Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Φωτιά σε κέντρο μεταναστών στη Γερμανία

Μεγάλη φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε σε κέντρο μεταναστών στο κρατίδιο της Έσσης της κεντρικής Γερμανίας, στην πόλη Κάσελ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να υποστούν ζημιές πάνω από 120 λυόμενα, τα οποία φιλοξενούσαν οικογένειες, εκ των οποίων τα 20 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι γερμανικές αρχές δέχθηκαν σήμα και έσπευσαν άμεσα να επέμβουν, καθώς κινδύνευαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και παιδιά. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, οι περισσότεροι από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία προκλήθηκαν από τους καπνούς.
Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δεν αποκλείεται ο εμπρησμός, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά σε καταυλισμούς και οικήματα που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία.

Τουλάχιστον 665 κέντρα έχουν δεχθεί επιθέσεις μέσα στο 2016. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, η πυρκαγιά ξεκίνησε, κατά πάσα πιθανότητα, στο εσωτερικό του καταυλισμού, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να βγει το τελικό πόρισμα, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

1 σχόλιο:

  1. Μόνοι τους έβαλαν την φωτιά για να πάρουν το επίδομα στέγασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή