Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γιλντιρίμ: Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία θα συνεχιστεί μέχρι να υποχωρήσουν οι Κούρδοι μαχητές

ImageΗ στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εντός του συριακού εδάφους με την στήριξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί έως ότου οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) επιστρέψουν ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε και μεταδόθηκε ζωντανά από το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk, η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να αγνοηθεί εάν πρέπει να βρεθεί μια πολιτική επίλυση στην σύγκρουση της Συρίας.
Νωρίτερα σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαράμπλους, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αποσπώντας την από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έπειτα από μια επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία.

"Ολόκληρη η Τζαράμπλους απελευθερώθηκε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ Οτμάν, διοικητής μιας οργάνωσης ανταρτών, της Σουλτάν Μουράντ, που συμμετείχε στην επίθεση για την κατάληψη της πόλης αυτής στη βόρεια Συρία.
Ένας εκπρόσωπος μιας άλλης οργάνωσης των ανταρτών, της Νουρεντίν αλ Ζίνκι, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές υποχώρησαν προς την κατεύθυνση της πόλης αλ Μπαμπ, νοτιοδυτικά της Τζαράμπλους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, γνωστοποίησε από την πλευρά του πως η Τζαράμπλους έπεσε στα χέρια των ανταρτών καθώς "ελάχιστη αντίσταση" προβλήθηκε από την πλευρά των τζιχαντιστών.
Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σήμερα μια επιχείρηση δίχως προηγούμενο στη Συρία, όπου έστειλε άρματα μάχης, αεροσκάφη και ομάδες των ειδικών δυνάμεων για να βοηθήσει τους σύρους αντάρτες να εκδιώξουν το ΙΚ από τη Τζαράμπλους, πολύ κοντά στα σύνορα.

Είναι η πρώτη φορά αφότου το ΙΚ ανακήρυξε, τον Ιούνιο του 2014, την ίδρυση του "χαλιφάτου" του στις περιοχές που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του στο έδαφος της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ που οι τζιχαντιστές πρόβαλαν τόσο λίγη αντίσταση σε μια επίθεση για την ανακατάληψη μιας περιοχής που κατείχαν.

Σύμφωνα με τον γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς, ο οποίος είναι ειδικός στη Συρία, η Τζαράμπλους έχει περίπου 30.000 κατοίκους, οι μισοί εκ των οποίων είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Ο πληθυσμός της είναι κυρίως αραβικός αλλά πριν από την κατάληψη της πόλης από το ΙΚ, τον Ιανουάριο του 2014, στην πόλη ζούσαν πολλά μέλη της τουρκομανικής και της κουρδικής μειονότητας.

2 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από το ιστολόγιο DC Leaks: Πώς ο Τζ. Σόρος μετατρέπει την Ελλάδα και τις άλλες Ευρωπαίκές Χώρες σε ισλαμικές αποικίες ελέγχοντας τα ΜΜΕ/δημοσιογράφους, πολιτικούς, τράπεζες κλπ.!
    Από το 1979 το δίκτυο των ιδρυμάτων OSF του "επενδυτή" 86χρονου Ουγγροεβραίου "αμερικανού" Τζ. Σόρος (πραγματικό όνομα György Schwartz), που "επενδύει" στη διασάλευση της παγκόσμιας ειρήνης κι έννομης τάξης, διέθεσε πάνω από 5 δισεκατ. Ευρώ σε πληθώρα ποικίλων οργανώσεων με εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες, αποκαλύπτουν τα DC Leaks.
    Αρκετά από αυτά κατέληξαν στον κaθηγητή Γιάννη Καρρά και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου (του Alexis/AxeL Chiprut - Texas), Ματθαίο Τσιμιτσάκη, κι επίσης σε 6 ελληνικές ιστοσελίδες, 6 ελληνικές εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ, προκειμένου να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα και να κατευθύνουν την ελληνική κοινή γνώμη κατά της Ρωσίας κι υπέρ της Ουκρανίας.
    Χρηματοδότης των ελληνικών ΜΜΕ ήταν ο ευρωπαϊκός βραχίονας του OSF, η οργάνωση Policy Association for the Open Society (PASOS) με έδρα την Πράγα, που δραστηριοποιείται υπέρ των ανοιχτών συνόρων και την κατάργηση της βίζας και στους χρηματοδότες της περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα όπως: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, NATO, EACEA, UNDEF, NED κ.ά.
    Τα ιδρύματα του Τ.Σόρος από τις ΗΠΑ, αλλά και από ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Ιταλία) συγκρότησαν, ήδη από το 2005, το European Programme for Integration and Emigration (EPIM) – «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση».
    Σύμφωνα με τον Sheena McLoughlin, υπάλληλο του Σόρος, βασικός στόχος του EPIM είναι η χρηματοδότηση ΜΚΟ που αφενός θα υποστηρίζουν όσους αιτούνται άσυλο ή είναι οικονομικοί μετανάστες χωρίς έγγραφα και αφετέρου θα προωθούν την ενσωμάτωση, την κοινωνική ένταξη (πρόσβαση στη δημόσια υγεία και περίθαλψη, στη σχολική εκπαίδευση κ.λπ.) και την ισότιμη αντιμετώπιση των μεταναστών που αναζητούν προστασία.
    Στους στόχους των «μεγάλων χορηγών» του ΕΡΙΜ περιλαμβάνονται επίσης και θέματα όπως η άσκηση επιρροής στα νομοπαρασκευαστικά όργανα της Ε.Ε. υπέρ των μεταναστών, οι δημόσιες σχέσεις αλλά και «εξειδικευμένα προγράμματα», όπως advocacy και capacity building.
    Περισσότερες από 450 οργανώσεις από 45 χώρες, που εμπλέκονται άμεσα σε θέματα μετανάστευσης, συμμετέχουν στο πολύπλοκο δίκτυο EPIM, το οποίο όχι μόνο χρηματοδοτεί αυτές τις οργανώσεις αλλά και τις φιλοξενεί συχνά στην έδρα του, στις Βρυξέλλες, όπου γίνονται και τα σχετικά σεμινάρια.
    Την ίδια στιγμή διατηρεί έχει μεγάλους διαφημιστικούς λογαριασμούς, επηρεάζοντας τα media shop και τα ΜΜΕ χωρών, όπως η Ελλάδα, αποκλείοντας από τη διαφημιστική αγορά αντίθετες απόψεις απ' αυτές του Τζ. Σόρρος, κι ενισχύοντας οικονομικά με διαφημίσεις, μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών, ομίλων κλπ, τα ΜΜΕ που συντάσσονται με τις θέσεις του Τζ. Σόρος!
    Σύμφωνα με το ντουκουμέντο από τον ιστότοπο DC Leaks θα πρέπει να πολεμηθούν με κάθε τρόπο, πατριωτικά κι εθνοτικά ("εθνικιστικά" κατά τον Σόρος) στην Ευρώπη και να εξουδετερωθούν προκειμένου να μην μπορέσουν να εμποδίσουν:
    1) Να χορηγείται σε κάθε πρόσφυγα το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ και να παρέχονται επιπλέον κοινωνικές παροχές
    2) Να υπάρχει ευρωπαϊκός και όχι εθνικός έλεγχος των συνόρων (όπως έχει γίνει αυτή την στιγμή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας).
    3) Η νομική διαφοροποίηση μεταξύ πρόσφυγα, οικονομικού μετανάστη κ.λπ. να καταργηθεί, όπως κι η δυνατότητα των κρατών να προστατεύουν μόνα τους τα σύνορά τους.
    4) Το ευρωτουρκικό σχέδιο Μέρκελ-Ερντογάν για την αντιμετώπιση της «προσφυγικής κρίσης», είναι δημιούργημα της δεξαμενής σκέψης European Stabillity Initiative (ESI) που χρηματοδοτείται απο τον Τζ. Σόρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον ESI διευθυντής είναι ο Γκέραλντ Κνάους, σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου σε προσφυγικά θέματα. Καμία αμφιβολία για το πώς η Ελλάδα κι Ευρώπη άνοιξε, ξαφνικά, τα σύνορά της κι έχει πλημμυρίσει με μουσουλμάνους Τζιχαντιστές πρόσφυγες;
      Μόνο για μία συγκεκριμένη δράση, αναφέρεται στο παρακάτω έγγραφο η διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ από ίδρυμα του Σόρρος!
      Στους έξι σημαντικότερους, ανάμεσα στους συνολικά 150 αποδέκτες δωρεών του OSF για τα έτη 2005-2009, περιλαμβάνονταν οι οργανώσεις: Media Development Loan Fund, Inc (15,69 εκατομ. δολάρια), Drug Policy Alliance (12,5 εκατομ. δολάρια), Tides Foundation (11,04 εκατομ. δολάρια), American Civil Liberties Union Foun. Inc (10,98 εκατομ. δολάρια), The Alliance for Climate Protection (10 εκατομ. δολάρια), Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe / CEE (13) (8,52 εκατομ. δολάρια).
      Επίσης, στις οργανώσεις που "επιχορηγούνται" απευθείας από το OSF, για τη κατάργηση των εθνικών συνόρων, την αποδόμηση των εθνικών μεταναστευτικών πολιτικών κι είναι υπέρ των δικαιωμάτων και πλεονεκτημάτων των παράνομων μεταναστών, περιλαμβάνονται επίσης τα: National Immigration Forum, American Immigration Council, Immigrant Legal Resource Center, Casa de Maryland, National Immigration Law Center, Migration Policy Institute, Immigration Policy Center κ.ά.
      Χρήματα του Σόρος κατέληξαν και σε φιλομεταναστευτικές ομάδες όπως η British Future, που ανάλαβε τον αγώνα κατά του UKIP του Ν. Φάρατζ, αλλά και σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, κατά τη διάρκεια των «πολύχρωμων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ επαναστάσεων» σε Σερβία, Γεωργία κι Ουκρανία.
      Μάλιστα, ο κρυπτοΕβραίος φιλοΝαζιστής πρόεδρος Ποροσένκο της Ουκρανίας απένειμε πρόσφατα στο Σόρος το Μετάλλιο της Ελευθερίας για την αντιρωσική συνεισφορά του, έχοντας ως πρώτο διδάξαντα τον Φράνκο Τούτσμαν της Κροατίας, ο οποίος το 1996 ευχαρίστησε δημοσίως τον Σόρος για τη βοήθεια που προσέφερε στη χώρα του στον πόλεμο κατά της Σερβίας.

      Διαγραφή