρμογές μπορείτε να σκεφτείτε?




Προέλαση-Limit Of Advance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου