Slider

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν Πρέπει να Διαπαιδαγωγήσουμε τα στρατευμένα παιδιά μας να σκύβουν το κεφάλι, να είναι δειλοί και να μην Αντιστέκονται

Ανοικτή Επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στους γονείς: ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΦίλοι γονείς, επιτρέψτε μας να σας δηλώσουμε ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία και τα άγχη σας για την Υποχρεωτική Στράτευση των παιδιών και να δεσμευτούμε δημόσια ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους θα μας βρείτε Αλληλέγγυους, έτοιμους να μοιραστούμε κάθε ερώτημα σας και ανά πάσα στιγμή δίπλα σας για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, στρατευμένοι-γονείς-ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε αυθαιρεσία, κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Η στήριξη εξάλλου των φαντάρων και των γονιών τους αποτελεί για εμάς καθημερινότητα εδώ και 25 χρόνια.
Ήδη, από την προσωπική σας εμπειρία αυτές τι πρώτες μέρες που τα στρατευμένα παιδιά σας πέρασαν τις πύλες των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων έχετε αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες για τη διαφορά λόγων και έργων των Υπουργών Άμυνας Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα, έχετε σχηματίσει ιδία αντίληψη για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στον Στρατό, ότι το Υπουργείο Άμυνας δε μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο τον σεβασμό της υγείας και της ακεραιότητας των στρατευμένων καθώς οι κίνδυνοι από τις πολιτικές περικοπών λειτουργικών εξόδων εκτοξεύονται, αλλά και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σας.
Παρά τις «εύκολες» συγκρίσεις των παλιότερων είναι συνείδηση όλων ότι η υποχρεωτική στράτευση αποτελεί μορφή έμμεσης φορολόγησης των γονιών, μηχανισμό εξασφάλισης δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων που θα γίνουν βορά τεράστιας οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης, γρανάζι της λειτουργίας του πελατειακού κράτους που βουτώντας στις δικές σας τσέπες θα συντηρήσει τοπικά οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς ψηφοθηρίας της Διαπλοκής όλων των αστικών κομμάτων.  
Τι να πεις κανείς;
Ø  Για την αθλιότητα στο ΚΕΝ Μηχανικού στο Ναύπλιο που περισσεύουν οι κραυγές, τα καψόνια και η βρωμιά, εκεί που κάνουν ήδη παρέλαση οι κοριοί…
Ø  Για το πανάρχαιο ΚΕΝ Μεσολογγίου που οι σοβάδες πέφτουν πάνω στα κεφάλια των παιδιών μας από ταβάνια ύψους 4 μέτρων, απειλώντας με σοβαρούς τραυματισμούς και θάνατο, αλλά η διοίκηση της μονάδας καθησυχάζει, λέγοντας ότι τα κτίρια συντηρούνται συστηματικά!
Ø  Για το ΚΕΝ  Άρτας που συγκέντρωσαν υποχρεωτικά τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους στρατιώτες προκειμένου να τους κάνουν διαφήμιση των προϊόντων υπάλληλοι της WIND!    
Ø  Για το ΚΕΝ Λαμίας που όρισαν φρουρούς στις τουαλέτες, για τις οποίες όμως δεν δίνονται καθαριστικά, δεν υπάρχουν γάντια και οι στρατευμένοι διατάζονται να τις καθαρίσουν με νερό και γυμνά χέρια …
Ø  Για το ΚΕΤΘ Αυλώνα όπου αποκαλύπτεται πως ο στρατός βγάζει κέρδος εκμεταλλευόμενος τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες. Δίνοντας Ρεσιτάλ αισχροκέρδειας και οικονομικής αφαίμαξης.
Μετά από την καταγγελία για την επιδεικτική κοροϊδία του φωτογράφου που εκμεταλλεύεται συστηματικά την απειρία των συναδέλφων νεοσύλλεκτων προκειμένου να τους βγάλει "υποχρεωτικά" φωτογραφίες. Αρπάζοντας τους 8-10-12 ευρώ, με την Ανοχή της Διοίκησης.
Νέα καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Σύμφωνα λοιπόν με τους συναδέλφους ζητήθηκε το ποσό των 3,5 ευρώ για να προμηθευτούν οι φαντάροι το ταμπελάκι με τα ονόματά τους όπως και τα υπόλοιπα σήματα που πρέπει να βάλλουν στην στολή τους. Ας σημειωθεί εδώ για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι ότι ή στολή που φέρει τα σήματα των όπλων καθώς και το όνομα πλέον θεωρείται στολή εξόδου αφού ή παλιά στολή εξόδου έχει καταργηθεί. 
Όλα αυτά είναι είδη που πρέπει να παρέχει δωρεάν ο Στρατός. Αντίθετα, ο Στρατός πουλά αυτά τα ευτελή είδη που δεν κοστίζουν ούτε 20 λεπτά προς 3,5 ευρώ και μάλιστα χωρίς απόδειξη. Πρόκειται για μια καλή αρπαχτή του Υπουργείου Άμυνας καθώς αν σκεφτείς ότι η Σειρά Κατάταξης του Σεπτεμβρίου στο ΚΕΤΘ είναι από τις μεγαλύτερες, περιλαμβάνοντας 1650 άτομα, τότε η διοίκηση της μονάδας θα αποκομίσει 5575 ευρώ!
Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ και τον Υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο να σεβαστούν τα δικαιώματα των φαντάρων και να αναλογιστούν τα τεράστια αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική τους. Να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα που άρπαξαν οι διοικήσεις των ΚΕΝ από τους νεοσύλλεκτους και να εξασφαλίσει ο Στρατός τη δωρεάν χορήγηση όλων των ειδών που απαιτούνται για την Υποχρεωτική μας Στράτευση.
Καλούμε τους φαντάρους και τις οικογένειες τους να διαμαρτυρηθούν και να μην καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ. Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
Όμως φίλοι γονείς, επιτρέψτε μας να μοιραστούμε μερικές σκέψεις μαζί σας.
Γιατί ήταν Λάθος των συναδέλφων φαντάρων και των γονιών τους που αντί να Αρνηθούν να Πληρώσουν, έδωσαν τα 3,5 ευρώ. Με τη γνωστή νεοελληνική αντίληψη, έλα μωρέ δε βαριέσαι…. 3,5 ευρώ είναι, δε χάλασε ο κόσμος…
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΌπως επίσης ήταν λάθος της μητέρας στρατευμένου επίσης στο ΚΕΤΘ που με μια αγκαλιά κουβάδες, χλωρίνες και σκούπες πήγε να αντιμετωπίσει την έλλειψη καθαριστικών!!!
Δε θα πληρώσουμε εμείς το φαγητό, τη μετακίνηση, την ένδυση, τα μέσα καθαριότητας, τα γάντια και τις χλωρίνες.
Ανεξάρτητα αν αγαπούμε και νοιαζόμαστε το παλικάρι μας, ανεξάρτητα αν έχουμε για να αγοράσουμε τα καθαριστικά.
Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Στρατού να τα εξασφαλίσει... Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των Υπουργών Άμυνας Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα, αυτών που δίνουν τεράστια κονδύλια για ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το κράτος Φονιά Ισραήλ,  για ασκήσεις επικίνδυνες και πανάκριβες με πραγματικά πυρά, για νέα όπλα και μισθοφόρους, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους φαντάρους.
Αγωνιστείτε λοιπόν συνάδελφοι φαντάροι και γονείς.
«Το δε βαριέσαι» ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΟΧΙ. Είναι ένα ακόμη σαφές μήνυμα ΥΠΟΤΑΓΗΣ και ΦΟΒΟΥ.
Από στρατιώτες και γονείς. Που Αρνούνται να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Που σκύβουν το κεφάλι σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε παρανομία, σε κάθε προκλητική  απαίτηση της εξουσίας.
Και οι γονείς έχουν τεράστια ευθύνη. Όχι μόνο γιατί συντηρούν και ανέχονται μια άθλια κατάσταση.
Κυρίως ευθύνονται γιατί διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους να σκύβουν το κεφάλι, να είναι δειλοί και να μην Αντιστέκονται.
Αυτή η συμπεριφορά, χωρίς να έχει το ίδιο μερίδιο ευθύνης, είναι συνυπεύθυνη για τις περικοπές, για τα ατυχήματα, για τις αυτοκτονίες-δολοφονίες του Στρατού.
Γιατί αυτή η αναξιοπρεπής και τελικά υποταγμένη στάση ζωής κυνηγά το βύσμα για να βολέψει το δικό της παιδί, αδιαφορώντας για το τι υφίστανται όλα τα στρατευμένα παιδιά.
Αυτή η λογική είναι λογική ήττας και κυρίως είναι αναποτελεσματική:
Γιατί πάντα θα βρεθεί ένα μεγαλύτερο βύσμα, θα βρεθεί κάποιος πιο ισχυρός οικονομικά-κοινωνικά-ταξικά!
Τέλος, αυτή η λογική δεν αντιστοιχεί σε Αξιοπρεπείς και Υπερήφανους Ανθρώπους, όπως αγωνίζονται με ανυπέρβλητο κόπο και αγώνα, με απίστευτο ιδρώτα και θυσίες, να είναι όλοι οι στρατευμένοι και οι γονείς τους. 
Αξίζει μόνο στο κακομοίρικο ανθρωπάκι από τους 10 Μικρούς Μήτσους του Λαζόπουλου, που αρνείται να δει ότι θετικό υπάρχει στις μονάδες, οποία βελτίωση έγινε στην χακί καθημερινότητα για όλα τα στρατευμένα παιδιά. Ήταν αποτέλεσμα συλλογικής πάλης και διεκδίκησης, αμφισβήτησης και δημοσιοποίησης των καταγγελιών των στρατευμένων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΗ εκάστοτε κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα με το βύσμα. Αντίθετα το ενισχύει, για να κερδίζει και ψήφους και υποταγή.
Την αμφισβήτηση και τις διεκδικήσεις των φαντάρων Φοβούνται. Αυτό υπολογίζουν και σε αυτό παραχωρούν τις όποιες βελτιώσεις.
Η συγκεκριμένη μητέρα που κουβαλούσε κουβάδες και καθαριστικά, οι χιλιάδες γονείς που υποχρεώθηκαν στο ΚΕΤΘ Αυλώνα να πληρώσουν για τα σήματα, όλοι εμείς που δεν μας λογαριάζουν και μας αντιμετωπίζουν ως Αναλώσιμους.
Θα έπρεπε να πάμε να βρούμε το Διοικητή, τον Άνθρωπο με την "Μεγάλη Στολή" και να απαιτήσουμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων.
Στην Ορκωμοσία λοιπόν πρέπει όχι μόνο να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, αλλά να το δείξουν έμπρακτα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ στους Διοικητές και την κυβέρνηση.
Γιατί Εδώ Είναι Στρατός και Πρέπει όλοι μαζί να Αγωνιστούμε για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Αυτό λέει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Για αυτό Αγωνίζεται το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Καλή και αγωνιστική θητεία σε όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου